
Рецепта за Домашни Еклери-нереална вкусотия
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции
Имали нещо по-вкусно от домашни сладки? Днес ще ви кажем рецепта за Домашни еклери. Благодарение на тази проста рецепта напълно забравих какво представляват магазинните сладкиши. Еклерите се приготвят лесно и бързо и процесът не отнема излишни сили и нерви от вас.
Нежен кремообразен вкус и невероятно апетитно тесто са това, което прави домашните еклери особено завладяващи. Въпреки че може да изглежда трудно да направите сами еклери, всъщност това е много проста задача.
Просто трябва да научите някои тайни и съвети, които ще ви помогнат да изпечете десерт, който няма да се различава от този, сервиран в най-добрите сладкарнии.
Необходими продукти
За тестото:
Мляко – 125 милилитра;
Вода – 125 милилитра;
Захар – 1 чаена лъжичка;
Сол – половин чаена лъжичка;
Масло – 100 грама;
Брашно – 150 грама;
Яйца – 4 бр.
За крема:
200 грама масло;
225 грама кондензирано мляко;
За шоколадовата глазура:
Масло – 50 грама;
Шоколад – 100 грама.
Начин на приготвяне
Стъпки на приготвяне на домашни еклери:

Като начало трябва да приготвите тестото за еклери. В малка тенджера смесете млякото и водата, солта и захарта. Разбъркайте добре всички съставки и добавете меко масло.
Поставете тенджерата със съставките на умерен огън и при непрекъснато бъркане до хомогенност – маслото трябва да се разтвори напълно. Когато маслото се разтвори и масата започне да ври, веднага добавете цялото количество брашно. Получената смес трябва да се разбърква интензивно, за да се избегне образуването на бучки.
Приготвили сте тестото за еклери, което трябва да съберете на топка с дървена шпатула.
Прехвърлете готовото тесто в купа, за да се охлади малко. Когато масата се охлади достатъчно, започнете да добавяте към нея яйцата едно по едно – непрекъснато разбърквайте с миксер.
Готовото тесто трябва да е доста гъсто, но в същото време да тече на лента от лъжицата. С помощта на шпиц или пош оформете еклерите върху покрита с пергаментна хартия тава за печене

Печете еклерите на два етапа – първо гответе десерта за 5 минути при температура 240 градуса на режим на горно и долно печене. След това сменете режима на конвекция и печете при температура 200 градуса за 20 минути.
Докато еклерите се пекат пригответе крема.
Смесете кондензираното мляко и маслото, разбийте с миксер, докато кремът стане гъст. Когато еклерите са изпечени и малко охладени, трябва да направите две дупки на дъното от различни страни. Сложете масления крем в сладкарски пош и с него напълнете еклерите.

Разтворете 100 грама шоколад и 50 грама масло на парна баня. Направете гладка глазура и залейте еклерите с шоколад.
Добър апетит!
Лесни и ефектни домашни меденки – готови само за 20 минути
Мързелива рецепта за торта „Наполеон „
Бананов хляб: за ползите от банановия хляб и как да го приготвите
Вкусен сладкиш с извара без брашно
Рецептата за този тиквен сладкиш без яйца и брашно взриви интернет
Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни
Най-ново

Как да носим дрехи с пайети стилно – без да изглежда прекалено
Tagged блясък и стил, дрехи с пайети, елегантен блясък, женственост и елегантност, как да изглеждаме стилно, как да носим дрехи с пайети, как да носим дрехи с пайети стилно и модерно, как да носим пайети със стил и увереност, модни идеи за дрехи с пайети, модни съвети за пайети, стилни визии с пайети, Топ статия
Топ 7 цвята на зима 2025/2026: как да ги комбинираме стилно
Tagged зимни модни тенденции, зимни цветови тенденции и модни съвети, как да носим зимните цветове стилно и модерно, комбинации от цветове за облекло, модни цветове зима 2025/2026, най-модерни цветове за сезона, стилни комбинации на цветове, Топ статия, топ цветове за гардероб, топ цветове за зимни визии, трендове зима 2025/2026, цветови комбинации за зимата
Домашни есенни рецепти за подмладяваща и свежа кожа
Tagged грижа за кожа против стареене, домашна грижа за кожата есен, домашни есенни рецепти, домашни маски за лице, домашни маски за подмладяване, натурална грижа за лице, натурални рецепти за лице, натурални средства за лице, рецепти за свежа кожа, Топ статия























