5 породи кучета, подходящи за отглеждане в апартамент

5 породи кучета, подходящи за отглеждане в апартамент
Домашни любимци

5 породи кучета, подходящи за отглеждане в апартамент

Отглеждането на куче в домашни условия невинаги означава, че трябва да живеете в къща с голям двор. В последните години все повече хора си взимат домашен любимец,дори и в апартамент. Това крие известни неудобства и трудности, но за да се чувствате вие и кучето ви комфортно, е хубаво да знаете кои породи биха се приспособили най-добре към това да обитават по-малко жилище. Съвсем нормално и естествено е, че това са малки кученца, които дори и в апартамент ще имат възможност да тичат, изразходват енергия и да бъдат щастливи, без да им е необходим голям двор.

Френска болонка

Представителите на тази порода са хипоалергенни и очарователни. Болонките се учат бързо на основните команди и обичат всички хора около тях. Тези около 30-сантиметрови пухчовци няма да заемат много място на дивана и ви гарантират много забавления и игри.

Френски булдог

Това е сравнително нова порода сред масовите стопани на кучета. Въпреки това, видът съществува от 18-и век във Франция и е изключително предпочитан сред младите хора. Кучетата от тази порода са много кротки, рядко лаят без причина, което ще ви спести много проблеми със съседите. Ако им осигурите ежедневни разходки, те ще бъдат щастливи и винаги готови за игри.

Хрътка

Може би ще се изненадате, но хрътките биха живели щастливо в апартамент. Те са много бързи и обичат да тичат, но само когато това е необходимо. През останалото време любимото им занимание е да си намерят уютно местенце, където да се отдадат на хубава дрямка. Отглеждането им е сравнително лесно. Оставете ги да тичат в парка, а след това ще имате спящ любимец край дивана.

Мопс

Това определено са малки пакостници, но същевременно са идеалните кучета за вашия апартамент. Те обичат всички около себе си – особено когато ги награждавате с лакомства. Мопсовете обичат да си похапват и стопаните им трябва да внимават да не прехранват кучетата си. Затлъстяването е сериозен и често срещат проблем сред тази порода.

Ши цу

Това е порода създадена за кралски особи. В началото на своето съществуване Ши цу е бил отглеждан в китайските дворци, но постепенно навлиза и в Европа. Тази порода се нуждае от грижи, но в замяна ще получите много любов. Освен това кучетата се разбират много добре с деца и себеподобни.

Немски шпиц

Това куче ще ви бъде вярно до гроб. Тази порода обича игрите и да получава внимание. Недостатък е, че често лае непознати, но бързо се успокояват. Те обичат да научават нови неща и лесно биват дресирани.

Tagged ,
на горе