5 красиви места в България: кои градове да посетите - Щастливите жени - HappyWoman.bg

5 красиви места в България: кои градове да посетите

Величествена България Разни

5 красиви места в България: кои градове да посетите

Кои са най-красивите места в България, които да посетим, ако още не сме успели да стигнем до тях.

Места, които спрат дъха ни и ни карат да се гордеем със страната си.

Накъдето и да тръгнете из България, ще откриете кътчета, съхранили богата история, чудесни природни пейзажи, културни забележителности или места, известни с минералните си извори.

България разполага не само с топло, красиво море, но и с величествени планини и езера.

През цялата година може да пътувате и да откривате все нови и нови неизвестни места, независимо дали е лято или зима.

На екскурзия или със семейството, пред вас се разкрива възможност да опознаете страната и да пътешествате.

Тук ви предлагаме списък с 5 от най-красивите места в България

Велико Търново

Древен и красив град, в който ще почувствате духа и възхода на България. Градът е бил столица на Второто българско царство през Средновековието. Доказателство за силата и значението на града е крепостта на хълма Царевец.

Велико Търново се издига покрай река Янтра, с накацали по живописните хълмове пъстри къщи.

Не само исторически, но и културен център, Велико Търново е бил средище на образованието.

Сега е популярна туристическа дестинация и заради богатата история, и заради светлинното шоу „Звук и светлина“, което привлича хиляди български и чужди посетители.

Мелник

Мелник е южният скъпоценен камък в огърлицата забележителности на България.  Уникално градче, сгушено в планинския район на Пирин, Мелник е разположен на 20 км от Сандански. Най-малкият град в България( около 200 жители) е известен с винопроизводство и туризъм. Архитектурата е запазена и може да видите къщи във възрожденски стил.

Най-известните забележителости на градчето са: Мелнишки скални пирамиди, Кордопуловата къща, Исторически музей в Мелник, Роженски манастир

Мелнишки скални пирамиди са природна забележителност и могат да се видят от града, ако се огледате наоколо. Това са скални образувания, които имат различни форми: гъби, конуси. Интересно е, че техният състав е пясъчен, високи са и са разположени отвесно.

Пловдив

„Градът под тепетата“, както го наричаме, е разположен в подножието на шест хълма. По големина е втори след София. Със сигурност ще ви хареса всичко в Пловдив, ако отивате за първи път. Разходка по центъра или посещение на известния квартал Капана: уникално по своята арт-атмосфера място. В Стария град ще усетите духа на Възраждането, катерейки се по калдаръмените улички сред старите пловдивски къщи и църкви.

Несебър

Несебър е курортен град, разположен на брега на Черно море. В близост до него е Слънчев бряг, с който почти се съединяват.

С какво привлича Несебър?

Както много други наши градове, той има нова и стара част. Старият град обхваща малък полуостров. През лятото се провеждат много концерти, събития, изложби и ако го посетите тогава, ще останете запленени от духа на града. Несебър има северен и южен плаж в новата част, а плажът в Стария Несебър е доста по-малък. Забележителност на града е и вятърната мелница, която се намира на мястото, където се съединяват новата и старта част на града. Несебър е обявен е за археологически резерват.

Русе

Русе е наричан „Малката Виена“, заради изключителната си уникална архитектура. Най-известна сграда от тях е Доходното здание в центъра на града. Никъде в България няма да видите такива сгради в стил барок и рококо. Русе е разположен на брега на река Дунав, на границата с Румъния. Много места може да видите в Русе: къща-музей на Захари Стоянов, къща-музей на Баба Тонка, Пантеонът на възрожденците, Исторически музей в Русе, Парка на младежта, а в близост до Русе са Басарбовски манастир и Ивановски скални църкви.

Това са само малка част от красивите градове в България, които може да посетите. Има още хиляди скрити кътчета в родината, които очакват да ги откриете! Ако имате възможност, пътувайте по-често и се радвайте на безценната красота и история на България, което ще ви накара да се почувствате горди и щастливи, че живеете тук.

Безбог, там където небето целува земята

Мистичната Каменна гора – едно от най-силно енергийните места в България

Крушунските водопади – перлата на омайната красота на Величествена България

0 Shares
Tagged , , , , , , ,
на горе
Happy Woman Бюлетин
Вашият хороскоп, най новото от Happy Woman и актуални статии всяка седмица