Домашна торта „Трите чаши“ – приготвя се без миксер, става супер сочна и любима на цялото семейство! Мнозина ще се интересуват защо се нарича точно домашна торта „Трите чаши“? Просто е необходимо – по една чаша брашно, захар и грис за приготвянето на блата и. По желание към него се добавя ванилия, която може да се замени с ванилова захар или друг ваш любим аромат. Така ще е по-вкусна.
Бюджетна торта тирамису без маскарпоне: как да приготвите сладкарски шедьовър у дома
Бисквитена торта с домашен (яйчен) крем
Баницата с одрински кори е сочна като торта, мека като памук – 2 лесни рецепти
Как да приготвите домашна торта „Трите чаши“
Необходими продукти:
1,5 кг ябълки;
210 г захар;
160 г брашно;
150 г масло;
130 г грис;
1 чаена лъжичка канела;
Шипка сол;
ванилия 2 пак.
Начин на приготвяне на домашна торта „Трите чаши“:
Пресейте брашното през сито, добавете към него захарта, гриса, ванилията и солта. Разбъркайте добре и разделете готовата масата на 4 части.
Обелете измитите и подсушени ябълки и ги настържете на ренде. Можете да добавите смляна канела за вкус. Разделете ябълковото пюре на три части. Не се притеснявайте, ако ябълките потъмнеят. Не изливайте сока от ябълките. Изсипете го върху всеки ябълков пласт, когато редите домшна торта „Трите чаши“
Застелете тава с диаметър 22 см с пергаментна хартия . Разстелете първата част брашно, заравнете. Отгоре сложете една трета от ябълките и отново заравнете. След това редувайте сухия слой и ябълковия слой.
Най-горният слой ще бъде масло, настъргано на ренде, което първо трябва да бъде замразено.
Домашна торта „Трите чаши“ трябва да се пече при температура 180 градуса. Ще отнеме около 80 минути. Когато видите, че придобива златист цвят, извадете от фурната и оставете докато изстине напълно.
След това можете да го извадите домашна торта „Трите чаши “ от формата, да я нарежете на порции и да сервирате на масата.