Как да отгледаме щастливо дете: Златното правило

Как да отгледаме щастливо дете Златното правило
Психология

Как да отгледаме щастливо дете: Златното правило

Как да отгледаме щастливо дете: Златното правило, посочиха експерти. Защо много хора смятат, че да се отречеш от всичко в името на детето е единственият правилен начин? Лошо ли е, когато децата се отглеждат от щастливи, доволни майки, които излъчват положително отношение към живота? В крайна сметка, тогава и детето ще се научи да бъде щастливо.

Как да отгледаме щастливо дете: Златното правило

Как да създадете здравословни граници във връзката с партньора

Отношения на доверие: Как да бъдете родителят, с когото децата ви искат да говорят?

Как да отгледаме щастливо дете: Златното правило

Майчинството задължително включва жертви. Много майки смятат така. И няма нищо общо с възрастта на детето им. Дали е бебе или е завършил университет, не е важно. Основното нещо е да му осигурите удобно съществуване. Да се ​​лишите от всичко в полза на собственото си потомство е стратегия в задънена улица. В края на краищата, самото дете поглъща опита на себеотричането.

Научете се да бъдете щастливи!

Мнението, че детето е центърът на вселената, че заради него трябва да поставите собствения си живот на заден план, да съществувате само в името на децата, е доста често срещано.

Майките са по-податливи на тези нагласи: роди се дете – всичко останало избледнява на заден план. Ролята на майката става основна и измества останалите женски роли. Така неусетно се губи вкусът й към живота.

Майката вече толкова е потопена в мащабни грижи за детето и семейството, че това се проектира върху нейните близки (които, между другото, изобщо нямат нищо против, ако и те се грижат малко). Същият този огън на жертвоготовността се поддържа и в нея, махнала е с ръка към собствените си нужди. „Само детето да беше щастливо“, мисли жената, забравяйки за себе си, за своите потребности и интереси.

А какво да кажем за детето? То абсорбира опит, имитирайки възрастните. Виждайки поведението на майката, то се научава да съществува в среда, пълна с ограничения. Жена, чийто приоритет е грижата за другите, е уморена, тревожна, лишена от радост. Децата са като барометри на емоционалните състояния и разчитат неискрената и натрапена усмивка на лицето на майка си.

Техният опит е „обогатен” от вина: „Мама е тъжна заради мен.” Копирайки поведението на майката, детето започва да крие състоянието си на недоволство зад усмивка.

Нещастна майка – нещастно дете!

Колко често с раждането на детето една жена няма възможност да отдели поне малко време за себе си. Тя не обновява гардероба си, поставя си всякакви ограничения. По-късно ще се отрече от себе си, за да купи скъпа играчка на детето. Жената показва със собствен пример, че майчинството е ограничение и тежко бреме.

И детето също въвежда идеята за „отложен живот“: „Да съберем пари, тогава…“. Всичко това няма да направи детето по-щастливо, но допринася за появата на невроза. Използвайки примера на майка си, децата се укрепват в мнението, че лишаването от радости, хобита и почивка е правилната житейска стратегия.

Но не бива да забравяме, че майката и детето са като свързани съдове във физиката, те обменят емоционални състояния. Духовният съд на майката е празен, което означава, че няма какво да сподели. Безпокойството се предава на детето. Само като стане истински щастлива, жената може да сподели щастието с любимите си хора.

Ключове към щастието:

Как да се освободим от идеята за лишения и самоограничения, и да започнем да развиваме умения за щастлив живот? Можете например, да заимствате опита за намиране на щастие от други жители на планетата.

Една финландска техника е подходяща за превенция на стреса – тя е бърз и ефективен метод за възстановяване на силите. Ще имате нужда от правилно подбрани (удобни) дрехи, любими напитки, красива музика. След като си починете до насита, можете да преминете към тренировка на сису – сила на духа. За да направите това, можете да практикувате къпане в извори, избърсване със сняг. Тези дейности бързо водят до подобряване на ресурсното състояние.

Можете да заимствате подобни умения и от датчаните: научете как да създавате комфорт и красота във вашия дом. Плетени неща, свещи, вкусна храна, настолни игри ще ви бъдат полезни. Японска концепция пък ще ви научи да изпитвате радост и щастие по всяко време, да се възползвате от проблемите, като намирате красотата в лаконичната простота.

Всички тези методи са обединени от факта, че всички ни учат да се наслаждаваме на малките неща, да приемаме и оценяваме живота такъв, какъвто е.

Отиваме по-нататък. Шотландците практикуват начин на живот, който позволява да общувате със света и да се чувствате част от него. Няма нужда да търсите смисъла на живота „там някъде“. Той е вътре в нас и основната ни задача е да го почувстваме и осъзнаем. „Разредете“ рутината с чаша вкусен чай, приятна разходка, общувайте с природата, можете да видите нейната красота.

Обичайте живота и предайте тази любов на детето си. Научете го да бъде щастливо. Това е златното правило. В крайна сметка, ще има достатъчно несгоди и проблеми за него, когато стане възрастен.

infomax-logo-50-15-HW Ралица Паскалева: Излизахме на терасата и пеехме “Здравей, как си, приятелю?”

Как да отгледаме щастливо дете: Златното правило

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе