7 естествени виагра-продукти
Здраве и добра форма

7 естествени виагра-продукти

7 естествени виагра-продукти, изброяват изследователи. Някои храни и добавки могат да помогнат за увеличаване на сексуалното желание при мъжете. Но те също могат да имат потенциални странични ефекти и да взаимодействат с определени лекарства. Не е необичайно да търсите начини да увеличите сексуалното желание ва мъжете.

8 суперхрани за завладяващ секс

Търсите секс или интимност? Има разлика

9 условия за перфектен секс според мъжете

Кога да правите секс, ако излизате с нов мъж?

Така че, скъпи дами, вижте тези 7 естествени виагра-продукти.

Въпреки че фармацевтичните лекарства, като виагра, могат да помогнат на мъжете да получат ерекция, много от тях предпочитат естествени алтернативи, които са лесно достъпни, дискретни и вероятно имат по-малко странични ефекти. Изследванията показват, че няколко храни и добавки могат да помогнат за повишаване на либидото при мъжете и лечение на еректилна дисфункция, ако това ви притеснява. Тази статия изброява 7 храни и добавки, които могат да ви помогнат да разпалите сексуалното  желание на мъжа до вас. Това са: трибулус, мака корен, червен женшен, сминдух, шафран, гинко билоба, L-цитрулин.

Трибулус

Потенциални странични ефекти: храносмилателно дразнене, проблеми с черния дроб и бъбреците, и продължителна ерекция. Потенциални лекарствени взаимодействия: с диуретици, лекарства за кръвно налягане, за понижаване на кръвната захар, разредители на кръвта. Трибулус (Tribulus terrestris) е малко листно растение с корени и плодове, които са популярни в традиционната китайска и аюрведа медицина. Освен това е широкодостъпен като спортна добавка и често се продава за повишаване на нивата на тестостерона и подобряване на сексуалното желание. Въпреки че проучванията при хора не са показали, че може да повиши нивата на тестостерона, изглежда, че увеличава сексуалното влечение и при двата пола. Всъщност проучване показва, че приемането на около 280 милиграма (mg) трибулус дневно в продължение на 3 месеца е в състояние да подобри сексуалната дисфункция при жени преди и след менопауза, без нежелани странични ефекти. Проучванията при мъже с еректилна дисфункция обаче, показват смесени резултати. Едно по-старо проучване установи, че приемането на 800 mg от тази добавка дневно в продължение на 30 дни не лекува еректилна дисфункция. Обратно, в друго проучване, се доказва, че приемането на 1500 mg дневно в продължение на 90 дни подобрява ерекцията и сексуалното желание при мъжете.

Мака

Потенциални странични ефекти: не са известни. Потенциални лекарствени взаимодействия: няма. Мака (Lepidium meyenii) е кореноплоден зеленчук, традиционно използван за подобряване на плодовитостта и сексуалното желание. Можете да закупите добавки в различни форми, включително прахове, капсули и течни екстракти. 12-седмично проучване от 2002 г. отбелязва, че 42% от мъжете, които приемат 1500–3000 mg мака дневно, изпитват повишено сексуално влечение. Според друго изследване, мака може да действа като естествен афродизиак за увеличаване на сексуалното желание при мъжете. Може също да помогне за лечение на еректилна дисфункция, но са необходими повече изследвания. Освен това някои доказателства сочат, че мака може да помогне в борбата със загубата на либидо, която възниква като страничен ефект на някои антидепресанти. Повечето проучвания установяват, че приемането на 1,5–3,5 грама (g) дневно в продължение на поне 2–12 седмици е достатъчно за повишаване на либидото.

Червен женшен

Потенциални странични ефекти: сухота в устата, повишен сърдечен ритъм, гадене, повръщане, диария, безсъние и нервност. Потенциални лекарствени взаимодействия: с лекарства за диабет, разредители на кръвта, аспирин, препарати за химиотерапия, антивирусни средства и някои антидепресанти.

Женшен – по-специално червеният женшен – може да помогне за ниско либидо и да подобри сексуалната функция. Всъщност, преглед на 10 проучвания установи, че червеният женшен е ефективен за подобряване на сексуалната възбуда при жени в менопауза. В допълнение, червеният женшен може да увеличи производството на азотен оксид. Това е съединение, което подпомага кръвообращението и помага на мускулите в пениса да се отпуснат. Всъщност проучванията разкриват, че тази билка е значително по-ефективна за подобряване на еректилната функция от плацебо средства. Наистина, преглед на 9 проучвания, състоящи се от близо 600 мъже с лека до умерена еректилна дисфункция, заключава, че червеният женшен, наред с други видове, вероятно подобрява еректилната функция или удовлетворението от секса, в сравнение с плацебо.

Важно е да знаете, че въпреки, че червеният женшен обикновено се понася добре, той може да причини странични ефекти, като повишена сърдечна честота и разстроен стомах. Може също така да взаимодейства с лекарства, като разредители на кръвта, така че хората, които ги приемат, е добре да се консултират със здравен специалист преди употребата му.

Сминдух

Потенциални странични ефекти: диария, гадене, проблеми с храносмилането, виене на свят, главоболие и ниска кръвна захар.

Потенциални лекарствени взаимодействия: с разредители на кръвта, антидепресанти, лекарства за химиотерапия и бронходилататори.

Сминдухът е популярна билка в алтернативната медицина, която може да помогне за повишаване на либидото и подобряване на сексуалната функция. Той съдържа съединения, които тялото ви може да използва за производството на полови хормони, като естроген и тестостерон. 12-седмично проучване установи, че добавянето на 600 mg екстракт от сминдух дневно подобрява сексуалната функция и повишава нивата на тестостерон при 120 мъже на средна възраст и по-възрастни. Не е известно обаче, дали това увеличение на тестостерона е клинично значимо.

По същия начин, 8-седмично проучване при 80 жени с ниско либидо установи, че приемането на 600 mg сминдух дневно значително подобрява сексуалната възбуда и желание, в сравнение с плацебо групата.

В допълнение, тази билка взаимодейства с лекарства за разреждане на кръвта, като варфарин. Ако приемате разредител на кръвта, говорете със здравен специалист, преди да вземете сминдух.

Шафран

Потенциални странични ефекти: гадене, сухота в устата, промени в апетита, безпокойство, болки в стомаха и гадене. Потенциални лекарствени взаимодействия: с разредители на кръвта.

Шафранът е вкусна подправка, която идва от цветето Crocus sativus. Многобройните му традиционни употреби варират от намаляване на стреса, до действие като афродизиак, особено за хора на антидепресанти. Някои проучвания показват, че шафранът може да подобри сексуалната дисфункция, причинена от антидепресанти. Нещо повече, един преглед на шест проучвания съобщава, че шафранът подобрява еректилната функция, сексуалното желание и удовлетворението при мъжете. Освен това, преглед на 5 проучвания при 173 души отбелязва, че шафранът значително подобрява различни аспекти на сексуалното удоволствие, желанието и възбудата, но резултатите в проучванията варират значително. Ефектите на шафрана върху подобряването на сексуалната функция при хора, които нямат депресия или не приемат антидепресанти, са смесени.

Гинко билоба

Потенциални странични ефекти: ниски нива на натрий в кръвта. Потенциални лекарствени взаимодействия: разредители на кръвта, антипсихотици, лекарства за диабет, антидепресанти, лекарства за понижаване на холестерола и нестероидни противовъзпалителни средства.

Гинко билоба е популярна билкова добавка в традиционната китайска медицина. Според някои по-стари изследвания и проучвания върху животни, тя може да лекува различни проблеми, включително сексуални, като еректилна дисфункция и ниско либидо. Това е така, защото може да повиши нивата на азотен оксид в кръвта, което подпомага притока на кръв чрез насърчаване на разширяването на кръвоносните съдове. Потенциалните ефекти на гинко билоба за повишаване на азотния оксид изглеждат по-силни при хора със сърдечни заболявания.

Когато се комбинират с други съединения, като L-аргинин, цинк и Tribulus terrestris, е доказано, че добавките, съдържащи гинко билоба, подобряват либидото и сексуалната функция.

L-цитрулин

Потенциални странични ефекти: не са известни. Потенциални лекарствени взаимодействия: с лекарства за кръвно налягане и за диабет. L-цитрулинът е аминокиселина, естествено произведена от тялото, след което то я превръща в L-аргинин, който помага за подобряване на притока на кръв чрез производство на азотен оксид за разширяване на кръвоносните съдове. Това от своя страна, може да лекува еректилна дисфункция.

Например, малко проучване от 2011 г. при 24 мъже с лека еректилна дисфункция и състояния, свързани с нея, като високо кръвно налягане и диабет, установи, че приемането на 1,5 g L-цитрулин дневно значително подобрява симптомите при 50% от участниците след 1 месец.

В друго 30-дневно проучване при мъже, приемането на дневна комбинация от 800 mg L-цитрулин и 300 mg транс-ресвератрол, комбинирано с предписано лекарство за еректилна дисфункция, я подобрява, както и твърдостта на пениса.

Транс-ресвератролът, известен като ресвератрол, е растително съединение, което функционира като антиоксидант и е свързано с множество ползи за здравето. L-цитрулинът се предлага като хранителна добавка под формата на капсули или прах, но присъства естествено в храни, като диня, черен шоколад и ядки.

infomax-logo-50-15-HW Потребители: Гери-Никол – няма такова падение

infomax-logo-50-15-HW Мария Игнатова се завръща на екран, пренареди тотално личния си живот

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе