Сладките прасковки бяха много популярни през 90-те години. В същото време се приготвят много лесно и вече можете да ги приготвите у дома. Най-важното е да направите правилното тесто, от което зависи вкусът и структурата на десерта.
Най-красивият домашен десерт са сладките прасковки. В тази рецепта плънката е със сладко от кайсии. Да хапнем нещо домашно приготвено сладко и същевремено красиво, ще е невероятно! Запазете тази рецепта за домашни сладки! За детско парти заменете коняка с плодов сироп или друга есенция.
200 г брашно;
1 яйце
120 г масло;
50 г пудра захар;
1 пак. бакпулвер
1 бурканче сладко от кайсии, праскови или ябълки;
3 лъжици коняк, а за деца – есенция по избор
ягодоплоден сироп (червен);
фина бяла захар.
Маслото трябва да е на стайна температура.
Разбийте маслото на гъст крем, добавете пудрата захар. Разбийте с бъркалка или миксер до гладкост.
Добавете яйцето, разбъркайте отново.
Изсипете брашното, смесено с бакпулвера.
Омесете тестото за сладки прасковки и го сложете в хладилника за 20-30 минути, за да почине.
Стъпка 5:
Офомете топчета тесто с тегло около 15 г, наредете ги върху тава за печене. Притискаме топките, за да се получат полусфери.
Стъпка 6:
Температура на печене 200 градуса по Целзий. Време за печене около 10 минути.
С лъжица изваждаме центъра на бисквитката, пълним я със сладко. Можете да добавите малко коняк или прасковен ликьор към сладкото.
Стъпка 8:
Смесете 3 супени лъжици сироп от червени плодове със супена лъжица коняк. За да озарите цвета на сиропа, добавете няколко капки червен или розов хранителен оцветител. Половинките бисквитки се потапят първо в сиропа, а след това в захарта.
Стъпка 9: