Всички обичат спагети Болонезе – перфектна комбинация от спагети, кайма, домати и аромати. Ще се влюбите в техния елегантен вкус и подправки! Ако добавите сушени домати, ще имате незабравим средиземноморски вкус!
Ароматни и вкусни, спагети Болонезе са подходящи и за тези, които спазват диета.
Италианската паста е широко разпространена по света и с нея може да се готвят различни национални варианти.
Тук ви представяме Класическа рецепта за Спагети Болонезе, която ще сгрее душата ви!
Пригответе ги за обяд или вечеря още сега!
Необходими продукти
1 пакет спагети
½ кг кайма
400 гр пресни домати или консервирани
моркови (по желание)
1 чаша вода (вино)
2 глави лук
100 гр масло
2-3 скилидки чесън
риган
босилек
черен пипер
сол
120 гр пармезан (кашкавал) за поръсване
Начин на приготвяне
Ето как да си приготвите тези невероятни Класически спагети Болонезе:
За соса
Задушете лук, чесън на ситно, моркови (по желание) в малко мазнина и после добавете каймата.
Запържете за 5-6 минути, докато каймата се запържи и начупи на трохи.
Добавете доматите на ситно, подправките, 1 чаша вода (вино), сложете капака на тенджерката и оставете да ври на слабо около 30 -40 минути. В края махнете капака и разбъркайте да се изпари течността.
Спагети
Вземете подходяща тенджера, в която спагетите да се потопят целите. Сложете спагетите в заврялата, подсолена вода и малко олио.
Разбъркайте, за да не залепнат и оставете да се сварят за около 10 минути. Не ги оставяйте да омекнат много.
Готовите спагети Болонезе се сервират поръсени с пармезан (кашкавал).
Има три начина да сервирате готовите спагети Болонезе:
-Смесете спагетите и соса. Изсипете сварените спагети в тигана, в който е соса и разбъркайте да станат хомогенни.
-Сервирайте сварените спагети в чиния, а сосът отделно в купичка.
-Спагетите сервирайте в чиния, а върху тях сложете соса. Настържете пармезан, украсете с босилек!