Топла есенна салата

Приготвяне

10 минути

Готвене

25 минути

Общо

35 минути

Порции

4 порции

Тази топла есенна салата ще бъде вашия фаворит за сезона. Вкусна и лесна, подходяща за всеки час от деня. Заслужава си да се опита.

Необходими продукти

2 малки глави карфиол
3 глави червено цвекло
5 моркова
60 мл зехтин
1 връзка магданоз

За дресинга:
40 мл Понзу Цитрус соев сос Kikkoman
60 мл зехтин
2 с. л. горчица

Начин на приготвяне

Карфиолът се почиства и се разделя на малки розички.

есенна салата
топла есенна салата
Морковите и цвеклото се обелват. Морковите се нарязват на шайби.
есенна салата
топла есенна салата
Цвеклото се реже на кубчета.
есенна салата
топла есенна салата
Зеленчуците се заливат със зехтина.
есенна салата
топла есенна салата
Пекат се около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Понзу сосът Kikkoman се смесва с горчицата и зехтина.
Разбиват се с телена бъркалка.
есенна салата
топла есенна салата
Топлите зеленчуци се заливат с дресинга.
Вижте още
руска салата
Тиквена салата
Необичайна, но много вкусна салата Мъжки каприз. Приготвя се бързо, изяжда се веднага
Най-нови статии
Популярни
на горе