

10 минути
30 минути
40 минути
5 порции
Ако обичате патладжан тази рецепта за салата от патладжан ще ви хареса. Тя е свежа и различна от традиционните комбинации с печени чушки, домати и магданоз, които добре познаваме. Можете да си я приготвяте от първия момент, в който по сергиите се появят патладжани. Ако повечето сутрини започваха с препечени филийки, намазани с тази патладжанена разядка, животът щеше да е перфектен.
2 патладжана
3 домата
3 скилидки чесън
2 с.л. кисело мляко
3 с.л. майонеза
1/2 ч.л. сол
2 с.л. олио
Първата стъпка е да завиете патладжаните в намаслено алуминиево фолио.
Печете ги за 30 минути на 220 градуса.
Обелете доматите и ги накълцайте на ситно.
След това в купичка счукайте чесъна, заедно с няколко щипки сол и олио. Стрийте, докато се получи чеснова кашичка.
Обелете и почистете изпечените патладжани, накълцайте ги на ситно.
Прехвърлете към наситнените домати, прибавете и чесъна.
Посолете, добавете майонезата и киселото мляко.
Размесете добре и поднесете.
Приятен апетит!
Да си приготвим още рецепти с патладжан.