мотивация на съпруга да печели повече
Любов и партньорство

Как да мотивирате съпруга си да печели повече пари

Всяка жена иска да бъде близо до мъж, който е уверен в бъдещето. Някои дами дори предпочитат да заложат само на поддържането на уют в дома, докато съпругът им печели пари за цялото семейство. Не всички представители на силния пол обаче имат подходящите способности или по някаква причина не ги осъзнават. Тогава как да повлияем на съпруга си и да го мотивираме да печели повече? Ето какво съветват психолозите.

Типични грешки

Статистиката показва, че повечето съпруги са недоволни от нивото на доходите на съпрузите си. Има много разходи, често семействата теглят заеми, много разходи се харчат и за издръжка на децата. В резултат на това абсолютно няма достатъчно пари.

Как обикновено се държат съпругите, опитвайки се да накарат съпрузите си да работят по-усилено и по-продуктивно?

Сравнявате съпруга си с този на ваша приятелка

„Той е страхотен! Купи й най-новия модел телефон, кожено палто и я заведе на скъпа почивка!“

Звучи ли ви познато? При подобни сравнения жената само влошава ситуацията и получава напълно противоположен ефект, от този, който търси.

Никой мъж не обича да бъде изобразяван в лоша светлина в сравнение с други мъже. Той искрено желае да купи кожено палто на жена си и да я заведе на почивка в чужбина, но нивото на доходите не му позволява да направи това.

В крайна сметка по взаимно съгласие с жена му са теглили заем, за покупка, която иначе не могат да си позволят.

И сравнението с „идеалния съпруг“ на нейната приятелка го довършва. От това броят на кавгите в семейството се увеличава и то може дори да се разпадне, ако цялата отговорност за финансовото състояние е само и единствено на съпруга.

Съпругът и съпругата в семейството не трябва да се състезават кой печели повече

Мъжът обикновено бива депресиран, ако заплатата на жената значително надвишава доходите му. За да се чувства добре и на мястото си, той трябва да изкарва повече. Разбира се, когато става дума за някакъв временен период от време, тогова е различно. Но ако постоянно се случва така, че вашият мъж остава на заден план с печеленето на пари, това не е нито в негова, нито във ваша полза.

Ден и нощ „тормозите“ съпруга , изисквайки цялата заплата до стотинка

И всичко това на фона, докато същевременно осмивате способностите му и изтъквате редовно слабостите му. Резултатът ще бъде същият като в предишните два примера.

Не можете да се отнасяте с мъжа като с банкомат, не трябва постоянно да му се карате, че той не е в състояние да задоволи всичките ви капризи. Така само създавате у него комплекс за малоценност, а това е вредно и за двама ви.

Как да мотивирате съпруга си да изкарва повече пари

Ето пример за няколко мотивационни техники за успех, които доказано работят.

Мъжете обичат грижи, внимание и подкрепа – това е отправна точка и оттам трябва да започнете. Какви конкретни действия да предприемете?

Интересувайте се за работата му, за възможностите за повишение, за началниците му. Когато съпругът говори за отношенията си в службата, попитайте го как би постъпил в друга ситуация – така ще му напомните, че може да има и друга роля, която най-вероятно ще му хареса.

Хвалете го и най-малките постижения. Мъжете обичат похвалите, особено ако ги заслужават.

Общувайте повече, фантазирайте и разсъждавайте. Попитайте как съпругът ви се вижда след пет години, какво наистина би искал да прави, какви идеи би искал да реализира – заедно можете да създадете образ на успешен, щастлив човек и той ще приеме подадената цел за своя и ще започне да се стреми към нея.

Посочете неговите силни страни и как те могат да бъдат приложени конкретно за повишение на неговите доходи. Интелектуални, организационни умения, образование, опит и хобита в тяхната съвкупност – обсъдете всичко. Помислете заедно дали не пропускате някаква възможност.

Ангажирайте го да пазарува, така че да разбере от колко пари се нуждае семейството. Или създайте семеен бюджет – съпругът ще е наясно с всички събития и ще мисли как да увеличи доходите си.

Поставете общите си цели: ваканция в екзотична държава, раждане на деца и по-нататъшното им образование, съвместно хоби – нека съпругът ви има желание, защото тогава той ще измисли как да постигне всичко.

Помощ при намирането на нова работа . Проверете заедно сайтовете за реклами, попитайте приятели – всеки, който търси, намира.

Мъжете са родени ловци. Съпругата само трябва да измисли цел и съпругът ще започне да обмисля различни начини да я постигне.

Трябва обаче да разберете, че понякога са нужни години, за да се постигнат висоти в кариерата, така че трябва да имате търпение, да се научите да изглаждате острите ъгли и да предотвратявате кавгите.

Бъдете реалисти, защото не всеки е предопределен да стане милионер.

Просто изберете адекватно ниво, към което искате да се стремите, а ако съпругът го премине с лекота – тогава той сам ще помисли да вдигне летвата възможно най-високо.

Tagged , ,
на горе