Забавни занимания за децата вкъщи
Идеи за дома

Забавни занимания за децата вкъщи

Всички обичаме да дишаме чист въздух навън и да получаваме слънчеви лъчи, но понякога сме принудени да останем вътре. Независимо дали причината е лошо време, неочаквано затваряне на училище или нещо друго, след като сте на закрито, децата ви могат бързо да получат се отегчат, ако не сте подготвени. Ето защо винаги е добре да имате готовност за занимания на закрито за деца. Предлагаме ви и няколко идеи.

Играйте настолни игри

Това е най-традиционната идея, но ако наистина искате семейно време без екрани, старомодните настолни игри все още вършат работа. Вдигнете своя състезателен дух и се пригответе да играете.

Изпечете и декорирайте сладкиши

Дните вътре са идеалното време да опитате да проявите креативност в кухнята. Пригответе някакъв десерт, като го украсите с топинг, глазура, пръчици и каквото още решите. Хем ще имате нещо вкусно за хапване, хем ще ангажирате и децата си, тъй като със сигурност ще им бъде забавно да се включат в декорацията.

Направете си танцувално парти

Дори и навън да е дъждовен ден и да не може да отидете до детската площадка, децата трябва да се движат и да изразходват енергия. Изберете заедно плейлист, пуснете музиката и ги оставете да се развихрят.

Преместете външната среда вътре

Независимо дали става дума за крепости, направени от одеяла и възглавници или палатки, можете да се доближите до изживяването на къмпинга, без да се налага да се занимавате с комари или кал. Преживяването ще си струва, дори и да бъде в хола ви.

Наредете пъзел

Пъзелите са страхотни, защото всеки може да ги реди по свой график – просто оставете един с много части на масата, а всеки от семейството ви може да се отбива и да слага по четири-пет нови парчета, когато има няколко минути, които да отдели. Освен това проучванията показват, че пъзелите подобряват уменията за сътрудничество.

Правете научни експерименти

Можете да направите много научни експерименти у дома със значително малко подготовка и настройка. Често трябват само предмети, които можете просто да вземете от къщата.

Четете на глас

Често мислим четенето като за самотно занимание, но истината е, че някои деца никога не остаряват, за да намерят удоволствие от него. Независимо дали става въпрос детска приказка или роман, седнете заедно на дивана и четете на глас.

Гледайте филми и телевизионни предавания

Разбира се, ако се притеснявате за времето, прекарано пред различните екрани, филмите и телевизионните предавания винаги са последен избор. Но ако сте затворени на закрито за продължителен период от време, в даден момент ще стигнете и до тях. Все пак уверете се, че избирате най-добрите телевизионни предавания и филми за деца, като гледате малчуганите да не остават твърде дълго пред екрана.

Tagged , , ,
на горе