Да целунеш бившия: Добра или лоша идея
Любов и партньорство

Да целунеш бившия: Добра или лоша идея

Какво може да означава целувката? На пръв поглед толкова обикновено, просто и незначително докосване на нечии чужди устни. Въпросът е чии са тези устни. Честно казано една целувка може да означава целия света или може да означава нищо.

Разликата може да промени живота ви, поради което следната дилема трябва да се обмисли внимателно, преди да се пристъпи към действие. Добра или лоша е идеята да целунеш бившия? И ако написано по този начин предизвиква у вас множество разностранни емоции, догадки и чувства, то истината  е, че когато сте лице в лице не може да мислиш за последствията или за това колко лоша е тази идея. Просто затваряш очи и допираш устни. И в теб бушува буря – бурята на неизживяната любов, която още съществува между вас.

Ето какво да имаш предвид, когато си целунала бившия

Колко той всъщност ти е бивш?

Колко време сте разделени? Седмица? Тази целувка е вашият път да се съберете отново? Два месеца? Тази целувка може да бъде просто приятно сбогуване и спомен. Не казвам, че времето, в което сте били разделени, е всичко, но със сигурност ви е показало нещо и на двама ви.

Ако току-що сте се разделили, не започвайте да се забавлявате веднага. Въпреки че казват, че това би помогнало да преодолеете по-лесно раздялата, истината е, че може да влоши нещата. Особено ако не ти е в природата да си такава.  Ако това е вид целувка за сбогом, тогава не се замисляй и го направи.

Защо искаш да го целунеш?

Може би докато той стои срещу теб не се замисляш за причината, поради която изпитваш нуждата да го целунеш. И просто с лек страх и несигурност ти се доближаваш по-близо до него и го просто го правиш. Но сега след като всичко е свършило би ли отговорила на въпроса защо го направи? Какво изпита преди целувката, по време и след нея? Нима все още имаш чувства към този човек?

Нима се надяваш, че вие отново ще се оправите или може би това беше целувката, която ти доказа, че вече не изпитваш нищо към този човек и просто искаше да се убедиш в това. Но ако след нея ти се чувстваш несигурна, объркана и донякъде щастлива, но в същото време и тъжна, то може и би е най-добре да си дадеш време и да не се виждаш с този човек.

Защото е нормално да си объркана, но знай, че действията, които предприемаш и в които не си сигурна може да те направят още по-тъжна, ядосана и разочарована. Помисли добре какво изпита след като го целуна. Така ще си отговориш на въпроса дали все още обичаш този човек.

Ще ви отведе ли целувката до леглото?

Целувките са склонни да водят до сексуални отншения. Особено когато са между хора, които са били интимни и преди това.  Ако това се случи, това може да доведе до по-сериозни неща и евентуално непредвидени последици. Но готова ли сте за това? Защото ако отговорът е не, вероятно трябва да обмислиш тази целувка по-задълбочено.

Мислила ли си много за тази целувка?

Мислила ли си, че някой ден отново ще целунеш бившия? Ако току-що си се сетила, то тогава трябва да помисли малко повече, преди да го направи и се увери, че знаеш (или си сигурна) как бившият ти ще го приеме.  Ако сте го обмисляла от месеци, това очевидно означава много за теб.

Бъди сигурна, че няма да бъдеш разочарована, ако това означава много по-малко за бившия ти. Истината е, че ти няма как да бъдеш напълно сигурна по какъв начин той ще възприеме целувката. Като цяло тя не е голяма работа. Да, може би ако видиш разочарованието в очите му ще ти стане доста неприятно и ще съжалиш, че си го направила, но това е грешка. Ти си го целунала, защото така си искала. Послушала си сърцето си, интуицията си. И тази целувка или ще ви събере отново или ще ти докаже, че няма връщане назад и той ще си остане прост бивш.

Кой иска повече?

Ако бившият ти се интересува повече от това, тогава има вероятност той да е този, който все още изпитва нещо към теб.  Но преди да го целунеш трябва да си подготвена за разочарование, което може и да последва ако той реагира безразлично. Кой иска повече тази целувка? Това има повече значение, отколкото си мислиш.

Tagged , , , , , , , , ,
на горе