Признаци, че е влюбен до полуда във вас – вербални и невербални

признаци че е влюбен
Любов и партньорство

Признаци, че е влюбен до полуда във вас – вербални и невербални

Когато имаш чувства към някой, винаги е добре, да получиш потвърждение и за неговите. Но как да стане това, ако влюбеният мъж не бърза да разкрива какво изпитва към вас? Видими ли са за сетивата ни явните признаци на любов? Как да тълкуваме поведението на влюбения мъж? Психолозите ще ни обяснят отговорите на тези въпроси сега.

Невербални признаци, че е влюбен

Психологията на влюбения мъж

Преди да преминем към това обаче е необходимо да изясним нещо много важно – любовта „връхлита“ всички нас, без да пита дали я искаме или не.

Понякога дори става така, че умът все още се съпротивлява, докато сърцето вече се е отдало напълно на това възвишено чувство. В тази връзка, колкото и волеви и решителен да е един мъж, поведението му няма как да не се промени. Дори некомуникативните и нарочени като странни хора се променят.

Не всичко се развива толкова бързо, колкото ни се иска

Мъжете не са готови да признаят чувствата си толкова бързо, колкото ни се иска на нас, жените, но не са и в състояние да им устоят и да ги отхвърлят. Така че, всеки мъж, дори и този, който умее да се владее перфектно, в крайна сметка отново се „издава“. И тук е мястото да кажем, че той подсъзнателно иска да направи точно това. Проблемът е, че съзнателно все още не е напълно готов и има неща, които го възпират.

Мъжете също се нуждаят от топлина, не по-малко от жените

В психологията има една много любопитна теория, според която влюбеният мъж, прикривайки чувствата си, се ръководи единствено от желанието да покаже принадлежност към своя пол. Но мъжете, при всичките им строги изисквания към самите себе си, по отношение на чувствата, не се различават от жените. Всички сме хора. Мъжете също така се нуждаят духовна близост и добро, топло отношение. В противен случай не биха търсили някоя специална жена в общуването си, а щяха да направят това с първата срещната.

Мъж се влюбва в жената, която най-добре отговаря на неговото душевното му състояние, тоест, с нея чувства комфорт, уют и спокойствие. Ако не намери удовлетворение в тези свои търсения и желания, той няма да предприеме следващите стъпки, които ще превърнат двамата в двойка. И обратно, ако дамата отговаря на представите му за любящ и подкрепящ партньор, с който може да си позволи да бъде себе си, тогава всичко бързо ще прерасне в истинска любов.

Точно затова и влюбеният мъж крие чувствата си до последно – докато не се увери напълно, че жената отговаря на неговите изисквания и той може вече спокойно да я нарече негова.

Признаците, че той е влюбен

 

Те се делят на невербални и поведенчески.

Психолозите определят 10 признака, по които можете да разберете дали един мъж е влюбен във вас. Но не забравяйте, че всеки човек е различен. Всеки си има свои собствени характеристики и всичко много зависи от неговия характер, предпочитания и ценности в живота, както и неговото възпитанието, разбира се.

Върнете времето назад и си припомнете първата среща

Припомнете си деня, в който сте се запознали. Повторете момента, когато сте осъзнали, че той е смутен и се мъчи да прикрие това, което изпитва. Кога усетихте в очите му онова специално пламъче, предназначено само и единствено за вас? Как се е променило поведението му оттогава?

Поведенчески признаци, че той е влюбен във вас

Промените в поведението се изразяват успоредно с промяна в неговия темперамент:

Когато е влюбен мъж, който е обичайно по-затворен и срамежлив, изведнъж се отпуска и изненадва с това дори сам себе си.
И обратно – този, който е обикновено доста „отворен“, изведнъж става сдържан и мълчалив. Всички тези признаци говорят само едно – всеки човек намира своя си начин да се справя чувствата си.
Влюбеният мъж започва да поддържа такава линия на поведение, която е характерна за истински джентълмен. Той държи да сте винаги добре, самоотвержен е и не спира да се грижи за вас и всячески да ви помага и подкрепя. Той живо се интересува от всичко, свързано с вас – следи в какво настроение сте, притеснява се за вашето здраве и все търси начини да се увери, че сте напълно добре.

Също така, влюбеният мъж се опитва да комуникира с вас, използвайки и всеки подходящ повод. Както и да е винаги възможно най-близо до вас. Той не спира ви гледа в очите. Всичко това говори само едно – този човек има сериозен интерес към вас.

Невербални признаци, че той е влюбен във вас

В допълнение към поведенческите промени на мъжа, съществуват и невербални признаци, че е влюбен. Те са по-малко видими, но си съществуват.

Когато сте в компанията му, наблюдавайте погледа му. След шега обикновено всеки ще погледне този, който е най-привлекателен за него. Това се прави несъзнателно, за да се види реакцията на субекта, независимо дали шегата се е харесала или не. Всички останали хора не са му интересни. Той ще наблюдава точно вашата усмивка или смях.

Когато човек е влюбен, той не знае къде да сложи ръцете си. Започва да се колебае и ги крие в джобовете си, стискайки палците навън.

Дори опитният мъж не може да се прикрие и често е „предаден“ от погледа си. Той ще ви гледа право в очите. Ако засечете погледа му, ще видите, че зениците му са разширени, а веждите му леко повдигнати.

Друг признак, че мъжът иска да притежава жената до себе си е невербалният жест, при който той издърпва колана си с палци.

Ако забележите, че той несъзнателно ви имитира, това един от невербалните жестове на всеки човек, когато иска да бъде харесан. Ако кръстосате крака, той също ще кръстоса своите. Ако вземете чаша вода и той веднага ще ожаднее. Този симптом се забелязва много добре от психолозите и се тълкува недвусмислено като влюбване.

Как да разберете, че той ви желае силно

Има разлика в признаците, когато мъжът е „влюбен“ или изпитва „животински инстинкт“.

Например, при силно желание да ви притежава физически, погледът му сякаш ви оценява. Той ви изследва внимателно, като започне с лицето ви и завърши с пръстите на краката. После връща погледа си назад. Гледа ви така, сякаш се опитва да съблече дрехите ви и дори ви „вижда гола“.

Погледът на влюбения мъж отразява нежност, а животинският инстинкт отразява силен инстинкт.

Мъжът няма да се интересува от вашите желания, вашето настроение и душа, ако сте му необходими само за удоволствие.

Разбира се, не винаги човек, който страстно желае някоя жена, ще го покаже толкова открито. Той дори може да се срамува от това. В такъв случай жената трябва да му обърне внимание. Често именно при тези мъже в бъдеще се проявява истинското и неподправено чувство на любов.

Ако мъжът е срамежлив и се страхува да изрази чувствата си, тогава в момента, в който се докосне до обекта на своят страст, той може да се отдръпне рязко. Може дори да бъде леко агресивен или да се разприказва, за да не изглежда твърде несигурен.

Без претенции за изчерпателност, успяхме донякъде да опишем главните признаци, че един мъж е влюбен във вас. Доста е лесно да ги забележите, но едва след това започва истинската работа по вашата връзка.

Привличането е едно, а умението да задържиш и да успееш да дадеш на партньора това, от което се нуждае е съвсем друго. За него ще си поговорим отделно, в друг материал.

Tagged , , , , , , , ,
на горе