Свят за двама: Как да не спирате да се обичате силно с вашата половинка

как да се обичате силно
Любов и партньорство

Свят за двама: Как да не спирате да се обичате силно с вашата половинка

Любовта и страстта в една връзка могат да бъдат запазени дълго време. Но как точно трябва да действаме, за да имаме добри резултати?

Ето няколко прости начина да разпалите страстта във връзката и да продължите да се обичате силно.

Подходящо посрещане след тежкия работен ден

Никога не забравяйте да посрещнете половинката по подходящ начин, когато се върне у дома след работния ден. Най-добре е винаги с целувка. Този малък жест всъщност означава много. Той показва подкрепа и грижа. Когато двойката свикне да се целува за посрещане и изпращане, това е една голяма крачка напред, към здравословните и любящи взаимоотношения.

Борете се с рутината

От голямо значение за поддържането на огъня във връзката ви е желанието и желанието да преодолеете ежедневната скука и еднообразие. Един от най-добрите начини да направите това е да се грижите по-често за създаване на романтично настроение. Запалете свещи, докато вечеряте, гушнете се в партньора, докато гледате заедно филм или го изненадайте с еротичен масаж.

Пращайте съобщения и без особена причина

Напомнете на вашата половинка в средата на деня, че я обичате и помислете за нея с любов. Не отнема никакво време, а ще накара партньора ви да се почувства много щастлив. Вероятно ще отвърне със същото по-късно през деня и така ще си имате една очарователна само ваша си тайна – че каквото и да правите не можете един без друг.

Бъдете заедно в мислите си

Бъдете винаги заедно в мислите си, дори и ако сте далеч един от друг. Ако се каните да заминете някъде, например по работа, оставете романтична бележка за партньора си, която той да види по-късно. Може и няколко такива, но на различни места, за да ги намира и чете поетапно, докато сте далеч.

Не забравяйте и за другите мили жестове

Добрата връзка не се осланя само на силните чувства. Да, те са сериозна предпоставка за изграждането на „здравословни“ отношения, но съвсем не са всичко. Ако чувствата не намерят своя правилен начин на изразяване, това дори би могло много лесно да доведе до конфликти. Всички сме ставали свидетели на това, как двама души, които се обичат много силно, постоянно се карат и не могат да намерят този път един към друг, който ще им позволи да изграждат, а не да разрушават.

Хубаво е всеки ден да показвате на любимия човек колко е важен за вас, дори и с някакви съвсем дребни наглед неща, твърдят психолозите. Само така атмосферата ще бъде винаги най-добрата, а вашият мъж или жена ще се чувства сигурна във вашите чувства. Тогава няма да има и дори намек за ревност, защото хората са склонни да ревнуват само когато се чувстват несигурни в партньора или в самите себе си. И тук стигаме до другата важна точка от добрите взаимоотношения – ревността.

Ревността е най-голямото зло, което можете да си навлечете

Тя ни кара да губим разсъдъка си и да грешим по най-глупавия начин във всяко едно решение, което взимаме. Някои хора погрешно си мислят, че ревността е проява на обич. В известна смисъл това е така, но само в случаите, когато изпитваме нещо като леко „бодване в сърцето“ при конкретни, застрашаващи връзката обстоятелства, а не когато тормозим половинката без повод.

Просто ей така, защото искаме да ни принадлежи изцяло. Подобно поведение обратно на очакванията ни, води само до отчуждаване и предизвиква обида и огорчение у този, който е станал обект на обсебващата ревност. Вашият любим или любима са с вас единствено, защото го искат и няма сила на света, която да ги спре да си отидат, ако преценят, че краят е дошъл.

Затова се наслаждавайте на миговете, прекарани заедно и знайте, че в този свят никой на никого не принадлежи изцяло, освен ако самият не го пожелае. Трябва да приемем тази мисъл и да се научим да живеем с нея.

Tagged , , ,
на горе