Най-добре е сутрин да хапвате плодове. Преди хранене, изберете любимия плод и направете свежа закуска като добавка към любимото си кафе или чай. Максимално полезно за вашето здраве! Ако правите това, вие сте открили тайната на дълголетието, здравето, щастието и идеалното тегло. Консумирайте на гладно плодовете и ще имате отлично здраве.
Ето при какви условия може да ядете плод: 1 Ако стомахът ви е празен; 2 Ако сте изчакали 20-40 минути преди основното хранене – времето, за което се смила един плод; 3 Ако плодът не е токсичен и не съдържа пестициди, инсектициди или токсини за консервиране.
Колко точно плодове и зеленчуци да ядем
Ябълката – плодът на есента. Какво да приготвим от ябълки
Какви плодове пасват най-добре на зодията ви
Защо само сутрин да ядем плодове?
1 Сутрин храносмилането е по-бързо. Стомахът е отпочинал през нощта и използвайки различни ензими, той е готов да смила храната правилно
2 Сутрин тялото може напълно да абсорбира необходимите ценни витамини, фибри и въглехидрати, за да бъде здраво
3 Сутрин тялото има нужда от повече енергия, която получава от овощните продукти
4 Сутрин те помагат храносмилателната система да се „събуди“ като повишават нивата на захарта
Ако консумирате плодове на закуска, на гладно в продължение на две седмици, ще постигнете пълна детоксикация на организма. Пълноценно и рационално хранене през деня ще даде желания, полезен ефект за здравето ви.
Какво ДА правите:
1 Консумирайте плодове само, когато стомахът ви е празен и храната обработена, защото тогава те не застояват, не ферментират и не отделят токсини и газове
2 Яжте плод самостоятелно, без да го съчетавате с друга храна, защото така лесно ще се усвоят хранителните вещества от него
3 Яжте само пресни плодове, за да имате максимално благоприятен ефект
4 Добре е да се ядат био органични плодове
5 Добре е плодът да бъде от района, в който сте родени и в който живеете
6 Яжте плодове в зависимост от сезона, така че тялото да се възползва от всички витамини и минерали
7 Сдъвквайте добре плода, докато стане на каша. Така ще се заситите по-бързо и ще ядете по-малко
8 Консумирайте плодовете веднага след като са били нарязани или обработени. Всеки плод след обработка, влиза в контакт с кислорода и се окислява. Окислената храна навлиза в тялото и създава свободни радикали, които са много вредни. Свободните радикали причиняват много здравословни проблеми и дори ракови заболявания.
Какво да НЕ правите:
1 Не трябва да консумирате последователно различни по вид плодове и храни
2 Не трябва да имате друга храна в стомаха си
3 Не яжте плод веднага след хранене или преди хранене
4 Не яжте нищо, дори плод, 4 часа преди лягане
5 Не яжте плод като десерт, защото се губят хранителните свойства и затруднява храносмилането
Други съвети:
За по-добър ефект, сутрин изпийте 1 чаша вода и след това изяжте плода. Това ще има отличен ефект върху храносмилането.
Консумирайте само пресни плодове, които са по-здравословни от консервирани и замразени.
Може да добавяте плодове към салатата си за по-добър вкус. Ябълки, круши, ягоди, каийсии се комбинират чудесно със салати.
Какво казват великите умове за здравето:
„Здрав дух в здраво тяло“ – Ювенал, „Всеки човек е автор на собственото си здраве или болест“ – Буда, „Просто, никога не съм ставал сит от масата“ – Хипократ, „Нека храната бъде твоето лекарство, а лекарството – твоята храна“ – Хипократ, „Здравето е връзка между вас и тялото ви“ – Тери Гилеметс, „Поне девет десети от нашето щастие се основава изключително на здравето“ – Шопенхауер.