Алоето и неговите вълшебни ползи

Здраве и добра форма Интересно

Алоето и неговите вълшебни ползи

Още от древни времена алоето е едно от най-разпространените растения. Но малцина знаят за магическите му свойства. Алоето е надарено със защитни свойства и е в състояние да предпази домът ви от проблеми и негативни влияния.

Още народите от древните цивилизации са използвали чудодейните му свойства.

В древен Египет, например, алоето е смятано за свещено растение, представяно е дар на народите от боговете и се е смятало, че привлича късмет.

Докато, в европейските страни това растение е символ на вярата и любовта.

Приложение на алоето?

Алоето достига до голяма височина. Листата му са редуващи се, дълги до 40 сантиметра, назъбени по краищата. Те се отличават с наличието на много месеста и сочна каша.

Нашите предци са знаели за невероятните свойства на алоето, така че то винаги е било в домовете им и са го използвали за различни цели.

Ако окачите изсушено алое над входната врата, то е в състояние да предпази къщата от повреди, негативно влияние и от завистливите очи.

Ако пъхнете изсушено алое в чанта ви и го носите в таен джоб, то ще се превърне в силен личен талисман, само за вас.

Ако скръбта се е настанила в къщата ви и членовете на домакинството често се разболяват, купете алое.

Много биоекстрасенси твърдят, че уникалното растение има способността да изчиства къщата и да укрепва защитните сили на дома, на енергийно ниво. А също така, оказва благотворен ефект върху човешката аура.

Алоето се използва в любовната магия от древни времена. Той е в състояние да привлече сродната душа към хора, отдали се за дълго време на самотата.

От древни времена има знак, че ако алое цъфти в къщата ви, това ви обещава щастлив живот, късметът винаги ще ви придружава.

Това растение се използва и за медицински цели, с негова помощ раните зарастват по-бързо, възможно е да се облекчи силната болка, а алоето също е отлично противовъзпалително средство. Използва се и при лечение на настинки, безсъние и псориазис.

При лечението на пациенти и приготвянето на лекарства се използват сок от алое, пресни листа, екстракт и кондензиран сок. За да направите това, е необходимо растението да е навършило три години, а през октомври-ноември се събират средни и долни листа с дължина над 18 см.

Листата съдържат етерични масла, ензими, антрагликозиди, витамини, аминокиселини, минерали, полизахариди, фитонциди и салицилова киселина.

При лечението на незарастващи гнойни рани и различни кожни заболявания, сокът от алое се използва под формата на напояване или лосион. Ефективността от външната употреба на сока се дължи на високите му бактерицидни свойства.

Оказва пагубен ефект върху голям брой известни патогенни микроби, като стрептококи, стафилококи.

Сиропът, приготвен от сок от алое с добавка на желязо, се използва успешно за лечение на анемия.

 

0 Споделено
Tagged , , , , , , ,
на горе
Copy link
Powered by Social Snap