11 топ идеи за градинско осветление
Идеи за дома

11 топ идеи за градинско осветление

Градинско осветление е изкуство, което надхвърля обикновената функционалност. От осветление на пътеки до цветни прожектори, възможностите са толкова големи, колкото и вашето въображение. Можете да издигнете градината в приказно убежище, като изберете и поставите осветителни тела. Това гарантира, че вашият външен оазис остава източник на радост и релаксация през цялото денонощие.

Представете си, че влизате в градината си след залез слънце и сте посрещнати от вълшебна страна на чудесата. Стратегическото осветление може напълно да трансформира вашето външно пространство, като го направи използваемо, привлекателно и направо очарователно. Независимо дали търсите нотка на приказна причудливост или елегантна, модерна атмосфера, има идеално решение за осветление за вас.

Градинското осветление подобрява естетическата привлекателност на вашето външно пространство. Той също така разширява неговата използваемост до вечерта. Това ръководство ще разгледа 10-те най-добри идеи за градинско осветление, за да осветите вашето външно убежище.

Ето няколко страхотни идеи за градинско осветление:

1.Осветление на пътеката

градинско осветление
11 топ идеи за градинско осветление снимка: freepik

Осветете градинските пътеки със стратегически разположени светлини. Водете посетителите през зеленото светилище на вашата градина на открито. Изберете фини осветителни тела на нивото на земята, като захранвани със слънчева енергия пътеки или светодиоди с ниско напрежение. Те придават нотка на изтънченост и осигуряват безопасност, като предотвратяват случайно спъване в тъмното. Това градинско осветление на пътеката е изключително стилно и практично.

2.Блясък на короната на дървото

градинско осветление
11 топ идеи за градинско осветление снимка: freepik

Прегърнете красотата на естествените елементи на градината, като подчертаете величествените дървета в нея. Увийте приказни светлини около клоните или инсталирайте осветителни тела в основата на дърветата, за да хвърлите мека, разсеяна светлина над главата. Това градинско осветление създава завладяващ ефект на балдахин, превръщайки вашата градина в причудлива страна на чудесата.

3.Струнни светлини за открито

Внесете романтика и топлина в градината си, като поставите външни светлини в ключови зони. Тези многофункционални LED светлини за градинско осветление могат да бъдат окачени между дървета, по протежение на огради или дори върху перголи, за да създадат мека, околна светлина. Изберете опции, устойчиви на атмосферни влияния, за да осигурите дълголетие. Това ви позволява да се насладите на очарованието на струнните светлини през всички сезони.

4.Градински стенни шайби

градинско осветление
11 топ идеи за градинско осветление снимка: freepik

Подчертайте архитектурните характеристики на вашите идеи за градинско осветление, като инсталирате стенни шайби. Тези тела могат да бъдат монтирани на стени или огради, за да хвърлят светлина, подчертавайки текстурите и осигурявайки фин фон за растенията. Помислете за светодиоди в топли тонове, за да създадете уютна и привлекателна атмосфера.

5.Цветни акценти с LED прожектори

Използвайте LED светлини с възможност за промяна на цвета за градински прожектори. Това градинско осветление може да добави нотка драма и гъвкавост към вашата градина. Тези светлини могат да бъдат програмирани да показват спектър от цветове, създавайки различни настроения за различни поводи. Използвайте ги, за да подчертаете конкретни растения, скулптури или архитектурни елементи. Това добавя динамичен и модерен привкус към вашето външно пространство.

6.Горно осветление на скара

градинско осветление
11 топ идеи за градинско осветление снимка: freepik

Външното осветление ви носи повече от просто естетическа стойност и това не може да бъде по-вярно, когато става въпрос за осветяване на вашата външна зона за готвене. Поставянето на светлина над вашата външна скара е най-доброто място да започнете.

Независимо дали запалвате барбекюто или обръщате храната си до съвършенство, трябва да можете да виждате какво правите. Осветяването на вашата зона за готвене на открито не само ще ви помогне да следите храната си, но също така ще ви помогне да видите всички опасения за безопасността, които са налице по време на готвене – помагайки ви да сте в безопасност и да не се наранявате. Горната лампа за работа е най-добрият начин да получите достатъчно светлина, за да готвите правилно на вашия грил.

Вашето горно (или работно) градинско осветление трябва да е доста ярко с истинска бяла светлина, за да видите какво готвите точно. Също така е полезно тази светлина да бъде включена на отделен контрол или димер, така че когато готвенето приключи, да имате подходящата атмосфера за едно наистина приятно изживяване при хранене.

7.Стилно фестонно осветление

градинско осветление
11 топ идеи за градинско осветление снимка: freepik

Светлините с гирлянди са сред най-популярните идеи за градинско осветление, благодарение на тяхната гъвкавост. Те могат да бъдат оформени по различни начини, независимо дали са поставени върху перголи, между дървета или използвани за декорация на вътрешен двор. Те осигуряват както околно, така и практично осветление, което е лесно за поставяне.

Светлините с фестон също са широко достъпни като захранвани със слънчева енергия продукти, което означава, че няма да се притеснявате да ги включите в електрическата мрежа или да останете върху батериите.

8.Инсталирайте огнище, за да създадете уютна атмосфера

Една идея за градинско осветление която може би не сте обмисляли досега, е инсталирането на огнище.

Огнищата са не само са чудесен източник на светлина за вашата градина, но също така са топли и създават привлекателна атмосфера за вашата градина.

Независимо дали имате само малко външно пространство с ограничено пространство за игра или много по-голяма, разтегната градина, идеите за градинско осветление с огнище се предлагат в различни размери и дизайни, за да отговорят на вашите нужди.

Подобно на предпазните мерки, които трябва да предприемете, когато използвате нагревател за вътрешен двор върху настилка , не забравяйте да държите огнището на достатъчно разстояние от всякакви растения или цветя, надвиснали дървета или огради и го инсталирайте на равна естествена повърхност, като бетон, чакъл, камък, шисти или тухла, или върху огнеупорен композит.

9.Слоево осветление около градинска маса

градинско осветление
11 топ идеи за градинско осветление снимка: freepik

Когато става въпрос за идеи за външно осветление, като например осветление на вътрешния двор , вие искате да създадете слоеста схема за осветление с различни източници на различни височини, точно както бихте направили във вашия интериор, за да гарантирате добро осветление и можете да промените настроението и усещането на пространството.

Като планирате идеите си за градинско осветление и осигурите множество източници, вие ще можете да създадете атмосфера, като същевременно гарантирате, че има достатъчно осветление, както и да използвате пространството.

За перфектно изживяване при хранене на открито, съчетайте фестонни светлини със захранвани от слънчева енергия свещи и фенери на масата и оградете с подови лампи, за да създадете спокойна атмосфера.

10.Не подценявайте стенните лампи

градинско осветление
11 топ идеи за градинско осветление снимка: freepik

Външното стенно осветление е чудесна отправна точка за идеи за градинско осветление. Те не само ще осигурят слой сигурност, но и ще добавят допълнителен слой стил.

Външното осветление също може да бъде много ефективно за създаване на нещо от нищо. Стена, за която може да не мислите два пъти през деня, може да се превърне в драматичен елемент през нощта с интелигентно осветление.

Чрез насочване на широк светлинен лъч отдолу или отгоре, една стена може да бъде измита със светлина и да оживи топлите й тонове. Като алтернатива, позиционирането на лъча по-близо до стената може да улови и подчертае естествената текстура на самата стена с помощта на светлина и сянка.

Въпреки това, ако имате модерен дом с „перфектен“ завършек, всички леки несъвършенства и вълни ще бъдат изложени чрез позициониране на светлината близо до стената. Така че обмислете внимателно позицията на вашето външно осветление – възможно е дори да експериментирате през нощта, като използвате фенерче с широк лъч, за да видите как светлината влияе на повърхността.

11. Комбинирайте фенери

градинско осветление
11 топ идеи за градинско осветление снимка: freepik

Декоративните метални фенери стават все по-силни като задължителен модерен аксесоар за градинско осветление. От всекидневни с усещане за сканди до централно място на трапезна маса в индустриален шик, тези адаптивни на всяко място средства за създаване на настроение са у дома си във всяка схема. Спомнете си произхода им като най-ранния начин за осветяване на викторианските улици и ги възвестете като перфектния аксесоар за закрито/външно пространство.

Чистата радост от тези съвременни красавици идва от избора на цветове и форми – има такъв, който да подхожда на всяка градина и всяка дизайнерска личност.

Как можете да осветите градината си евтино?

градинско осветление
11 топ идеи за градинско осветление снимка: freepik

Лесно е да се увлечете от градинско осветление с прищявка да осветите всичко, но по-малкото е повече. Избирайте по-малко качествени осветителни продукти, за да създавате прости, но зашеметяващи сцени, насочвайки светлината там, където искате, вместо да губите енергия, като осветявате цялото небе. Инвестирайте в здрави продукти с добро качество, които ще издържат по-дълго и могат да се използват през цялата година.

За да спестите пари от сметките си за електричество, потърсете LED крушки, които използват 85% по-малко енергия от традиционните крушки с нажежаема жичка и издържат по-дълго, така че няма да се налага да ги сменяте толкова често. За да намалят допълнително потреблението на енергия, сензорите за движение ще включват осветлението само когато имате нужда от тях, докато здравите слънчеви светлини елиминират изцяло потреблението на енергия – и тъй като не се нуждаят от твърдо окабеляване, те също ще спестят пари и от разходите за инсталиране.

Когато става въпрос за вашите идеи за ландшафтно осветление, дизайн и монтаж, много неща са на линия. Независимо дали искате да създадете повече използваемо жизнено пространство на открито в задния си двор, да създадете перфектната атмосфера за забавление или да увеличите безопасността и сигурността си, правилният дизайн на ландшафтното осветление може да постигне всички тези неща едновременно.

Tagged , , ,
на горе