5 съвета за раздяла, когато живеете заедно
Любов и партньорство

5 съвета за раздяла, когато живеете заедно

Няма какво да си кривим душата – да се справиш с раздялата с някого, с когото живеете заедно, е наистина трудно. Не, че обикновената раздяла е нещо просто, но в първия случай има много повече фактори, за които да мислите. Имаме обаче добра новина – ще преживеете и това. Нито сте първите, нито последните, които преминават през това предизвикателство в живота.

Прочетете нататък за стъпките, които да предприемете и които ще ви помогнат да направите раздялата възможно най-лесна (и приятелска), когато живеете заедно с партньора ви:

infomax-logo-50-15-HW Риана и рапърът A$AP Rocky разголиха душите си пред Vogue- Великобритания

infomax-logo-50-15-HW Адриана Лима стана глобален посланик на ФИФА

Провеждайте разговори за логистиката при изнасянето отделно от разговорите за връзката.

Може да е изкушаващо да водите разговор за раздяла с драматично съобщение, че се изнасяте, ако живеете заедно. Въпреки че въпросът кой къде ще отиде естествено ще изплува по време на разговора за раздяла, не забравяйте да направите услуга на себе си и на партньора си, като проведете първите няколко разговора само за връзката.

Емоциите ще бъдат силни, така че може да се окаже, че трябва да си вземете почивка и да се върнете към дискусията няколко различни пъти. Когато успеете да преодолеете първоначалния шок от раздялата с човека, с когото живеете заедно, помолете го и за конкретно обсъждане на логистиката как да стане това. Това може да е толкова просто, колкото да кажете, че сте готови да останете при приятели за няколко дни, докато започнете да уточнявате подробностите.

живеете заедно

Определете точна дата за напускане на дома

Вземете решение за изнасяне възможно най-скоро, защото това ще ви помогне да запазите темпото за всички останали решения. Ако двамата живеете заедно под наем, решете кой от вас е в по-добра позиция да плаща сметките, когато другият се изнесе. Тук включете и вашия наемодател. Той не за първи път чува за раздяла на съжителстващи и може да има различни варианти за вас. Отделете известно време, за да определите финансовите (и емоционалните) разходи за всяка опция.

Уважавайте новите си представи за пространство

Независимо от това как ще се разпределите кой къде ще се премести в крайна сметка, ще има някакъв отрязък от време, в който ще живеете заедно, докато сте разделени. Ужас. Създайте колкото се може повече структура за споделяне на пространството. Обърнете внимание на неща като това кой къде ще спи и как ще се справяте с домакинската работа.

живеете заедно 1

На този етап може да е лесно да възприемете една и съща рутина, като например бившият ви да се занимава с миенето на чинии, а вие да готвите. Но оставането на тези навици в отношенията не е здравословно за никой от вас. Сега пространството ви ще стане малко по-съквартирантско така да се каже, така че се отнасяйте към него като към такова.

Обсъдете конкретни дни от седмицата, в които вие или бившият ви бихте могли да поканите приятели, така че другият човек да може да планира да бъде навън. А и ако можете да се споразумеете да нямате романтични начинания или срещи, докато живеете заедно все още. Това ще е по-добре и за двама ви.

Проведете подробен разговор за финансите

Дискусиите за парите включват всичко – от евентуална подялба на банковите сметки до евентуално откупуване на част от основен предмет в дома, който бихте искали да запазите. Включвате ли се в здравната застраховка на партньора си? Той ли е вашето лице за контакт при спешни случаи и може ли да взема медицински решения вместо вас? Той ли е бенефициентът по някоя застрахователна полица?

Всички тези въпроси са неща, които трябва да се обсъдят и актуализират възможно най-бързо, когато се разделяте с някого, с когото живеете заедно.

живеете заедно

Определете нови граници за времето, когато сте разделени, но още живеете заедно

Тези разговори са ужасни, дори и при най-добрите обстоятелства. И двамата сте уморени, изтощени и наистина емоционални, защото да се ориентираш в раздялата е трудна работа. В някои дни ще ви се струва идеалното решение да се вмъкнете отново в леглото заедно (буквално или преносно). Но връщането към „рутината на двойката“ само ще усложни живота ви и ще попречи и на двамата да се излекувате и да продължите напред.

Вместо това съзнателно се грижете за себе си и намерете място в къщата, което можете да обособите като свое собствено. Знайте, че това също така означава, че проверяването през деня с текстови съобщения или небрежните разходки навън (дори и да е под прикритието „просто приятели“) клони към твърде лично отношение. Ако сте в режим на раздяла, това изобщо не е препоръчително.

Вижте още:

По-добро преживяване в леглото – направете 1 просто нещо

4 зодии, които се привличат от токсична връзка

4 зодии, които често започват връзка на работното място

4 зодии, които трудно изразяват нуждите си във връзката

Обичам ли го? 5 начина да разберете какво чувствате

4 зодии, които пишат на бившия си пияни и съжаляват после

4 зодии, които ценят задълбочените разговори във връзката

4 зодии, които искат да излизат с приключенски настроен партньор

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе