8 неща, с които отблъсквате хората от себе си

8 неща, с които отблъсквате хората от себе си
Психология

8 неща, с които отблъсквате хората от себе си

Има неща, с които отблъсквате хората до себе си.Никой не е идеален. Допускаме куп грешки към себе си, към хората край нас. Понякога си взимаме поука и се стараем да не ги допускаме отново. Въпреки това има специфики на нашия характер и поведение, които могат да се окажат сериозна пречка в общуването с другите и изграждането и поддържането на добри взаимоотношения. Черти, с които ги отблъскваме от себе си.

8 неща, с които отблъсквате хората от себе си

Как да живеете по-спокойно: 4 основни насоки на Дао

Ето какви мъже са най-отблъскващи за жените

infomax-logo-50-15-HW Емил Кошлуков: Ето защо Канал 4 обяви как Фейсбук вече ще ви таксува по 4,99 долара

За какво да внимавате във вашето поведение?

8 неща, с които отблъсквате хората от себе си

1.Да бъдеш прекалено критичен

отблъсквате хора
8 неща, с които отблъсквате хората от себе си снимка: pinterest

Обичате ли да ви критикуват? Можете ли да си представите някой да ви казва през цялото време, че правите нещата погрешно? Това няма да е много забавно, нали?

Постоянната критика създава токсична атмосфера, в която хората се чувстват сякаш ходят по черупки от яйца и по този начин ги отблъсквате.

Това не само уврежда самочувствието, но може също да доведе до негодувание и враждебност. С течение на времето хората, които постоянно критикуваме, започват да се дистанцират, за да защитят самочувствието си и психическото си благополучие.

2.Да бъдеш егоцентричен

Много хора смятат, че са главните герои в този свят, а всички останали са просто NPC или част от фона.

Изключителният егоцентризъм кара другите да се чувстват като просто аксесоари в живота ви и по този начин ги отблъсквате. Карате ги да се чувстват така, сякаш не са ценени личности и че просто се грижите за себе си.

Трябва ли да се грижиш за себе си? Определено, но трябва също така да се свържете с други хора и да ги попитате как се справят и дали имат нужда от помощ и подкрепа.

3.Липса на признателност и благодарност

отблъсквате хора
8 неща, с които отблъсквате хората от себе си снимка: pinterest

Неприятната истина е, че приемаме повечето хора и неща в живота за даденост. Започваме да ги ценим едва когато си отидат и по този начин ги отблъсквате.

Неуспехът да изразите благодарност и признателност за усилията или добротата на другите може да ги отблъсне, защото в крайна сметка започват да се чувстват неоценени.

С течение на времето може дори да се дистанцират, за да потърсят признание другаде. Колко брака са се разпаднали заради това? Безброен!

4.През повечето време сте негативни за всичко

отблъсквате хора
8 неща, с които отблъсквате хората от себе си снимка: pinterest

Представете си, че край вас всичко е без цвят, само сиво и мрачно, дори в много слънчев ден. Няма да се чувствате добре, нали? Същото е с негативните хора. Те носят само мрачност, затова другите се дистанцират от тях. По този начин отблъсквате околните.

5.Да бъдеш ненадежден

отблъсквате хора
8 неща, с които отблъсквате хората от себе си снимка: pinterest

Една от най-лошите черти, които можете да притежавате, е да сте ненадеждни. След като получите тази репутация, е много трудно да я поправите.

Всъщност хроничната ненадеждност може да разруши доверието непоправимо. Хората започват да поставят под въпрос ангажиментите ви и да се съмняват във вашата надеждност. Това ги кара да спазват дистанция, както емоционално, така и физически и ги отблъсквате.

6.Да бъдеш прекалено конкурентен

Веднъж имах приятел, който беше изключително конкурентен. Ти си купил чифт хубави обувки, а той ще отиде и ще купи по-добри на следващия ден. Това е само един глупав пример.

Не му помогна това, че печелеше по-малко пари от другите, което влоши положението за него и вероятно беше причината за неговата конкурентоспособност.

Виждате ли, прекомерната конкуренция превръща всяко взаимодействие в състезание. Това естествено причинява стрес и дискомфорт и отблъсквате хората около себе си.

7.Да бъдеш отбранителен

Някои хора просто не могат да приемат конструктивна обратна връзка. Те реагират на това отбранително и създават враждебна атмосфера, където откритата и честна комуникация става почти невъзможна и ги отблъсквате.

Други изобщо избягват предоставянето на обратна връзка, за да избегнат конфликт.

Една от основните причини за отбранителна позиция е страхът да не бъдете критикувани, съдени или обвинявани.

Когато хората се чувстват нападнати или възприемат критика, те инстинктивно започват да се защитават, за да се предпазят от емоционална болка или вреда.

8.Пренебрегване на границите

 

В днешния свят хората наистина обичат да поставят граници и да ги спазват. Ако не успеете да осъзнаете това и не зачитате личните и емоционални граници, това ги кара да се чувстват неудобно и дори несигурни.

Ето защо те може да се дистанцират от вас, за да защитят чувството си за сигурност и поверителност и по този начин ги отблъскате.

Tagged , , , ,
на горе