мудри
Здраве и добра форма

3 индийски мудри за здраве и благополучие

Думата мудра означава „печат, знак“. В индуизма и будизма означава символично, ритуално разположение на китките на ръцете, език на жестовете. Мудрите винаги влияят върху физическото и духовното здраве на човека. Съществуват мудри с различна насоченост. Има мудри, които стимулират имунитета като цяло. Има и други мудри, които влияят на отделните системи в организма и се прилагат като помощно средство при лечение на конкретни болести. Общите препоръки за изпълнение на мудрите са следните: трябва да се правят в спокойна обстановка, в продължение на 10-15 минути. Мудрата, предназначена за лечение на хронични болести, трябва да се прави всеки ден.

Как да се избавим от отоците под очите

Вълшебни рецепти с мед

5 вида чай, който ни тонизира през зимата

Ето и 3 индийски мудри за здраве и благополучие

Алан-ваю мудра спасява от инфаркт

Пълнотата често е причина за болести на сърцето. Тази мудра трябва да бъде научена от всеки. Своевременното й прилагане може да спаси живота ви, този на близки и приятели, на които да споделите това познание.

Показания: при болка в сърцето, сърдечен пристъп, сърцебиене, дискомфорт в областта на сърцето, тревога, меланхолия, инфаркт на миокарда. Ако усетите у себе си едно от изброените състояния, трябва веднага да направите тази мудра с двете ръце едновременно. Облекчението настъпва веднага. Действието на тази мудра по сила е равно на таблетка нитроглицерин. Веднага след сърдечно оплакване идете на лекар и направете кардиограма. Вземете необходимите мерки. Продължете да правите посочената мудра като профилактика срещу болести на сърцето и тревожност, два пъти на ден – сутрин и вечер, по 15 минути.

Как се прави: свийте показалеца така, че да докосне основата на палеца. После допрете средния и безименния пръсти с палеца. Кутрето остава да стърчи.

Варуна – мудрата на водата

Водата е основа на живота. Но нейното прекомерно струпване в организма може да предизвика енергийна блокада и възпаления. Изпълнението на тази мудра се препоръчва при болести на черния дроб, бъбреците, колики, подуване на стомаха. Подобни нарушения се случват при хора, които се нагърбват с прекалено много работа или вършат задълженията на други. Погрижете се за себе си.

Как се прави: свийте палеца на дясната ръка така, че да опре основата на кутрето на същата ръка. Обхванете дясната ръка с лявата палецът на лявата ръка е върху палеца на дясната. Дръжте ръцете на нивото на гърдите. Вдишайте през носа, издишайте през устата.

Алан мудра дава енергия 

Главната задача на тази мудра е обезболяването и изхвърлянето от организма на различни отрови. Мудрата помага и при лечение на болести на отделителната система. Допълнително Алан мудра оказва уравновесяващо действие на духа, което в значителна степен зависи от добрата работа на черния дроб. Тя дава търпение, увереност, сигурност, вътрешно равновесие и хармония. В духовната област помага да се развиват зрителни картини-образи. Всичко това ви е необходимо, когато се взирате в бъдещето и си поставяте нови задачи.

Как се прави: съединете възглавничките на средния и безименния пръсти с палеца. Останалите пръсти са свободно изправени. Правете тази мудра от 5 до 45 минути или ежедневно като лечебен курс, 3 пъти по 15 минути.

От нас зависи дали и доколко ще сме здрави. Мудрите са създадени преди хиляди години, доказали са своята ефективност, безвредни са, за разлика от лекарствата. Опитайте и се уверете, че работят.

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе