Какво й трябва на една жена, за да бъде истински щастлива

Какво й трябва на една жена за да бъде истински щастлива
Психология

Какво й трябва на една жена, за да бъде истински щастлива

Може би всеки мъж се пита какво е необходимо на една жена, за да бъде щастлива. Интересно е, че този въпрос изобщо не е философски, а по-скоро съвсем практичен. Всеки човек желае близките му да са най-щастливите на този свят, но постигането на хармония не се постига лесно.

Често пъти самата дама не може със сигурност да определи кое ще й донесе най-голяма радост и удовлетворение. Точно тази особеност на женското съзнание и психика кара мъжете да гледат на нежния пол като на някакви твърде емоционални и абсолютно неразбираеми същества.

Според психолозите, за да е щастлива една жена, то тя се нуждае от 4 основни неща.

Майчинство

Една от главните съставни части на щастието при жените е майчинството. Раждането на бебето се превръща в онази повратна точка в семейния живот, която сплотява и обединява двойката. Всеки етап от израстването на детето носи на майката радост и вълнение – тя вече не може да си представи живота без него.

Любов

Някои вярват, че за да е щастлива жената се нуждае не от самото чувство на любов, а от взаимност и разбиране от страна на партньора, тоест от конкретен и ясен отговор на нейните чувства. Несподелената любов може да лиши душата на дамата от спокойствие, радост и хармония за дълго време, да я обърка напълно. Интересно е, че жената се нуждае не само от възхищение и нежност от страна на мъжа, но и от неговото разбиране.

Самореализация

Има определен тип жени, които просто не могат да останат затворени между стените на къщата и да бъдат единствено домакини. Именно тези дами по правило правят успешна кариера. За тях щастието е оцветено в цвета на признанието и възхищението на колегите си и печеленето на добри пари. Има и други жени – креативни личности, които не могат да си представят съществуването си, без да създават великолепни произведения на изкуството, да пишат поезия или да се занимават с друг вид изкуство. Всеки човек реализира потенциала си по специфичен и неповторим начин и всеки има свой собствен отговор на въпроса какво му е необходимо, за да бъде напълно щастлив.

Странното е, че много малко дами могат да опишат какво е това чувство да си щастлив. Когато обаче се чувстват така, те уверено го заявяват. Някои се нуждаят от много, включително стабилен доход и уютен дом, докато за други е достатъчно само едно нежно цвете, подарено от любимия мъж.  За всеки е различно, а причините за щастието са толкова многобройни и уникални, колкото и самите хора, особено що се отнася до нас, жените.

Tagged , , ,
на горе