Идеи за декориране на закрит балкон
Идеи за дома

Идеи за декориране на закрит балкон

Чудите ли се как да декорирате вашия закрит балкон? Знаете ли защо балконите са толкова желани конструкции във всеки дом?

Всеки жадува за дом с красиво външно пространство, което предлага изискана гледка. Всеки иска място, където да се отпусне след тежък ден, да гледа залеза, може би с чаша вино. Това пространство може да се удвои и като частен ресторант за вечерни срещи с малка маса, няколко светлини и красив фон. Може да служи за спокойствие, когато стоите с чашата си за кафе рано сутрин, гледайки изгряващото слънце на хоризонта.

Независимо дали живеете в оживен град балконът е допълнение, което предлага повече от просто външно пространство. Ако живеете в самостоятелна къща, тогава трябва да имате вътрешен двор или задна веранда, където обичате да седите и да обмисляте деня си. Но не е ли още по-удовлетворяващо, когато го правите, кацнали на по-висок етаж, с изглед към открито?

Ако, от друга страна, живеете в сграда, тогава балконът на апартамента е божествен подарък, където можете да се свържете с външния свят, без да се налага да напускате пределите на дома си.

Искате да излезете с него? Поканете го

Идеи за декориране на закрит балкон

Изградете малка градина за циркулация на въздуха и любовта си към градинарството

закрит балкон
Идеи за декориране на закрит балкон снимка: pinterest

Кой казва, че не можете да имате градина само защото живеете на по-висок етаж?

Балконските градини са на мода в момента. Можете да изберете да поставите няколко саксии за цветя, може би някои сукуленти и пълзящи растения. Има дори изискани опции за поставяне на изкуствена трева, по която можете да ходите за усещане в градината.

Можете да имате красив балкон, който отговаря на вашите нужди за градинарство. Инсталирайте няколко вегетиращи растения или плодове като домати, лимонови дръвчета и т.н. Можете също така да създадете изключителна билкова градина на петдесет етажа над земята или да отглеждате красиви цъфтящи растения като рози, хибискус и какво ли още не. Можете също така да изберете вертикална градина, която добавя известна привлекателност към вашия закрит балкон.

Най-хубавото нещо на балконската градина, освен естетическата стойност, е постоянно пречистващият въздух. Тези растения поемат въглероден диоксид и изхвърлят кислород. Следователно винаги можете да очаквате да дишате чист въздух с минимални замърсители.

Инвестирайте в удобни и иновативни външни мебели

закрит балкон
Идеи за декориране на закрит балкон снимка: pinterest

Говорейки за хамаци, балконът осигурява отлично пространство за излежаване на открито. Защо не добавите няколко изключително иновативни мебели за открито, за да създадете пространство, където можете да се отпуснете след дълъг ден?

Можете да инсталирате дървена настилка, облицована с външни килими. Поставете масичка за кафе с любовна седалка. Украсете с декоративни възглавници и готово! Имате открит кът за сядане, където можете да се насладите на сутрешното си кафе или да седнете с вдигнати крака след напрегнат ден в офиса.

Можете също така да изберете малка масичка и седалка на пода с възглавници или да използвате уменията си „Направи си сам“, за да изградите единични седалки, като използвате дървени палети или ратан. Макар и минималистични, тези прости лични щрихи могат да озарят прекомерно вашия закрит балкон. Те също могат да подхождат на всякакви идеи за дизайн на малък балкон, тъй като трябва да сте креативни с вашето ограничено пространство.

Създайте свой собствен център за барбекю

закрит балкон
Идеи за декориране на закрит балкон снимка: pinterest

Използвайте пространството на вашия закрит балкон, за да инсталирате малка скара за барбекю в неделя и да се насладите на тръпката от готвенето на открито. Не е нужно да пълните дома си с атрибути, които ви задушават. Вместо това преместете нуждите си от печене на скара на балкона, обърнете баничките си за бургери, запечете възхитителното говеждо или пилешко месо, гответе бекон, каквото имате.

Външното място за печене на скара на балкона осигурява идеалното място да се насладите на изискани ястия без опасността от изпарения.

Съсредоточете се върху идеите за външен декор за естетика

закрит балкон
Идеи за декориране на закрит балкон снимка: pinterest

Ако имате малък закрит балкон или предпочитате минималистични дизайнерски идеи, можете да съсредоточите вниманието си повече върху естетическата стойност на вашето балконско пространство. Закачете няколко вятърни камбанки, висящи саксии, таванни лампи, дори висящи рамки за картини, ако желаете. Идеите за дизайн на малък балкон са безкрайни.

Ако от друга страна имате достатъчно място на балкона си, тогава можете да изберете красиви идеи за външен декор. Закачете създадената от вас картина или някои дизайни „направи си сам“. Украсете с външни килими и няколко експертно поставени изкуствени вази. Поставете няколко декоративни възглавници върху кушетката или няколко възглавници отстрани на настилката.

Tagged , , ,
на горе