Днес ще ви представя две чудесни рецепти за приготвяне на броколи, защото който казва, че този полезен зеленчук не е вкусен, не е опитвал моите предложения – колкото и нескромно да звучи това! Бързо, лесно, вкусно и здравословно – гарантирано, дори децата ще ги харесат!
Започваме с рецептата за панирани броколи.
Продукти, които са ви необходими:
– една чепка броколи
– 3 яйца
– 100 – 150 мл. бира
– щипка сол
– брашно (докато сместа стане на кашичка)
Ето как се приготвят панираните броколи:
Първо ги бланширайте (като предварително ги накъсате на розички) за 3-4 минутки във вряща вода. Може да ги сготвите и на пара, като ги поставите в съд, които да бъде потопен в тенджера с вряща вода. За целта, съда с броколите трябва да бъде захлупен, за да се задушат добре.
Така… След като се отцедят хубаво в гевгира, подсолете леко с щипка сол.
През това време пригответе панировката от яйца, бира, брашно и малко сол.
Потопете всяка розичка в нея и изпържете в сгорещено олио до получаване на златист цвят.
Обръщам внимание на силата на котлона – нека се пържат на умерен огън. Може да гарнирате със соев сос!
Воала! Вкусно и полезно!
Втората рецепта е за салата от броколи.
Какво ви трябва:
– една чепка броколи
– 2-3 скилидки чесън (пресовани или намачкани)
– олио
– оцет
– 1 чаена лъжичка сол
– половин връзка пресен копър
Ето как се приготвят.
Бланширайте броколите за 3-4 минутки, като предварително ги разделите на розички. Може да ги приготвите и на пара, в зависимост от предпочитанията ви.
Отцедете и преместете в купа, след това смесете с подправките.
Разбира се, всичко се прави на вкус, според вашите предпочитания!
Салатката ви е готова за консумиране! Да ви е сладко!
Автор: Мирела Данева