Да разгледаме света виртуално
Интересно

Да разгледаме света виртуално

Свикнали сте да пътувате, а пандемията от коронавирус силно ограничи възможностите да посещаваме световните забележителности.

Но и сега има начин да разгледате някои от най-красивите места на Земята. Дори не е нужно да напускаме комфорта на собствените си домове. Благодарение на технологиите това е възможно. Голям брой от музеите и художествените галерии са със затворени врати заради ограниченията, наложени от ситуацията с COVID-19. Но пък бяха организирани невероятни виртуални обиколки, показващи най-доброто от колекциите си. Същото важи и за природните забележителности, които могат да бъдат посетени лесно през компютърния екран. За секунди дори можете да се изкачите до 2430 м надморска височина, за да се порадвате на Мачу Пикчу в Перу.

Ето няколко виртуални обиколки на забележителности по света, които ще разнообразят деня ви и ще ви накарат да се пренесете на хиляди километри, седейки на дивана в хола си.

Великата китайска стена

Разгледайте някои от най-впечатляващите части на най-известната забележителност в Китай в тази виртуална обиколка от The China Guide.

Виртуална обиколка на Великата китайска стена

Мачу Пикчу

Или „Изгубения град на инките”. Една от най-интересните забележителности по целия свят. Посетете тази виртуална обиколка от Google Arts & Culture.

Виртуална обиколка на Мачу Пикчу

Петра в Йордания

Google’s Street View Treks предлагат завладяващи обиколки зад кулисите на някои от най-неуловими чудеса в света. Нашата любима е Петра в Йордания.

Виртуална обиколка на Петра

Атинският Акропол

Запознайте се с елинска история в този виртуален пътеводител.

Виртуална обиколка на Акропола

Пътят на гигантите в Северна Ирландия

Почитател сте на ‘Game of Thrones’? Направете пътуване до суровото северноирландско крайбрежие, където е заснета голяма част от поредицата, и обиколете поразителните базалтови колони на Пътя на гигантите.

Виртуален тур на Пътя на гигантите

Тадж Махал

Тадж Махал е затворен за посетители. Вижте обаче гледките отгоре на тази виртуална обиколка.

Виртуална обиколка на Тадж Махал

Хеопсовата пирамида в Гиза

Известна още като Великата или Голямата пирамида в Гиза. Вижте колко е поразителна.

Виртуална обиколка на Хеопсовата пирамида в Гиза

Дворецът на Версай

Искате ли да се почувствате като крал? Насладете се на блясъка на Луи XIV в тази виртуална обиколка от Google.

Виртуална обиколка на Версайския дворец

Tagged ,
на горе