Какво да правим, когато мъжът казва „Обожавам те“, вместо „Обичам те“

когато мъжът казва обожавам те
Любов и партньорство

Какво да правим, когато мъжът казва „Обожавам те“, вместо „Обичам те“

Когато жените започнат връзка с мъж, те обикновено се нуждаят от израз на чувствата с думи. Но какво да си мислим, ако вместо недвусмисленото „Обичам те“, чуем, например, „Обожавам те“?

Трудно е да се разбере дали подобна фраза се отнася до любов, влюбване или мъжът се опитва да да създаде само интимни отношения. Ще се опитаме да разберем думите и да се научим как да ги тълкуваме.

Какъв смисъл носи думата „обожавам“?

В повечето тълкувания „обожавам“ се посочва като по-силна дума от „любов“.

Това е страстно, импулсивно чувство, подобно на възхищението от човек, нещо като обожествяване. Но преди да се зарадвате, уверете се, че мъжът има предвид точно тази интерпретация.

Разлика между обожание и любов

Когато в романтична обстановка мъжът използва думата обожавам, вместо любов, жената се чуди как да го тълкува. Всъщност, между двата термина съществува разлика, макар че тя е незначителна.

За мъжете е по-лесно да говорят за обожание, тъй като „обичам“ предизвиква асоциации с брак и обети за вечна любов. Трябва да се опитате да приемете дори такива думи с благодарност.

Фразата изразява моментни чувства, които младежът се опита да изрази открито и честно. Благодарете му с целувка или прегръдка.

Може би той пропуска нещо

Мъжете не винаги остават напълно честни. Понякога прекалено силните чувства, смущението и други фактори могат да се превърнат в пречка. Друг път причината за фразата е желанието за манипулация, за постигане на определена цел.

За да оценим по-добре ситуацията, нека да обърнем внимание на наличието и на други фактори. Ето най-честите причини, поради които думите „Обичам те“ се произнасят трудно.

 Мъжът се страхува да признае напълно чувствата си

Понякога мъжете дълго време не искат да говорят за чувствата си, смущават се при среща. Но някоя вечер той се осмелява и си признава. Тогава казва: „Обожавам те“, а за жената е трудно да го разбере. В тази ситуация е воден най-вероятно от нежеланието да се провали, така че замества думата любов с по-безобидна, но пък объркваща.

Не бързайте и не го натискайте, за него е трудно и страшно да разкрие дълбочината на чувствата. Нужно му е време да се отпусне и тогава ще се реши да произнесе заветните думи.

Изразява възхищението си по особен начин

Понякога обожанието възниква неочаквано, например, в някоя екстремна ситуация, в която жената се е държала неочаквано смело и впечатляващо. Тогава мъжът може да каже „Обожавам те“ и за визира възхищението си от постъпката. Това е моментна реакция, импулс на чувства, но не може да се гарантира по-нататъшно развитие на отношенията.

Намеци за интимност

В интимна обстановка на чаша вино младежът прошепва тези думи на любимата си, но жената е не разбира как да реагира. Най-вероятно той се опитва да я манипулира. Тъй като се притеснява да използва силни думи, но пък иска да продължи вечерта, той ползва синоними.

За да прецените дали става дума просто за заместване на думи, наблюдавайте действията му. При тях няма двусмислие.

Как да реагирате на момиче на такава фраза

В зависимост от ситуацията реакцията може да е:

Ако това е благодарност за обич, благодарете с топла прегръдка.

Внимателната целувка по бузата ще бъде голямо насърчение, ако мъжът е срамежлив и се страхува. Това ще му даде увереност.

Думите на благодарност са достатъчни в ситуация, когато човек изразява възхищение от някакво действие на жената. Това ще покаже внимание без излишна доза романтика.

Ако мъжът откровено намеква за физическа близост, използвайки фрази като тази, преценете дали сте готови за физически контакт.

При някои двойки самопризнанията не означават нищо, така че изобщо не се произнасят. Доста мъже са убедени, че думите са ненужни и истинското отношение може да бъде разбрано чрез действията.

Ако мъжът реши да изрази емоциите си, той определено ви харесва, затова се опитайте да отговорите с благодарност, както за приятните думи, така и за самите чувства.

Tagged , , , , ,
на горе