Как да покажете и докажете любовта си към любимия мъж и защо е необходимо това

как да покажете и докажете любовта си
Любов и партньорство

Как да покажете и докажете любовта си към любимия мъж и защо е необходимо това

Как да убедите любимия човек, че е ви е необходим и наистина скъп? И защо изобщо е нужно това?

Хората сме недоверчиви по природа и това е съвсем естествено, защото на този свят наистина съществува много злоба и завист. Най-често когато някой прояви интерес към нас, първата мисъл винаги е дали този интерес е искрен, дали пък не е подтикнат от преследване на някаква меркантилна цел, например.

За съжаление, в реалния живот има много такива примери, когато дръзвайки да се доверим на някого, получаваме в замяна само лъжи, подигравки и в крайна сметка … страдание. Това ни прави още по-затворени и мнителни. И същевременно ни затваря вратата към чистата любов. Защото сме предубедени към нея и си мислим, че не съществува.

Докато един ден някой не ни накара да се усъмним в това и да преосмислим отново отношението си. Само че, нагласите са нещо, което се променя бавно и трудно. Нужно е време – на едни по-малко, на други – повече, а трети изобщо не могат да бъдат убедени.

Какво трябва да направите, ако обичате някой мъж, искате да му засвидетелствате чистите си чувства и да го убедите безусловно в тях?

В психологията съществува интересна методология, чрез която може да направите това – да убедите някого, че е наистина е скъп за вас.

Основното правило е, че всички целенасочени действия и изявления трябва да бъдат фокусирани към създаването на специален, благоприятен фон за правилното развитие на отношенията между двамата партньори.

Мъжът обича вниманието, нежността и грижите от страна на жената

Компетентно приоритизиране

Трябва да убедите мъжа, че той играе важна роля в живота ви. Важно е да докажете стойността на срещите, обажданията, знаците на внимание. Така той ще се почувства необходим. Например, ако е нужно да избирате между разходката с любимия човек и срещата с приятели, дайте предпочитание на първия вариант.

Правилният избор е отлично доказателство, че заради любимия човек си способен да забравиш всичко на света, обичаш го и си готов да се жертваш за него.

Увереност в подкрепата

Всички знаем, че приятел се познава в беда. Бъдете не само негова любовница, но и верен приятел. Когато мъжът усети надеждно рамо наблизо, няма да има нужда да търси разбиране и помощ отстрани. Рано или късно той ще се убеди, че жената го обича искрено, приема го с всички недостатъци и е щастлива да бъде до него.

Постоянна грижа

Не се страхувайте да питате, интересувайте се живо от живота на мъжа и се притеснявайте за неговия комфорт. Опитвайки се да му докажете, че ви е скъп, трябва открито да покажете собствения си опит. Въпроси „Облечен ли си топло?“, „Как се чувстваш?“ и т. н. правят чудеса.

Действията трябва да допълват думите

Много е важно действията и думите да се допълват хармонично. Не можете да кажете „Обичам те“ и след 5 минути да флиртувате с друг мъж. Доверието ще се изпари моментално и ще отнеме много време, за да го върнете отново, а може и изобщо да не успеете.

По същия начин е неприемливо е да проявявате загриженост, съпричастие и след известно време да повишавате тон, да обиждате партньора си. Това едва ли ще го убеди, че ви е скъп.

Човешкият мозък е създаден така, че отрицателните емоции винаги имат по-силен ефект от положителните.

Една недобронамерена фраза може да зачеркне хиляда признания за любов.

Не бива да се срамувате от партньора

Не можете да се срамувате от избраника си. Всеки има недостатъци. Нека припомним популярната фраза, че обичаме някого не заради нещо си, а въпреки него.

Мъжът трябва да знае, че дори ако е направил грешка, пак може да разчита на вашата подкрепа, а не да очаква само упреци и сръдни. Всички грешим. Грешките са неизменна част от натрупването на опит. Любовта се доказва не само когато всичко е наред и е толкова лесно да се обичате, а точно в трудните моменти, когато човек наистина се нуждае от съчувствие и обич, за да преодолее нещастното стечение на обстоятелства по-леко и с доверен човек зад гърба.

Бъдете честни и споделяйте тревогите и чувствата си, дори когато не са приятни

Никога не се отдалечавайте от партньора си. Каквото и да ви се е случило през деня, той не е виновен. Достатъчно е да поговорите откровено с него, да му обясните състоянието си. Ако ви обича, той ще разбере и ще ви подкрепи. Да сме честни един към друг е предпоставка за поддържането на здравословна връзка.

Как да изразим любовта си с думи?

Мъжът ще е  доволен да чуе само едно искрено „Обичам те“. Но не трябва да злоупотребявате с такова признание, в противен случай то ще загуби значението си, ще се превърне просто в една всекидневна фраза. За да обясните на партньора си колко ви е скъп, препоръчително е да бъдете по-оригинални и креативни в подхода.

Прошепнете му признанието си

В интимните моменти това е много затрогващо. Също така, избягвайте да използвате известни цитати за любовта, защото ще звучат високопарно и фалшиво. Използвайте прости думички, но вложете искреност в тях и това е всичко, от което се нуждае един мъж, за да ви повярва наистина, че го обичате.

Хвалете го дори и за дребните неща

Съсредоточете се върху малките неща. Точно те изграждат живота ни такъв, какъвто го познаваме. Похвалете мъжа за всяко дребно нещо, което е решил да направи за вас, с идеята да сте доволни и щастливи. Това е много важно. Ако забележи, че не цените дребните му жестове, няма да е склонен да направи и по-големи.

Бъдете сериозни

Казват, че любовта се отвращава от иронията. Фрази като „Ако не ми помогнеш, ще си намеря някой друг“ не трябва да се използват изобщо. Всички сме чували поговорката, че „покрай майтапа минава доста истина“. Това е вредно за връзката, така че не го правете.

Изберете подходящия момент за любовните признания

Декларацията за любов трябва да бъде направена от сърце. Емоционалната нагласа е важна. Не бива да казвате „Обичам те“, докато седите пред компютъра или си четете съобщенията на телефона.

Изненадвайте го и стимулирайте ежедневно

Не е нужно да чакате специален повод, за да докажете, че го обичате. Например, когато се прибере у дома, кажете му „Липсваш ми“, „Сега съм спокойна“. Именно от тези наглед незначителни неща се формират добрите взаимоотношения.

Бъдете последователни

Не се уморявайте да му обяснявате колко е прекрасен, мил, съпричастен, колко е важен за вас.  Дори и привидно да не си дава вид, тези неща винаги остават дълбоко в сърцето и се помнят завинаги.

Погледът – най-силното женско оръжие

Изговорените думи трябва да съответстват на невербалните ви сигнали. Ако ще му обяснявате любовта си, погледнете любимия човек директно в очите. Това ще покаже колко сте уверени в думите си. Не забравяйте, че погледът е мощно оръжие. Според психолозите, влюбеният човек винаги гледа с особена нежност и топлина.

Покажете му любовта си и чрез действия

За мъжа е важно не само да чуе, но и да види доказателства за чувствата ви. Проявете интерес – започнете да се интересувате от хобитата на партньора си, посещавайте любимите му места, занимавайте се заедно със спорт или нещо друго. Непрестанно изучавайте неговите вкусове, предпочитания, интересувайте се от мечтите му.

Пригответе оригинална закуска или пък от време на време организирайте романтична вечеря. Готовността да нахраниш любимия човек е отлично доказателство за любов и страхотна проява на грижа.

Будете го сутрин с нежна целувка. Много по-приятно е когато човек се събуди от докосването на любима жена, отколкото от досадния звук на алармата.

Научете се да слушате и да чувате мъжа до вас. Тъй като не само думите, но най-вече вниманието и енергията, която влагате в ежедневното общуване, се считат за важно доказателство за любов.

След тежкия работен ден направете на партньора си релаксиращ масаж, например.

Подарявайте му разни неща без повод

Изненадите се харесват и на двата пола. Не е необходимо да харчите големи суми, достатъчно е да измислите нещо дребно, но ясно доказващо колко много мислите за него, да покажете, че познавате вкусовете и хобитата му.

Поглезете мъжа както само вие си знаете

Организирайте си спонтанен уикенд, музикална вечер, филмов маратон или пък идете заедно на риболов. Ако наистина обичате този човек и държите на него, няма да ви е нужно да мислите кой знае колко, за да се сетите какво може да го зарадва и направи щастлив. После просто го реализирайте.

Грижете се за здравето си и добрия си вид

Желанието да изглеждате добре, да сте привлекателни за мъжа е също едно добро доказателство за важната му роля във вашия живот.

Независимо от начина, по който решите да действате, за да докажете на вашия любим чувствата си, не забравяйте за две от най-важните характеристики, без които нищо няма да излезе – искреността и чувствителността. Те са единственият правилен подход да постигнете успех в изразяването на своите чувства.

И още нещо за финал – ако гледате на горните съвети като на нещо, което ще ви отнеме повече енергия, отколкото бихте желали да вложите, не забравяйте, че с половин усилия се постигат само половинчати резултати. Логично.

Но ако за вас е наистина важно да убедите любимия човек в добронамерените си чувства, тогава дайте всичко от себе си. Или изобщо не се захващайте и оставете случайността да предопредели вашето съвместно бъдеще.

Tagged , , , , , , ,
на горе