7 начина да накарате косата ви да расте по-бързо
Здраве и красота

7 начина да накарате косата ви да расте по-бързо

Много от жените бленуват за дълга и гъста коса, но понякога това изглежда трудно за постигане. За да получите желаната дължина, трябва да имате търпение и постоянство, както и да промените някои от ежедневните си навици. Предлагаме ви някои професионални съвети за това как косата ви естествено да расте по-бързо.

Подстригвайте я често

Може да не изглежда логично, но ако искате дълга коса, която освен това е и здрава, трябва да правите редовни подстригвания. Разцепените краища, които се късат, могат да доведат до загуба на част от дължината, да не говорим за блясък, обем и гладкост.

Устоявайте на желанието да стане блондинка

Колкото и елегантна да изглежда платинената коса, преминаването от по-тъмен нюанс към светлорус може да бъде пречка между вас и желаната дълга коса. Колкото по-малко химикали слагате, толкова по-добре тя ще расте.

Яжте правилните храни

Наличието на дълга, здрава коса не зависи само от това какво сте поставили върху нея, а и от това какво давате на тялото си. Косата расте по-бързо от храни с високо съдържание на протеини като, боб, ядки и други, витамини А, С и Е. Минерали като цинк и желязо също й влияят добре.

Хидратирайте косата си често

Използването на подходящ балсам и маска помага да предотвратите увреждане.

Къпете се с хладка вода и масажирайте скалпа

Горещият душ може да дехидратира кожата ви, затова се къпете с възможно по-хладка вода. Обръщайте внимание и на скалпа. Правете масажиращи движения, докато втривате шампоана, като така ще подпомогнете и за засилване на кръвообращението.

Бъдете внимателни, когато разресвате мокра коса

Косата е особено податлива на накъсване, когато е мокра. Винаги използвайте подходящ балсам, който да улесни разресването. Подсушете я с кърпа и вземете гребен с широки зъби. Започнете от краищата, като постепенно разресвате малки участъци и се движите нагоре.

Избягвайте прекомерното нагряване

Ако използвате преси и маши за оформянето на косата си, намалете температурата и използвайте защитни продукти. Иначе може повредите косата си, което да доведе до накъсване.

Tagged , ,
на горе