8 убедителни причини да пиете топла вода на празен стомах

Здраве и добра форма

8 убедителни причини да пиете топла вода на празен стомах

Има 8 убедителни причини да пиете топла вода на празен стомах и тези, които са внимателни към здравето си, знаят за ползите от нея. Този прост инструмент ще ви помогне да започнете деня си правилно, да бъдете енергични и весели. Научете за всички предимства и 8 убедителни причини да пиете топла вода на празен стомах, и започнете да я прилагате още от утре.

Компетентният старт на деня е ключът към нашата продуктивност на благосъстояние. Ето защо, сутринта е от особено значение, ако се придържате към здравословен начин на живот. В опит да се събудим, отиваме под душа, пием кафе, слушаме музика. Но не е ли по-добре тялото ни да започне новия ден с ползи за себе си?

4 полезни йога практики: кой вид йога да изберете?

Авторитетно: Необходимо ли е да се откажем да ядем бял хляб

Организмът работи като часовник, ако спазвате биоритмите на деня

В кукленския манастир “ Св.Св. Козма и Дамян“ стават чудеса

Вижте защо е полезно да пиете топла вода на празен стомах

1.Топла вода на гладно за здраве и красота

Експертите твърдят, че е много по-добре да започнете деня си не с чаша кафе, а с чаша топла вода на гладно.

2.Топлата вода и стомашно-чревния тракт

Една чаша вода, ако я изпиете топла сутрин на гладно, има положителен ефект върху чревната подвижност, като „задейства“ функциите на стомаха и червата в очакване на хранене. В допълнение, топлата вода измива стените на червата, освобождавайки ги от всички видове токсини.

3.Топла вода при запек

Топлата вода има тенденция да разрежда изпражненията и оказва добър слабителен ефект. С помощта на топлата вода се разтварят твърдите мастни остатъци, отложени по стените на червата, които служат като тласък за процесите на гниене в храносмилателния тракт.

4.Топла вода и загуба на тегло

Ако всеки ден се използват една или две чаши топла вода на празен стомах, телесната температура се повишава, метаболизмът се ускорява с около 30% 40 минути след като сте изпили водата. В резултат на това се изгарят повече калории.

Други функции на топлата вода срещу наднормено тегло:

  • намален апетит
  • втечняване на екскрементите
  • нормализиране на pH (киселинност на тялото)
  • стимулиране на функциите на червата
  • отстраняване на шлака
  • стартиране на липидния метаболизъм в бедрата и корема.
  1. Топла вода при болка

Топлата напитка помага за отпускане на мускулите, облекчава болки от различен произход.

  1. Топла вода за кожата

Ако систематично приемате чаша топла вода на празен стомах сутрин, можете да се сбогувате с акнето, възпалението и раздразнението, обикновено причинени от токсични отпадъчни продукти.

  1. Топла вода за пикочно-половата система

Пиенето на топла вода активира уринирането, което ще бъде особено полезно за тези, които са склонни към подуване. Бъбреците изобщо не се претоварват, за разлика от стимулирането на уринирането с помощта на лекарства.

8.Топла вода за нервната система

Положителният ефект на топлата вода върху нервната система се изразява в пречистване и активиране на кръвообращението, унищожаване на токсичните съединения и подкожния мастен слой.

Как да пием топла вода?

Допустимата температура на водата, която ще пиете е 40 – 42°C. Не се препоръчва твърде гореща вода, тъй като може да изгори лигавицата. Само правилно пречистената вода ще донесе ползи за здравето ви.

Преварената топла вода е безполезна и дори може да навреди. По време на кипене водата губи лъвския дял от необходимите микроорганизми. Химическият елемент хлор, който се намира в чешмяната вода, се превръща в токсично вещество при високи температури.

Изброихме 8 убедителни причини да пиете топла вода изключително на празен стомах. Това е единственият начин да се компенсира липсата на течности, възникнала за една нощ.

Можете да придадете на водата приятен вкус, като добавите лимон, джинджифил, мед.

Ето няколко рецепти с топла вода:

С лимон

Напитката с лимон стартира метаболизма, премахва токсичните вещества, нормализира рН, повишава имунната защита, прочиства пикочните пътища и има холеретичен ефект. В чаша топла вода добавете прясно приготвен сок от ½ лимон. При пептична язва и висока киселинност тази напитка не е желателна.

С мед

Чаша вода с 1 чаена лъжичка натурален мед помага за премахване на повишената киселинност, редуциране на токсичните замърсявания и презареждане на батериите за целия ден.

С джинджифил

Тази напитка има ефект на изгаряне на мазнините. Укрепва имунната защита на организма и дава енергия. Разтворете ¼ чаена лъжичка джинджифил на прах в 250 мл топла вода. При висока киселинност тази напитка не се препоръчва.

Сега знаете как топлата вода може буквално да направи чудо с тялото ви. Само чаша топла вода ще направи възможно подобряването на здравето, загубата на излишни килограми, подобряване вида на кожата и нормализиране на нощния сън.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе