9 неща, които отдавна не са на мода (но все още ги носите)

Мода

9 неща, които отдавна не са на мода (но все още ги носите)

  •  
  •  

Всеки нов сезон модата се променя. Но има неща, които са от значение по всяко време на деня или годината, обикновено ги наричаме „класика“. Но не всички вещи от гардероба заемат тази позиция.

Вижте кои са онези 9 неща, които отдавна са излезли от мода, но вие вероятно все още ги носите.

Неправилните дънки
Най-обичаната и често срещана дреха във всеки гардероб. Какво е време да изхвърлите? Дънките с ниска талия, както и скъсани дънки. Помните ли колко модерни бяха през 2000-та? Такива атрибути в стила на ранната Бритни Спиърс отиват на много малко хора и са показател за лош вкус. Ако имате нещо подобно в гардероба си, тогава определено трябва да се отървете от него.
Какво да носите? Отговорът е прост. Дънки с права кройка с висока талия винаги са били на мода.

Кристали

Като цяло, кристалите са атрибут на сценичен образ; певици, гимнастички, танцьори и така нататък украсяват облеклата си с тях. Любовта към „бляскавия шик“ е прекрасна, но само когато е умерена. Не забравяйте, че трябва да блестите в ежедневието по различен начин… Блясъкът в очите ви е много по-ярък и по-скъп, не може да се сравни с кристали Сваровски.

Животински принтове
Трябва да бъдете много внимателни с тях. Предпочитайте ги по-скоро като акцент – колан, обувки, отколкото да соблечете дреха с леопардова шарка.

Ризи с кройка по тялото

Ризата е нещо, без което на практика е невъзможно да си представим бизнес стила към днешна дата. Ако обаче имате много вталени модели в гардероба си, това е причина да отидете на шопинг за нови модели. Факт е, че вталените ризи пречат на движението, не са удобни и отдавна са излезли от модата. Дайте предимство на по-широките, тип мъжки ризи, така ще се чувствате по-удобно и уверено.

Дантелено облекло

Дантелата беше модерна преди десет години. Ако толкова много я обичате, носете я под формата на изискано дантелено бельо. Да, никой няма да види това, но определено ще имате плюс към самочувствието и привлекателността ви.

Стил „бельо“
Това не означава, че този стил вече не е на мода. Продължаваме да виждаме пижамни костюми и „sleep” рокли по модните подиуми и в живота. След карантината това стана особено скъпо за сърцата ни – абсолютен плюс в удобството. Въпреки това, трябва да се разделите с вискозни топове. По-добре под якето сложете нещо по-удобно, естествено и приятно за тялото: плетен потник, боди или обикновена тениска.

Финтифлюшки по главата

Ластиците, фиби, лентите за глава са незаменими помощници за момичетата. През 2019-та и 2020-та бяха популярни големи перлени фиби и ленти за глава с изкуствени цветя. Но сега тази тенденция е аут и, честно казано, наистина изглежда евтино… Същата категория включва огромните плюшени ластици, които изглежда идват от 90-те.

Ако имате нужда да приберете косата си на опашка (кок / плитки), използвайте плътни еластични ленти, фиби и ленти за глава. Това ще ви помогне да изглеждате елегантни и модерни, а неутралните аксесоари за коса се съчетават с всяко облекло.

Токчета с платформа

Да, те ви позволяват да бъдете по-високи и визуално по-слаби, но, повярвайте, те не добавят лекота и грация. Такива обувки изглежда вулгарно и натоварват гърба… Ако харесвате токчета , изберете модел с удобен стилен ток без платформа.

Блестящи чорапогащи

Модно недоразумение, което вече трябваше отдавна да е потънало в забрава… Но много жени и момичета все още предпочитат „лъскави модели“. Такива чорапогащи визуално разширяват краката, правят ги по-къси и като цяло развалят вида. Затова обърнете внимание на неутрални и матови модели.

В момента тенденцията е елегантен и благороден минимализъм. Тя се проявява във всичко: облекло, интериорен дизайн, грим и архитектура. Основните принципи на минимализма са липсата на декор и ненужни детайли. Такава мода не изисква работа със стилист и е лесна за разбиране, така че е особено приятно да я следвате.


  •  
  •  
Tagged ,
на горе