Как да се сдобием с дълги и обемни мигли
Здраве и красота

Как да се сдобием с дълги и обемни мигли

Един от най-желаните белези на красотата са дългите и обемни мигли. Някои хора просто се раждат с прекрасни мигли, а останалите трябва да намерят начин да ги настигнат. Спиралата за мигли е само бързо решение на дълготраен проблем. Има няколко начина за стимулиране на растежа на миглите, които са по-гъсти, по-дълги и по-здрави.

За щастие е лесно да подобрите външния вид на тънките, бледи мигли с помощта на тези полезни хитрини и съвети. Има много естествени съставки, които са полезни за миглите ни. Повечето от тях се намират лесно вкъщи. Опитайте един или всички тези органични продукти за подсилване на миглите.

Искате да излезете с него? Поканете го

Как да се сдобием с дълги и обемни мигли

1. Рициново масло

обемни мигли
Как да се сдобием с дълги и обемни мигли снимка: pinterest

Нуждаете се от 1 – 2 капки рициново масло, 1 капка лавандулово масло, което може да се замени от масло от розмарин или от чаено дърво, или от гроздови семки. Трябва ви и една чиста четка за спирала.

Смесете съставките и нанесете върху миглите. Оставете през нощта. Освен рициново масло, можете да използвате и други, в това число зехтин, бадемово масло, арганово масло, кокосово и масло от жожоба.

Тези масла подхранват космите и космените фоликули. Правете това в продължение на няколко дни и скоро ще се радвате на дълги и обемни мигли.

2.Масла

Масла като витамин Е, рициново масло, зехтин и дори вазелин имат положителен ефект върху миглите. Потопете пръчица за еднократна употреба в избрано от вас масло и покрийте миглите от основата до върха. Оставете го да действа през нощта. Внимавайте да не втриете маслото в очите си. Тези масла овлажняват космения фоликул и насърчават здравословния растеж. С тези масла ще се сдобиете с обемни мигли.

3.Вана със зелен чай

обемни мигли
Как да се сдобием с дълги и обемни мигли

Ваната със зелен чай е отличен начин за постигане на по-дълги и обемни мигли. Просто направете чаша зелен чай (без захар!) и изчакайте да изстине. Потопете памучно топче в нея и разнесете топлата течност по миглите си. Зеленият чай е пълен с полезни антиоксиданти за поддържане на здрави мигли, а кофеинът и флавоноидите стимулират новия растеж.

4.Алое

обемни мигли
Как да се сдобием с дълги и обемни мигли

Алое вера е чудесен тоник за освежаване на очите и за поддържане на буйни и обемни мигли. То е пълно с витамини и минерали, които укрепват здравето и насърчават растежа на нови клетки. Полезно е и за грубата кожа и зачервените участъци.

5.Серуми за мигли

На пазара има много серуми за мигли. Формулите им са разработени така, че да работят с цикъла на растеж и да спомагат за неговото стимулиране и поддържане. Потърсете серум за мигли със сквален, който помага за сгъстяването на миглите. С тяхна помощ ще се сдобиете с обемни мигли.

6.Биматопрост, биотин и глицерин

Биматопрост e ефикасен стимулатор на растежа на миглите, който има положителен ефект върху дължината и плътността им, повишава броя на миглите, засилва ги и повлиява положително наситеността на естествения им цвят. Той действа директно на корените на миглите. Раздразва фоликула на косъма, активира неговия растеж, удължава живота на миглата и стимулира образуването на нови и обемни мигли!

7.Масаж

Масажирането на клепачите всяка вечер спомага за здравословен растеж чрез стимулиране на космените фоликули. Избягвайте да натискате прекалено силно. Необходимо е само нежно докосване в продължение на около 60 секунди. Лесно е да го правите, докато нанасяте натурално масло или алое. Благодарение на масажа ще се сдобиете с обемни мигли.

8.Почистване на миглите

обемни мигли
Как да се сдобием с дълги и обемни мигли снимка: pinterest

Много е важно да почиствате миглите си всяка вечер. Отстранете всички остатъци от грима и замърсяванията през деня. Ще се изненадате колко много фини частици мръсотия има във въздуха около нас. Почистването на миглите всяка вечер помага да ги поддържате здрави. Така ще се сдобиете с красиви и обемни мигли.

Tagged , , ,
на горе