- 1. Необходими продукти:
- Камби – 3 кг.;
- Моркови – 1 кг.;
- Целина – 1 глава;
- Карфиол – 1 глава;
- Чесън – 5 глави.
- 2. За саламурата:
- Вода – 1,5 л.;
- Оцет 6 % – 1,5 л.;
- Олио – 1 чаша;
- Захар – 2 к.чашки;
- Мед – 1 к.чашка;
- Сол – 1 ½ до 2 к. чашки;
- Дафинов лист – 2-3 бр.;
- Черен пипер – 10-15 зърна.
- 3. Начин на приготвяне:
Почистете и нарежете зеленчуците. След това, хубаво ги смесете със солта и захарта. Оставете ги да престоят за една нощ.
На сутринта отцедете отделилия се сок. Към него прибавете оцета, олиото, дафиновите листа и черния пипер. Така получената смес се сварява. Необходимо е да я оставите, за да изстине, след което залейте всички зеленчуци с нея, които предварително сте наредили в буркани.
Запечатете и стерилизирайте за кратко, за капачката.
Най-вкусната туршия предавана поколения наред, която можете да консумирате с ракийка, за предпочитане домашна.
Какво по-хубаво в студените зимни вечери!
Да ви е сладко!
Вижте още ⤵️
Лесна закуска, мързелива баница