
Шоколадови напукани сладки
Приготвяне
20 минути
Готвене
10 минути
Общо
30 минути
Порции
55 бр порции
Много шоколадови, лесни за приготвяне и толкова неустоимо вкусни – това е рецептата за снежни шоколадови сладки. Снежни може би заради пудрата захар, в която за оваляни и ги е покрила като малки снежни шоколадови топки. Нежни и деликатни, подходящи за подарък, грижливо опаковани за близки и познати.
Необходими продукти
1 ч.ч неподсладено какао
1и 1/2 ч.ч бяла захар
1/2 ч.ч кафява захар Muscovado
1/2 ч.ч олио
4 големи яйца
2 ч.л екстракт от ванилия/ или есенция
2 ч.ч брашно
2 ч.л бакпулвер
1/2 ч.л сол
1 ч.ч пудра захар
Начин на приготвяне
Ето как се приготвят вкусни шоколадови напукани сладки:
В средна купа смесваме заедно брашното, бакпулвера и солта, оставяме настрани.

В отделна купа смесваме какаото, бялата и кафявата захар, олиото. Разбиваме с лъжица и след това с миксера.
Добавяме едно по едно яйцата, като след всяко разбиваме сместа с миксера. Слагаме ванилията, солта.
Накрая прибавяме брашното, разбиваме добре с миксера. Покриваме сместа с домакинско фолио и оставяме поне за 4 часа или 1 нощ в хладилника.
На следващия ден:
Покрийте 2 тави с пекарска хартия и извате сместа от хладилника. Оформете топчета с ръце с големина колкото орех. Оваляйте всяко едно от тях в пудрата захар и ги разположете върху тавата на около 2 см разстояние едно от друго.


Бележки:
*Много е важно да внимавате при печенето, тъй като ако ги препечете, сладките ще се втвърдят. След като изстинат, поради меката им консистенция, те се топят в устата.
** На вкус сладките наподобяват шоколадов браунис. Много свежи и меки, различни от твърдите курабии 🙂
И така – открихме сезона на зимните и коледните изкушения, остава само да им се насладим с пълна сила.
Сладките си заслужават – лесни са за приготвяне, пекат се сравнително бързо и лесно (добре е да си засичате времето с часовник) и ще се възприемат подобаващо от по-възрастните ви роднини без зъби 🙂
Пък ако не ви се готви, сипете си чаша червено вино и се насладете на очарователния му рубинен цвят.
Приятен апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Как да си приготвим салата-предястие в едно?
Пухкави Кифли с пълнеж от Тиква: истинско удоволствие за сетивата
Къдрав тиквеник: невероятно хрупкав, наслада за сетивата
Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините
Най-ново

Най-модерните детски визии за училище и свободното време
Tagged вдъхновения за детски визии 2025, детска мода 2025, детска мода за училище, детска мода и стил, детски визии, детски стил, детски тенденции 2025, дрехи за училище деца, ежедневни визии за деца, идеи за детски аутфити, модерни детски визии, модни тенденции за деца, Топ статия
Тайната на вкусните пости – рецептите, които покоряват интернет
Tagged веган и постни рецепти, вкусни постни ястия, здравословна постна кухня, кулинарни тайни за пости, лесни постни рецепти, постна кухня, постни рецепти, постни ястия, рецепти без животински продукти, рецепти за пости, сезонни постни ястия, тайната на постните ястия, традиционни постни рецепти

























