20 минути
25 минути
45 минути
12 бр. порции
Всеки, дори и начинаещ кулинар, може да приготви тези вкусни, ароматни ябълкови сладки.
Простите съставки и лесния процес на приготвяне на тези сладки направиха тази рецепта любима сред много сладкарски рецепти за печене, особено през есенния сезон, когато се събира реколтата от ябълки.
От посочените в рецептата продукти ще се получат 12 броя домашни ябълкови сладки, така че ако ви харесват, можете да преизчислите рецептата според вашите нужди.
2 ябълки
2 яйца
Захар 150гр
Масло 100гр
Брашно 350гр
Бакпулвер 1/2 пак.
Сол 1 щипка
Пудра захар /за поръсване/
канела /за поръсване/
Започнете приготвянто, като разбиете яйцата. В купа разбийте яйцата, добавете към тях захарта и разбийте всичко с миксер до бяла твърда пяна, след което добавете размекнатото масло. Всичко се разбива отново с миксер.
След това пресейте брашното и бакпулвера в същата купа, след което добавете щипка сол.
Замесете тестото с лъжица.
Измийте ябълките, отстранете кората и сърцевината със семките и нарежете на кубчета не по-големи от 3 см. Смесете ябълките с тестото.
Подгответе фурната, като я загреете до 180 градуса.
Поставете пергаментна хартия върху лист за печене и започнете да разстилате тестото с две супени лъжици. Трябва да имате 12 бисквитки.
Сложете ябълковите сладки за печене във фурната. Сложете ги на средното ниво и печете сладките за 25 минути.
След като ябълковите сладки са готови, извадете ги от фурната и ги оставете да изстинат. И след това се поръсва с пудра захар и канела.
Добър апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Сочен ябълков сладкиш: ябълки напоени с разтопена захар и канела
Лесен и бърз сладкиш от моркови
Вкусен сладкиш с извара без брашно
Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни