Бразилските орехи са суперхрана срещу рак

Бразилските орехи са суперхрана срещу рак
Добра форма

Бразилските орехи са суперхрана срещу рак

Бразилските орехи са суперхрана срещу рак, споделят експерти.  Бразилските орехи бързо се превръщат в една от най-търсените храни за подобряване на здравето и дълголетието. Не много храни могат да подобрят сексуалното ви представяне, да предпазят от рак и да стимулират метаболизма ви, но бразилските орехи могат!

Какви са специфичните ползи за здравето от бразилските орехи? Е, да започнем от самото начало – със селен – срещу рака. Бразилските орехи са най-мощният хранителен източник на бионаличен селен. Той е антиоксидант, който играе много важни роли в нашето тяло.

Бразилските орехи са суперхрана срещу рак

Динята: полезна или вредна за здравето?

Искате ли да подобрите здравето и тонуса си без лекарства? Вижте как

Пчелите са в беда! Не позволявайте да бъдат унищожени! Светът няма да е същият без тях!

Ето кратък списък на ползите от селена в бразилските орехи:

  • Селенът подпомага функцията на щитовидната жлеза, като превръща неактивния Т4 (хормон на щитовидната жлеза) в активната форма на Т3. Здравословна функция на щитовидната жлеза = здравословен метаболизъм
  • Антиоксидантните свойства на селена подобряват функцията на витамините Е и С, които помагат за намаляване на стареенето на кожата.
  • Селенът е мощна здравословна храна за мъжете, тъй като повишава нивата на тестостерон и подобрява производството на сперматозоиди и подвижността им.
  • Селенът е важен за жените като защитник срещу рак на гърдата. Проучванията показват, че колкото повече от микроелемента има в храната, толкова по-ниска е заболеваемостта от рак на гърдата.
  • Селенът укрепва имунната система за защита срещу бактериални и вирусни инфекции.
  • Селенът ви позволява да получите здравословно съотношение на холестерола, като помага за повишаване на нивата на HDL и понижаване на LDL.

Едно от най-впечатляващите предимства на селена е описано в петгодишно проучване, проведено в университета на Аризона и университета „Корнел“. Тези данни показват, че пациентите, лекувани със селен, наблюдават 63% намаление на рака на простатата, 58% по-нисък риск от карцином на дебелото черво или ректума, и 46% намаление на рака на белия дроб.

Бразилските орехи могат да бъдат част от цялостен план за здравословно хранене, тъй като имат високо съдържание на други основни хранителни вещества. Те са отличен източник на антиоксиданта витамин Е, който е от съществено значение за поддържането на клетъчните мембрани и защитата на здравето на кожата.

Бразилските орехи са отличен източник на няколко витамина B, чиято функция варира от подобряване на здравето на мозъка, до засилване на метаболизма. В бразилските орехи ще намерите и големи количества мед, магнезий, калий, калций и цинк. Много сурови ядки имат големи ползи за здравето, но бразилските орехи определено са на върха на списъка.

Само 100 г бразилски орехи осигуряват около 3485% от препоръчителния дневен прием на селен. 100 грама са голяма шепа, но определено не ви трябва толкова. Да, бразилските орехи и селенът могат да осигурят големи ползи за здравето, но опитът за предозиране на минерала може да причини хаос във вашето ДНК. Две до четири ядки на ден са нормата, която е добре да приемате.

Какво трябва да знаете, когато купувате бразилски орех?

Поради факта, че бразилските орехи са предимно протеини и здравословни мазнини, те са много склонни към „гранясване“. Мазнините от бразилски орех са истинска магия. Те могат да бъдат както полезни за организма, така и вредни, ако ядката не е прясна. Уверете се, че обвивката им е твърда. Когато го отхапете, трябва да усетите маслената текстура. Ядките не трябва да миришат на мухъл и да горчат! Трябва да се съхраняват на хладно и сухо място – най-добре в хладилник!

Как да ги ядем?

Разбира се, бразилските орехи трябва да се консумират сурови. Важно е да разберете, че печените ядки имат вече увредена мастна структура и могат да бъдат вредни за вашето здраве.

infomax-logo-50-15-HWДиетата с ниско съдържание на въглехидрати (Low-carb диета): Яжте месо, риба, яйца

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе