Как да мотивирате партньора си да води здравословен живот

Как да мотивирате партньора си да води здравословен живот
Добра форма Любов и партньорство

Как да мотивирате партньора си да води здравословен живот

Сегашното поколение често има сериозен проблем с воденето на здравословен живот. Всичките храни и напитки, които хората ежедневно хората приемат, прави здравето им доста по-лошо и това може да доведе до проблеми в един момент.

Така че поставяте здравето и благосъстоянието си на първо място. Може би сте усъвършенствали фитнес програмата си или най-накрая сте се справили с приготвянето на здравословни ястия.

Може би сте подобрили практиката си за осъзнатост и започвате да се убеждавате, че медитацията наистина си заслужава шума. Както и да определяте този здравословен живот, вие го живеете.

Но може партньорът ви да не го прави. Докато вие сте били навън, за да намерите най-доброто от себе си, той е бил на дивана, гледайки футболен мач и хапвайки чипс.

Няма нищо срамно в тяхната игра, но ако полагате много усилия да бъдете по-здрави и щастливи, докато партньорът ви няма същите приоритети, това може да доведе до прекъсване на връзката и в крайна сметка до притеснения или отговорност за здравето му.

infomax-logo-50-15-HW Саня Борисова вае тяло и разпуска с въздушна йога

infomax-logo-50-15-HW Емили Ратайковски на концерт на Хари Стайлс с бившата му Оливия Уайлд

За тези от нас вас, които са в тази ситуация, предлагаме няколко стъпки как да мотивирате децата си за здравословен живот.

Опитайте с положително подкрепление

Макар че много от нас прибягват до негативно подсилване в опит да мотивират хората, които обичаме, резултатът е много повече засрамващ, отколкото мотивиращ, дори и да идва от добри намерения.

Доказано е, че негативното подсилване не действа толкова добре, колкото позитивното. Ако кажете на партньора си, че никога не ходи на фитнес или винаги яде бърза храна, това няма да го накара да започне да ходи на фитнес или да яде по-малко вредна храна.

Вместо това му кажете, че ви харесва как дава приоритет на времето с приятелите си или на натоварената си кариера и че заслужават да отделят време и за себе си, независимо дали става въпрос за ходене на фитнес или разходка.

Хубаво е да използвате думата „и“, а не „но“, защото всичко, което идва преди думата „но“, звучи негативно. Ако искате да имате здравословен живот заедно с половинката си, то е добре да имате правилната форма на комуникация.

здравословен живот

Споделете новите си навици с тях

Чувствате се по най-добрия начин и искате човекът, на когото най-много държите, да се присъедини към вас в новата ви блажена идея за здравословен живот?

Когато поставяме себе си на първо място, се чувстваме по-щастливи и изпълнени с енергия, така че, разбира се, искате половинката ви да се чувства толкова добре, колкото и вие. За да го накарате и той да иска това, защо не му покажете какво пропуска.

Вместо да хабите енергията си, за да карате партньора си, съсредоточете се върху това да му покажете колко страхотно се чувствате като имате здравословен живот. Но не просто да му казвате колко много обичате новия си тренировъчен клас, кажете му как той ви е дал повече енергия, увереност и сила.

Освен това го направете част от вашия здравословен живот. Пригответе му любимата си вечеря или планирайте среща, на която да отидете на поход, вместо на кино.

здравословен живот 2

Дайте му контекст

Ключът към мотивирането на партньора ви да има здравословен живот е да определите какво всъщност би било мотивиращо за него, вместо да се фокусирате върху това, което мотивира вас. Например, дали вашият партньор ви е споделял, че напоследък се чувства малко по-тревожен, или винаги е бил супер мотивиран и движен от кариерата си?

Когато даваме приоритет на здравето, това се отразява не само на начина, по който се храним, движим и прекарваме сутрините си, но и на всяка област от живота ни. Наличието на здравословен живот може да им помогне с чувството на тревожност или да им помогне с продуктивността и енергията, така че да са още по-добри в работата си. Т

ъй като здравословните промени могат да бъдат включени във всяка част от живота, определете какво би било най-големият му мотиватор.

здравословен живот

Вижте още:

Шест прости трика, с които ще го подлудите в леглото

Мъжете говорят – какво прави жените добри в леглото

Осем причини защо някои мъже харесват да излизат с по-възрастни жени

Защо някои момичета си падат по лоши момчета?

Каква ще бъде 2023 г. за всяка зодия?

Открий истинската причина защо още сънуваш бившия си

5 храни, които влияят добре на представянето в леглото

8 ясни признака, че мъж Овен е влюбен във вас

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе