Домашен течен шоколад – вечна класика…сладък и незабравим вкус от детството

Домашен течен шоколад - вечна класика...сладък и незабравим вкус
Идеи за дома

Домашен течен шоколад – вечна класика…сладък и незабравим вкус от детството

Как да си приготвите бързо и лесно домашен течен шоколад? Рецепта за домашен течен шоколад – толкова лесен за приготвяне, а вкусът му е уникален и неповторим. Течният шоколад е деликатес, който има божествен вкус и при разумна употреба оказва положителен ефект организма. При варенето част от захарта се изпарява от продукта, така съдържанието на калории се понижава.

Класическа рецепта за домашен течен шоколад

Л О К У М К И …Мммммм… Лесно, вкусно и много сладичко!

ДОМАШНА ТОРТА за семейството, със или без повод

Царска торта – най-вкусната торта!

Разбира се, съществуват и други видове рецепти за домашен течен шоколад, но тази си остава вечната класика. Едва ли някой би могъл да устои на този нежен и сладък вкус.

 

Домашен течен шоколад - вечна класика...сладък и незабравим вкус
Източник на изображението: www.pixabay.com

Домашен течен шоколад: необходими продукти:

-220 мл. вода или 1 ч.ч.;

-125 гр. краве масло (1 малко пакетче);

-250 гр. сухо мляко;

-3-4 с.л. какао (равни);

-150 гр. захар;

-2 бр. ванилия.

домашен течен шоколад

Домашен течен шоколад: начин на приготвяне:

Стъпка по стъпка и сладкото изкушение, вашият течен шоколад, е готов… с нежна коричка – една от най-любимите части.

Стъпка 1: В подходяща купа смесете много добре сухото мляко и какаото.

Стъпка 2: Сипете водата в касерола, добавете захарта. Загрейте на средна температура на котлона. Бъркайте, докато захарта се разтопи.

Стъпка 3: Към течната част прибавете маслото. Бъркайте добре, докато се разтопи, до получаване на хомогенна смес.

Стъпка 4: След като маслото се разтопи отстранете съда от котлона и бавно добавете сухата част – сухото мляко и какаото.

Стъпка 5: Бъркайте сместа много внимателно, най-добре е да използвате тел за разбиване.

Съвет: За да стане вашият домашен шоколад още по-гладък прецедете през цедка или марля, защото така ще отстраните от сместа малките бучици, ако са се образували.

Стъпка 6: Разлейте в подходящи купички или стъклени чаши. Докато течният шоколад изстива ще става по-гъст и плътен. И, разбира се, ще образува любимата крехка коричка.

Приготвянето на домашен течен шоколад е бързо и лесно, като детска игра. Това е отличен десерт, подходящ за всеки повод и всеки празник. Всъщност, не е необходимо да има специален повод, за да се насладите на този нежен и изтънчен вкус.

Добър апетит!

Домашен течен шоколад - вечна класика...сладък и незабравим вкус от детството 10 прости правила в кухнята

Домашен течен шоколад - вечна класика...сладък и незабравим вкус от детството Кухненски остров – еволюционна промяна в кухнята

Tagged , , ,
на горе