Палачинки с тиквички е любимата ми закуска. В наши дни няма да изненадате никого с пържени тиквички – много жени ги правят. Време е домакините да овладеят друго кулинарно изкуство – да приготвят палачинки с тиквички за семейството. Такова ястие ще бъде чудесно и за вечеря също след горещ ден. Не е нужно да ги печете във фурната – пекат се на тиган.
Пастет от тиквички. Лесна и вкусна бърза закуска: приготвена за 5 минути от три съставки
Вкусна запеканка от тиквички на фурна. Най-добрата Рецепта за годината
Сочни тиквички с хрупкава коричка
Рецепта за палачинки, които никога не се разкъсват: какво точно трябва да се добави към тестото
Ето как да направите палачинки с тиквички:
Необходими продукти:
300 г тиквички;
2 яйца;
250 ml мляко;
1 ч.л. захар;
1/2 ч.л. сол;
160 г брашно;
2 с.л. олио;
магданоз.
Начин на приготвяне на палачинки с тиквички:
Изберете млада тиквичка, която все още няма развити семена. Не е нужно да го почиствате, просто го измийте. Ако плодът е стар, обелете кората и изрежете сърцевината. Отрежете опашките от двете страни и настържете тиквичките на ренде. Оставете да се отдели водата.
Разбийте яйцата в купа и прибавете тиквичките. Разбийте с миксер или бъркалка, така че да стане хомогенна смес.
Смесете млякото с олиото, захарта и солта, добавете към сместа тиквичките и постепенно добавете брашното.
Колкото по-течно е тестото, толкова по-тънки ще са палачинките, така че не прекалявайте с брашното. Можете отново да разбиете масата с миксер, така че да няма бучки от брашно. Накълцайте магданоза и го разбъркайте с тестото за палачинки.
Намажете тигана за палачинки с олио непосредствено преди първата палачинка. Изсипете тестото на тънък слой и го оставете да се разнесе по цялата повърхност на тавата. Пържете на слаб огън по една минута от всяка страна.
Сложете готовите палачинки с тиквички в чиния и всеки път покривайте с капак, за да не изсъхват и да се запарят. Сервирайте със кисело мляко, майонеза или чеснов сос.