Изсипете брашното наведнъж, ванилията и разбъркайте с дървена лъжица до получаване на хомогенна смес, така че тестото да се отделя от дъното и стените на тенджерата, като образува топка.
Второ
Свалете съда от котлона и оставете тестото да изстине.
Трето
Оформете с намазнени ръце малки топчета с големина на орех около 30 броя. Сплескайте леко топчето, в средата поставете ½ парче локум и ½ орех, оваляни в канела и после пак оформете на орех.
Четвърто
Наредете топчетата в намаслена тава или покрита с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 C до порозовяване около 25 минути.
Пето
Извадете сладките и още горещи ги оваляйте в пудра захар и ванилия.
Арменски сладки с локум и орехи са готови! Красиви, хрупкави и вкусни!