Как да разпознаете добрия приятел
Интересно

Как да разпознаете добрия приятел

Чудили ли сте се как можете да разпознаете добрия приятел? Да имате добър приятел, който ви подкрепя в трудностите и ви обича такъв, какъвто сте, е изключително важна част от щастието.

През живота си ще имате много различни приятели, но истинските приятели се намират трудно и са много по-ценни. За щастие истинските приятели се откриват доста лесно, а познаването на признаците на истинския приятел ще ви помогне да разберете с кого да се сближите и от кого да стоите настрана.

По-долните редове ще ви помогнат да разберете дали имате до себе си истински приятели, както и ще се замислите дали вие самите сте такива и сте на разположение, когато някой се нуждае от вас.

Ето няколко признака как можете да разпознаете добрия приятел:

Оценяване на начина на общуване:

Помислете дали те предлагат подкрепа и насърчение.

добрия приятел
Как да разпознаете добрия приятел снимка: pinterest

Истински добрия приятел приятели ви кара да се чувствате уверени и щастливи. Добрите приятели също така ви помагат да преминете през трудни моменти. Всеки има нужда от малко положителна енергия тук и там, а истинските приятели я притежават в изобилие, дори когато не са съгласни с вас те все пак ви подкрепят по най-добрия начин.

Ако приятелят ви прави искрени комплименти за всичко – от новия ви тоалет до работната ви етика, това е добър знак.

Макар че не е задължително приятелят ви винаги да ви подкрепя, ако е добър приятел, той трябва да ви е фен и винаги да ви подкрепя, за да успеете.

Ако приятелят ви винаги отхвърля или омаловажава успехите ви, поставя ви на по-ниско ниво и/или не вярва, че можете да успеете, значи не е истински приятел – изхвърлете неприятните му нагласи на улицата.

Вижте дали наистина ви слушат.

добрия приятел
Как да разпознаете добрия приятел снимка: pinterest

Понякога всичко, от което се нуждаете, е някой да замълчи и да ви изслуша. Истинските приятели умеят да затварят устата си и да отварят ушите си, стига и вие да можете да правите същото от време на време. Те установяват контакт с очите, когато говорят, запомнят това, което сте им казали, и задават обмислени въпроси. Обърнете внимание на това кой говори най-много.

В едно идеално приятелство двамата приятели трябва да си поделят приблизително еднакво количество.

Ако имате чувството, че винаги вие сте този, който изслушва проблемите на приятеля си, значи не получавате своя справедлив дял от приятелството.

Ако приятелят ви оглежда стаята и проверява телефона си всеки път, когато разговаряте, или не си спомня за онзи път, когато казахте, че кандидатствате в юридическия факултет, вероятно това са фалшиви приятели, които не си заслужават времето ви. Добрия приятел може да го разпознаете по това дали наистина ви изслушва.

Помислете дали общувате открито един с друг.

добрия приятел
Как да разпознаете добрия приятел снимка: pinterest

С истински добрия приятел с удоволствие споделяте смущаващи истории и тайни, а те ви ги връщат. Те ще уловят настроенията ви без подсказки. Например може да е най-добрият опит на човек за емоционална съпричастност, но все пак е значим знак за приятелство. На него му пука, пич. Когато нещата станат трудни, истинските приятели не заобикалят, а водят зрели, честни разговори, които стигат до същността.

Ако знаете как да водите зрелищен разговор, когато сте нещастни, значи имате силна комуникация. Ако вие и вашият приятел се чувствате комфортно да си кажете нещо от рода на: „Хей, много ме нарани това, че не дойде на партито ми онази вечер“, значи сте намерили приятел, който си струва да запазите.

Ако изпитвате нужда да криете неща от приятеля си, не можете да му се доверите за тайни или големи новини или имате чувството, че не ви отваря за живота си, значи сте се сблъскали с още един не толкова истински приятел.

Преценете дали приятелят ви е честен.

Честността е един от крайъгълните камъни на истинското приятелство. Ако приятелят ви е открит и честен с вас, това е добър знак. Ако приятелят ви лъже, без значение дали става въпрос за малки или големи неща, има вероятност да нямате истинско приятелство. Истински добрия приятел се познава по това дали е честен.

Разберете дали клюкарстват за вас.

добрия приятел
Как да разпознаете добрия приятел снимка: pinterest

Ако така нареченият ви приятел обича да се включва в слуховете, възможно е да клюкарства за вас, когато не сте наблизо. От време на време всеки обича някоя пикантна клюка. Но ако имате чувството, че вашият приятел винаги сплетничи за някого или говори глупости, има вероятност вашият „приятел“ да прави същото, щом ви обърне гръб.

Ето няколко начина да разберете дали клюките на приятеля ви са излезли извън контрол:

Ако приятелят ви говори глупости за някого веднага щом той излезе от стаята, това показва лош характер.

Ако вашият приятел редовно говори за хора, за които твърди, че са негови най-близки приятели, то вероятно прави същото за вас пред другите си „истински“ приятели.

Ако приятелят ви винаги говори негативни неща за хора, които не са наблизо, вероятно го прави и когато вас ви няма.

Добрия приятел никога не клюкарства за вас.

Оценка на действията им

Помислете дали отделят време за вас.

добрия приятел
Как да разпознаете добрия приятел снимка: pinterest

Животът може да бъде луд и е достатъчно трудно да се намери време за сън, работа и ядене, да не говорим за общуване. Но истински добрия приятел винаги ще намери време за вас, дори когато не му е удобно. Ако не могат да намерят време да излизат или да говорят по телефона, тогава защо изобщо са ви приятели?

Ако вашият приятел е добър в насрочването на дати за телефон, обяд или вечеря и винаги ги следва, значи имате добър приятел. Честито! Уверете се, че правите същото и отделете време за тях, разбира се.

Ако вашият приятел никога не отделя време за вас, винаги се оплаква, че животът е бил „безумно натоварен“ и очаква да работите по неговия график, тогава имате проблем. Особено ако прекарват времето си със значими хора или различни приятели.

Решете дали и двамата полагате еднакви усилия за приятелството.

добрия приятел
Как да разпознаете добрия приятел снимка: pinterest

Независимо дали става въпрос за общуване, време за почивка или купуване на следващата порция напитки, едно приятелство трябва да бъде 50/50. Това е даване и вземане, така че не давайте всичко, ако вашият приятел взема. Обикновено можете да почувствате, че това се случва – филмовата вечер винаги е у вас, винаги се обаждате първи. И ако усетите, че се случва, прекъснете ги! Истинските приятели ви връщат, без да се налага да мислите за това.

И двамата трябва да сте готови да покажете обич. Не всеки е прегръщач, но всеки има начин да демонстрира, че го е грижа за вас.

Поддържането на нещата равни не означава, че харчите една и съща сума пари за хората – връзките не се купуват и продават. Става дума само за това да се чувстваш уважаван и обгрижван от приятел, както и да го показва.

Не позволявайте на приятеля ви винаги да идва при вас за услуги и подкрепа, но се заемете в момента, в който имате нужда от помощ. И двамата трябва да се протягате от време на време, не само да поискате помощ, но и да я предложите. Истински добрия приятел винаги е готов да ви помогне.

Помислете дали са верни на думата си.

добрия приятел
Как да разпознаете добрия приятел снимка: pinterest

Ако изглежда, че вашият приятел никога не прави това, което казва, че ще направи, оставя ви в безизходица или забравя за плановете, които сте направили, тогава имате люспа в ръцете си и нямате истински приятел. Всички сме се отказвали от план или сме правили промяна в последната секунда, но ако вашият приятел изглежда никога не прави това, което казва, че ще направи, тогава той не цени вашето време или компания. С добрия приятел: „думата е връзка.“.

Ако вашият приятел ви оставя по-често, не е склонен да прави планове или пропуска голяма или важна среща, той не ви е приятел.

Разберете дали очакват да повишите самочувствието им.

добрия приятел
Как да разпознаете добрия приятел снимка: pinterest

Въпреки че приятелите трябва да се насърчават и подкрепят взаимно, някои приятели може да са твърде привързани или нуждаещи се. Ако вашият приятел очаква от вас постоянно да галите егото му и да го карате да се чувства по-добре за себе си, той може да ви използва. Това е много далеч от истински добрия приятел.

Помислете дали ви карат да се чувствате ценни.

добрия приятел
Как да разпознаете добрия приятел снимка: pinterest

Ако обвързването с вашия „приятел“ ви кара да се чувствате несигурни относно значението си в живота на вашия приятел, тогава те не трябва да са важни в живота ви. Въпреки че един приятел не трябва да ви глези с лъжи, истински добрия приятел винаги ви кара да се чувствате нужен, важен и незаменим. Те искат съвета ви и се вслушват в него и не ви напускат веднага щом „готиният“ приятел влезе в стаята.

Фалшивите или случайни приятели може да ви накарат да се чувствате страхотно насаме, но дори няма да знаят, че съществувате на партита или на обществени места. Те отхвърлят вашите съвети или мисли и ви оставят извън груповите планове.

Защо добрите приятели са толкова важни?

Изследванията сочат, че колкото по-добри социални връзки имате в живота си, толкова по-голям е шансът да се чувствате щастливи. Следователно да бъдете добър приятел и да имате добри приятели, на които да разчитате, е полезно за вашето цялостно благосъстояние. Какво точно обаче прави един човек добър приятел?

Tagged , ,
на горе