7 вида афери, за които вероятно не сте чували
Любов и партньорство

7 вида афери, за които вероятно не сте чували

Всички знаем за прословутия термин „афера“, който буквално означава романтична или физическа връзка, която се осъществява извън отношенията с партньора. Истината обаче е, че не са един или два тези вида афери, за които въобще не подозираме, че съществуват. Повечето от тях обаче срещаме постоянно в ежедневието си – независимо дали се отнасят за нас, за близки, приятели, колеги или просто хора, които познаваме.

Общото между всички е, че обикновено става дума за предателство или измама към човека до вас или от негова страна към вас самите. Предполагаме, че това ви е ясно. Но знаете ли, че има няколко вида афери и те могат да имат различна степен на емоционална ангажираност? Сега ще ви обясним и по-подробно какво точно имаме предвид с това.

7 вида афери, за които вероятно не сте чували

infomax-logo-50-15-HW Светла Иванова: Лили Иванова е стихия! Енергия! Вдъхновение! Вибрация! Любов!

infomax-logo-50-15-HW Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

Ето седем вида афери, за които вероятно не сте имали представа:

Физическа или интимна афера

Вероятно от седемте вида афери, за които ще говорим, тази е единствената, която е добре позната като термин на всички. Този тип взаимоотношения включват физическа интимност с някого извън връзката. Това може да включва свалка за една нощ или продължителни интимни отношения с някого. И в двата случай говорим за изневяра към партньора.

вида афери

Емоционална афера

Емоционална афера е, когато единият от партньорите развие дълбоки и емоционални отношения с някого извън връзката. Това може да включва споделяне на лична информация, доверяване един на друг и търсене на утеха и подкрепа. За разлика от предната, тук не е нужно да има интимни взаимоотношения с въпросния човек. Да, понякога двете неща са свързани, но тези два вида афери могат да съществуват самостоятелно, изключвайки се една друга.

Кибер афера

Кибер аферата е друг вид афера, която се случва онлайн. Това може да включва флирт чрез изпращане на по-интимни съобщения или разговори с някого. В последните години тя се разви все повече с разпространението на социалните медии или всички приложения за запознанства, които има. Тук дори не е нужно двамата да са се виждали очи в очи, тъй като се осъществява само онлайн.

вида афери

Афера за отмъщение

Друга широко разпространена от седемте вида афери, е аферата за отмъщение. Тя се случва, когато единият от партньорите изневерява в отговор на това, че е бил измамен от другия. Или пък го прави, за да отмъсти на партньора си за някаква друга предполагаема грешка. Аферата са отмъщение може да прерасне във всеки друг от няколкото изброени вида афери до момента.

Серийна афера

Макар и не толкова популярна, друг тип афера е серийната. Тя е, когато някой многократно изневерява на половинката си, често с няколко партньора. И докато при останалите видове може да говорим за предателство или разочарование от партньора, тук нещата са малко по-различни. Серийната афера може да означава по-дълбок психологически проблем или липса на ангажираност към някоя връзка.

вида афери

Афера в криза на средната възраст

Да, сред няколкото вида афери, за които говорим, има и такава. Афера в кризата на средната възраст е, когато някой изпитва нужда да преоцени житейския си избор. За целта той се обръща към аферата като начин да избяга от проблемите си или да се почувства по-млад и по-жизнен.

Афера, предизвикана от благоприятни обстоятелства

Опортюнистична афера е, когато един от партньорите се възползва от дадена ситуация, за да има афера. Това може да се случи, когато човек е в уязвимо състояние, например когато пътува по работа, преминава през развод или се справя с неотдавнашна раздяла. Това далеч не означава, че този тип афера непременно може да бъде оправдан, особено когато човекът има друга връзка, без значение дали тя е в криза или не.

Както вече вероятно и вие се убедихте, малцина са тези, които различават повече от един или два вида афери. Познаването им обаче е от съществено значение за откриване на проблеми във връзките, зависимости и справянето с тях.

 

Вижте още:

7 вида афери, за които вероятно не сте чували

4 зодии, които често започват връзка на работното място

4 зодии, които трудно изразяват нуждите си във връзката

Обичам ли го? 5 начина да разберете какво чувствате

4 зодии, които пишат на бившия си пияни и съжаляват после

4 зодии, които ценят задълбочените разговори във връзката

4 зодии, които искат да излизат с приключенски настроен партньор

9 особености на истинската любов, които я отличават от другите

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Оценете тази статия
Tagged ,
на горе