Стереотипи за мъжете
Любов и партньорство

5 СТЕРЕОТИПА ЗА МЪЖЕТЕ, НА КОИТО НЕ ТРЯБВА ДА ВЯРВАТЕ

Все още ли вярвате, че „мъжете искат само едно нещо“, „всички съпрузи изневеряват на жените си“ и „мъжете предпочитат блондинки“? Тогава тази статия е за вас – при това подсилена със силни мъжки контрааргументи.

Мария Игнатова заведе Нойзи в къща за половин милион, той „тайно“ и посвети книга

Премиерата на „Пазители на галактиката-3“ ще е на 5 май, Мария Бакалова става съветското куче – Космо

Шоуто на Митко Рачков приключва

Опровергаваме общоприетото схващане, че „мъжете изневеряват на жените си“, обичат глупавите и обожават недостъпните

Мъжете предпочитат блондинки

Откъде идва този мит не е съвсем ясно, но дълго време в киното всички гадни роли се играят изключително от брюнетки, а ролите на техните жертви са оставени на русите. В същото време по света се разпространяваха много странни изявления. Например блондинките миришат на кехлибар, кожата им е по-еластична и като цяло изглеждат като ангели. Всъщност ситуацията за тъмнокосите момичета не е толкова безнадеждна.
Още през 2009 г. е правено мащабно проучване за изясняване на тази тема. И се оказа, че повечето мъже са „всеядни“. Като правило те изобщо не обръщат внимание на цвета на косата. Блондинките са предпочетени от едва 23%. Тук е важно да не забравяме един нюанс, с който винаги се шегуват в мъжките компании. Много често се казва, че мъжете харесват блондинки, но по някаква причина се женят за брюнетки. И обратно.
И последният обнадеждаващ аргумент. Всяка година FHM провежда проучване по света за най-сексапилната жена – няколко милиона души гласуват. Така за периода от 2000 до 2017 г. брюнетките стават победители в този особен конкурс за красота 11 пъти.

Мъжете обичат не особено умни жени

Между другото, доста често популярността на блондинките се оправдава и от факта, че според същите нелепи стереотипи всички те притежават „очарованието на глупавичките“. А мъжете обичали да доминират, да се чувстват интелектуални гиганти и единствените авторитети в семейството. И други подобни метастази на патриархата.
Повечето от мъжете избират не глупави, а красиви. В различни проучвания на общественото мнение външната привлекателност се превръща в основен параметър, който разпалва сърцата на мъжете. Красотата е предпочитана от 25% до 35%. Уви, понякога се случва това да остане единственото предимство.
Но не забравяйте, че напоследък все по-често второто място се заема не от домакинските умения, а от умствените способности на потенциалната партньорка. Такива жени се избират от 15-20%, което не е толкова малко.

Честно казано, в днешния свят интелигентността е един от най-важните фактори за оцеляване. И не само на индивида, но и на основната единица на обществото – семейството. Без мозък няма да има пари, комфорт, хармония в къщата. За мъжете (както и за жените) е много по-приятно да живеят с партньор, с когото могат да говорят по интересуващи ги теми, да обсъждат любимия си филм или сериал и дори политиката.

Мъжете искат само да спят с жените

Заблуда от приблизително същото естество като добре познатата мъжка мания за това, че всички жени се нуждаят само от пари. През 2014 г. се провежда мащабно проучване, за да се разбере защо хората все още се женят. Наличието на постоянен сексуален партньор като причина са посочили едва 20% и това е едва на девето място.

Мъжете изневеряват по-често

Има много сериозни монографии, които твърдят, че всички мъже са полигамни по природа и кръшкат при първа възможност. Те се позовават и на историческите корени на това явление, и на генетиката, и на определено психологическо желание за новост. В литературата и киното изневярата като цяло е почти задължителна – без нея не може да се постигне драматичен ефект, не може да се плени зрителят.
Повечето социологически трудове наистина показват, че силната половина на човечеството изневерява по-често. Но като цяло повечето мъже са се научили ефективно да сдържат естественото си влечение към полигамията. Често всички мъжки приказки за безкрайни победи не са нищо повече от коктейл от въображение и самохвалство.

Обичат да завладяват

Преди много време в света беше въведена идеята, че мъжете са длъжни да завладяват жените. И всички са сигурни: колкото по-трудно е на мъжете да спечелят една дама, толкова по-силни и ярки ще бъдат чувствата. Всичко това води до появата на красавици, които превръщат срещите в дипломатически преговори между суперсилите по време на Студената война, когато всяка страна се опитва да получи нещо, без да дава нищо в замяна.
През 2018 г. Avant Homes установи, че британските двойки обикновено се нуждаят средно само от девет срещи, преди да решат на връзка. В същото време 25% се влюбват изобщо от първия път, а едва всеки десети се нуждае от месец.
Същевременно проучване за това кога двойките стигат до леглото установява, че 33,6% от анкетираните, включително мъже и жени, са готови да си легнат още след първата среща, а 33,0% след 2-4 романтични срещи. В същото време, в 30%, след интимност, веднага след срещата, всичко се превръща в сериозна връзка. Очевидно е, че обикновено всичко се случва доста бързо и без сложна „обсадна техника“.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе