21 юни – Международен ден на скейтбординга

21 юни - Международен ден на скейтбординга
Празници

21 юни – Международен ден на скейтбординга

Международен ден на скейтбординга е глобално събитие, което празнува културата на скейтборда, неговите спортисти и ентусиасти. Празникът обикновено се отбелязва на 21 юни всяка година, въпреки че точната дата може да варира в зависимост от региона или страната. Денят има за цел да повиши осведомеността за спорта, да насърчи участието и да признае приноса на скейтърите през годините. Днес всички скейтбордисти имат повод с гордост да излязат на улицата и да покажат изкуството си!

Защо 21 юни е обявен за ден на скейтбординга?

ден на скейтбординга
21 юни – Международен ден на скейтбординга снимка: pinterest

21 юни е обявен за ден на скейтбординга от Международната асоциация на скейтбордистките компании IASC, в която влизат всички основни дружества, участващи в скейтборд индустрията, марки и списания на международните дистрибутори, за Ден на скейтбординга (Go Skateboarding Day).

Първият скейтборд е направен 1930-те г. в Америка и е представлявал сърф, прикачен към 4 колелца. Тогава не е бил измислен полиуретанът от който се правят колелцата в наши дни и затова устройството е било много опасно и е вдигало много шум.

Когато първите скейтбордисти преминавали по улиците, всички са се сърдели и полицията е имала проблеми. По тази причина през периода от 30-те до 60-те години на миналия век е било забранено да се кара скейтборд. През 60-те години обаче, той отново нашумял сред младите и започнало масовото му производство.

История на Go Skateboarding Day

ден на скейтбординга
21 юни – Международен ден на скейтбординга снимка: pinterest

Go Skateboarding Day е създаден за първи път през 2004 г. от Международната асоциация на скейтборд компаниите (IASC), за да популяризира скейтборда и неговата култура. Целта на деня е да насърчи хората да излязат, да се забавляват и да празнуват спорта, който обичат. Оттогава Go Skateboarding Day се превърна в международно събитие, празнувано от скейтбордисти от цял ​​свят.

Всяка година има много различни видове събития, които се провеждат на този ден на скейтбординга и водят до Go Skateboarding Day. Тези събития често включват демонстрации, състезания, церемонии по награждаване, клиники за начинаещи скейтъри и др. Събитията предоставят чудесна възможност за скейтъри от всички възрасти и нива на умения да се съберат и да отпразнуват спорта скейтборд.

Защо се празнува Go Skateboarding Day?

ден на скейтбординга
21 юни – Международен ден на скейтбординга снимка: pinterest

Go Skateboarding Day е нещо повече от ден за каране на скейтборд – това е празник на свободата, креативността и себеизразяването. Скейтбордът не е просто спорт; това е начин на живот, който обединява хората и насърчава чувството за единство и другарство. Отбелязвайки Go Skateboarding Day, скейтбордистите по света не само почитат страстта си към скейтборда, но също така демонстрират положителното влияние, което скейтбордингът може да има върху отделни хора и общности. Този ден на скейтбординга е велик!

Ползи за здравето от каране на скейтборд:

ден на скейтбординга
21 юни – Международен ден на скейтбординга снимка: pinterest

Има някои невероятни здравни и социални ползи от скейтборда, за които може би не знаете. Не само ви помага да изгаряте калории като част от страхотна рутинна тренировка, но също така може да изгради основните мускули в краката и торса ви. Да робуваш във фитнеса е толкова вчера, когато имаш скейтборд наблизо! Скейтбордът също е невероятно облекчаване на стреса; много хора, които страдат от тревожност, могат да използват скейтборд, за да им дадат усещане за свобода и освобождаване. Освен това може да държи ума ви зает и да ви насърчава да излизате на открито, когато не сте в най-добро настроение. Този ден на скейтбординга е изключително важен за всички.

Какво символизира скейтбордът?

ден на скейтбординга
21 юни – Международен ден на скейтбординга снимка: pinterest

Скейтбордът може да символизира няколко неща, в зависимост от контекста:

Свобода и независимост: Скейтбордът често се свързва с идеята за свобода и независимост, тъй като позволява на ездачите да изследват своята среда по нови и вълнуващи начини. Това може да означава освобождаване от обществените норми или ограничения.

Бунт и неподчинение: Скейтбордът също може да символизира бунта и неподчинението, тъй като скейтбордистите често предизвикват общоприетите правила и конвенции относно използването на обществени пространства. Това може да представлява желание за оспорване на статуквото и изразяване на индивидуалност.

Творчество и себеизразяване: Ездата на скейтборд изисква умения, креативност и адаптивност. Способността да навигирате и изпълнявате трикове върху скейтборд може да символизира способността на човек да се адаптира към предизвикателствата и да изразява себе си чрез своите действия и умения.

Риск и смелост: Скейтбордът включва присъщи рискове поради височината и потенциалните опасности, свързани с него. Да караш скейтборд може да символизира желанието на човек да поема рискове, да бъде смел и да се изправи пред страховете си.

Общност и приятелство: Скейтбордът обединява хората с подобни интереси и създава чувство за общност. Скейтбордистите често създават връзки помежду си въз основа на споделени преживявания и взаимно уважение към спорта. Това може да символизира важността на общността, приятелството и работата в екип.

Как да отпразнуваме Go Skateboarding Day?

ден на скейтбординга
21 юни – Международен ден на скейтбординга снимка: pinterest

Go Skateboarding Day е ден на скейтбординга, насърчаване на приятелството сред скейтбордисти от всички възрасти и нива на умения и насърчаване на всички да излязат и да се насладят на този обичан спорт. За да ви помогнем да се възползвате максимално от този специален ден, ето няколко страхотни идеи за вас, вашето семейство и приятели или дори за вашия бизнес.

Идеи:

Карайте скейт във вашия район – Съберете приятелите си и покажете триковете, върху които сте работили!

Участвайте в обществено събитие – много градове са домакини на събития, които събират скейтъри от всички възрасти и нива на умения.

Изследвайте ново място – използвайте деня, за да откриете някъде, където никога преди не сте карали кънки.

Научете някого как да кара скейт – споделете знанията си и покажете на другите защо обичате скейтборд, като научите някого как да кара борд.

Насладете се на настроението – съберете се с вашите приятели или общност, покажете признателност към хората около вас и се насладете на деня!

Направете си филмова вечер – гледайте скейт видеоклипове, документални филми и филми с приятелите си, за да научите повече за скейт културата и нейната история.

Отделете малко време за размисъл – използвайте деня, за да помислите за собственото си скейт пътуване и всичко, което сте постигнали досега!

Дарете или станете доброволец в местен скейтпарк – Върнете се на вашата общност, като дарите пари или помогнете с ремонт в местен скейтпарк.

Купете оборудване за себе си или за някой друг – Подкрепете любимите си компании и спомогнете за разпространението на любовта към скейтборда, като закупите оборудване.

Няколко готини трика, които да изпробвате в този ден на каране на скейтборд

ден на скейтбординга
21 юни – Международен ден на скейтбординга снимка: pinterest

Преди да опитате и да овладеете каквито и да било грандиозни трикове, трябва да научите точно техниките, включени в карането на скейтборд. Трябва да можете да балансирате, да бутате, 10 и да изпълнявате положителни падания. Веднага след като усвоите тези прости движения, можете да преминете към забавните неща! Ето някои от най-лесните, но най-готините трикове за скейтборд, които можете да опитате, ако никога преди не сте го пробвали:

Трикът Kick Flip

ден на скейтбординга
21 юни – Международен ден на скейтбординга снимка: pinterest

Ако сте начинаещ, това е трикът за вас! Това включва повдигане на колелата на вашата дъска до 180° от земята. Просто повдигате носа на скейтборда и го плъзгате бързо и точно!

Трикът с обръщане на петата

ден на скейтбординга
21 юни – Международен ден на скейтбординга снимка: pinterest

В този трик повдигате носа на дъската със задния си крак. Използвайки задния си крак, за да повдигнете лицето на вашия скейтборд от земята, докато скачате; докато сте във въздуха, поставете палеца си върху носа на дъската и го плъзнете нагоре. Уверете се, че използвате краката си, за да се приземите обратно на дъската, след като завършите обръщането!

Трикът с тик так

ден на скейтбординга
21 юни – Международен ден на скейтбординга снимка: pinterest

Това вероятно е първият трик, който трябва да изпробвате като начинаещ. „Tick Tacking“ ще дойде естествено веднага щом вашите умения за баланс и ловкост влязат в игра. Това движение по същество се движи от една страна на друга, докато пътувате по пътеката на вашия скейтборд.

Не забравяйте да разгледате някои видео уроци, за да подобрите уменията си за каране на скейтборд и да видите някои от тези фънки трикове в действие! Независимо дали тепърва започвате или сте съвсем нови, винаги ще има някаква форма на скейтборд трик, който да изпробвате.

Не забравяйте да носите наколенки и лакътници и каска, това е денят за каране на скейтборд, а не денят за ходене в болницата.

Заключение:

ден на скейтбординга
21 юни – Международен ден на скейтбординга снимка: pinterest

Международният ден на скейтборда е празник на един обичан спорт, който обединява хората по целия свят. Това е ден, в който скейтърите могат да покажат своите умения, да се учат един от друг и да се насладят на споделената си страст към скейтборда. Скейтбордът не само служи като забавен начин за прекарване на времето, но също така помага за подобряване на физическото здраве, изграждане на увереност и насърчаване на чувството за общност сред скейтърите.

Go Skateboarding Day е ден за празнуване на радостта, вълнението и другарството, които скейтбордът носи в живота на хората. Независимо дали сте опитен скейтбордист или начинаещ в спорта, Go Skateboarding Day е идеална възможност да се присъедините към празненствата, да излезете по улиците и да изпитате тръпката от карането на колела. Така че в този ден на скейтбординга вземете своя скейтборд, съберете приятелите си и се възползвайте максимално от този специален ден, посветен на спорта скейтборд!

 

Tagged , , ,
на горе