3 важни неща, на които жените веднага обръщат внимание, когато общуват с мъжете

3 важни неща на които жените веднага обръщат внимание
Любов и партньорство

3 важни неща, на които жените веднага обръщат внимание, когато общуват с мъжете

На какво обръщат внимание най-вече жените, когато общуват с мъжете?  Съзнателно или несъзнателно те оценяват първо характера и от това вече зависи по-нататъшната развръзка на отношенията между двамата – дали ще се възхищават на качествата на мъжа, или точно обратното – ще останат напълно безразлични и дори в известна степен отблъснати.

В този смисъл, психолозите определят три много важни черти от характера на силния пол.

Оплакването не се толерира

Какво представлява оплакването от психологическа гледна точка? Нищо повече от проява на негативни емоции върху другите. Когато жената срещне такъв мъж, естествено, негативността и разочарованието му се предават и на нея, затова тя започва да го избягва.

Женската психика е настроена така, че една дама подсъзнателно търси да намери мъж, който да я накара да се чувства сигурна и защитена. Затова тя преди всичко се оглежда за такива мъже, които не само, че не се оплакват, а вместо това мислят за решенията на проблемите, дори и в момента да им е трудно. Разбира се, тук изобщо не става въпрос за ситуациите, когато партньорът иска да сподели някакви свои негативни преживявания, а само за случаите, когато „мрънкането“ е стил на дразнещо поведение.

Смелост в преодоляването на трудностите

При избора на бъдещ партньор или във вече създадените семейни отношения, жената съзнателно или несъзнателно оценява мъжа по това, доколко е способен смело да премине през житейските трудности.

Чувство за хумор

Изглежда очевидно и си е точно така – дамите обичат мъже с чувство за хумор. Те възприемат мъжете, които успяват да ги разсмеят като много привлекателни, защото всъщност смехът е оръжието, което ни помага да се  справим със стреса и трудните ситуации.

Казано по друг начин, мъжете, които умеят да се шегуват, помагат на жените да се справят с тежкия стрес, като по този начин ги успокоят и ги карат да изпитват положителни емоции. Затова жените се влюбват по-често в мъже с добро чувство за хумор.

Tagged , ,
на горе