Езикът на тялото: Ето как да разпознавате неговите сигнали  

Езикът на тялото: Ето как да разпознавате неговите сигнали  
Любов и партньорство

Езикът на тялото: Ето как да разпознавате неговите сигнали  

Мъжете са мистериозни същества, които често предпочитат да крият чувствата си. Това прави задачата на жените да ги разбират още по-трудна и все се питат „какво иска да ми каже“, като често се правят заключения въз основа на интуицията, но само тя не е достатъчна. Предлагаме ви да се запознаете с някои от сигналите, които дават мъжете и как да ги тълкувате правилно.

„Харесва ли те или не?“ – отговорът на този въпрос трябва да се търси не само в неговите думи. Езикът на тялото е много по-истински и казва повече от думите. Ако искате да знаете дали един мъж се интересува от вас, не забравяйте да следвате не само неговите изказвания, адресирани до вас, но и как се държи, тогава получената картина ще бъде по-надеждна. За да извлечете максимума, не забравяйте да имате предвид цялостния контекст на ситуацията.

„Може би“ – ако на среща, докато вие говорите, той започне да се занимава с вратовръзката или яката си, докосва врата или косата си, тогава вие определено сте му интересна. Но неговото заинтригуване може да няма сексуален контекст.

„Не лъжа“ – ако по време на разговор човек не скрива дланите си, а напротив, демонстрира ги и ги повдига, най-вероятно той говори искрено.

„Искам да съм по-близо“ – разстоянията, на които сме готови да допуснем хората, ще варират в зависимост от района, в който сме израснали. Класическото „обществено“ разстояние е около 3,5 м и повече; бизнес от 1,5м до 3,5м; приятелски – от 0,75 м до 1,5 м. Ако събеседникът се опитва да се доближи до вас, то той иска да бъде по-близо не само в буквалния смисъл на думата.

„Бих те прегърнал …“ – ако мъж, докато комуникира с вас, разпери ръце по едно и също време, това е скрит символ, че иска да ви прегърне.

„Харесвам те“ – докосването му може да разкаже много. 1) Ако при ръкостискане дланта му се обърне, той е готов да ви се подчини. 2) „Ръкавица“ – когато двете му длани стискат едната, изразява искреност и дружелюбност. 3) Ако мъж докосне ръката или лакътя ви – това е проява на съчувствие.

„Искам да избягам“ – ако той потрие ухото си или разтрие някои други части на лицето си, тогава той е откровено обременен от вашия разговор и мисли как да го завърши възможно най-скоро и да изчезне.

„Чувствам се добре и без теб“ – мудно, слабо ръкостискане показва, че той не иска да затваря дистанцията.

Очите също говорят:

Погледът нагоре и вдясно представлява нещо от видяното преди.

Поглед нагоре и наляво – фантазиране или лъжа.

Поглеждайки „хоризонтално“ вляво – припомня си чутото веднъж.

Поглеждайки „хоризонтално“ надясно – мисли какво да излъже, как да изгради фраза.

Погледът отдясно е чувства и емоции ..

Поглеждайки надолу вляво – води диалог със себе си.

Дългият поглед във вашата посока показва искреността на намеренията му.

Tagged , , ,
на горе