5 стилни и удобни начина да се облечете за полет

5 стилни и удобни начина да се облечете за полет
Мода

5 стилни и удобни начина да се облечете за полет

Въпросът как да се облечете за полет със самолет е често срещан, особено сред жените.Поглеждайки назад към снимките от Златната ера (между края на Втората световна война и навлизането на търговския самолет през 60-те години на миналия век), можете да видите, че пътниците често са били облечени, за да впечатлят, в костюми, рокли и високи токчета, но тези дни самолетните пътници рядко поставят същите усилия в облеклото им за пътуване.

Въпреки промените през последните години обаче дрескодът все още е нещо, с което се ангажирате, когато купувате билет и някои авиокомпании си запазват правото да откажат транспорт или да премахнат от самолета всеки гост, който не отговаря на стандартите на авиокомпанията за облекло.

Какво да носите в самолет зависи от дестинацията и сезона, но ключът при всички обстоятелства е да се стремите към интелигентен комфорт.

5 стилни и удобни начина да се облечете за полет

1. Поддържайте облеклото си просто и носете неутрални цветове

полет
5 стилни и удобни начина да се облечете за полет снимка: pinterest

Поддържайте облеклото си просто и избягвайте да носите сложни облекла, които може да са неудобни (или трудни за управление – например гащеризони, когато искате да използвате тоалетната) по време на полет.

Трябва също така да имате предвид местните обичаи и религиозни вярвания на вашата дестинация и да се уверите, че вашето облекло ще бъде подходящо при пристигането. Ключът е да се слеете, което означава, че придържането към неутрална цветова схема винаги е добра идея.

В допълнение, придържането към неутрални цветове ще улесни опаковането, тъй като ще имате гардероб капсула за пътуване, където всичко ще се смесва и съвпада.

Ако летите през нощта, може да изберете уютно, стилно облекло за шезлонг, което изглежда толкова подходящо на обществени места, колкото и в спалнята. Но НЕ носете пижама.

2.Заложете на леки слоеве

полет
5 стилни и удобни начина да се облечете за полет снимка: pinterest

Температурата по време на полет много рядко е „правилната“ – или започва да духа студен въздух, или задушна топлина по средата на полета. Затова слоевете са вашият верен другар! Заложете на бяла или сива тениска, дънки с висока талия и прави крачоли, мек пуловер, след което добавете елегантен блейзър или кожено яке.

3.Избягвайте тесни дрехи

полет
5 стилни и удобни начина да се облечете за полет снимка: pinterest

Изглежда очевидно, но избягвайте тесни дънки, колани или ограничаващи дрехи, които могат да ограничат кръвообращението и да причинят дискомфорт по време на полет.
Заложете на копринено горнище с чифт широки черни панталони с еластична талия. Добавете колан, тъй като той прави тоалета по-стилен, но го махнете или разхлабете по време на полет.

Ако носите панталони, носете широки панталони, които позволяват движение, и избягвайте тесни дънки или тесни панталони, които могат да затруднят притока на кръв.

Ако предпочитате нещо по-прилепнало, изберете вместо това клинове, тъй като те са еластични и удобни и могат да се обличат нагоре или надолу. Просто не забравяйте да избягвате ярки цветове и щампи и вместо това изберете неутрални цветове.

4.Изберете устойчиви, дишащи материи

полет
5 стилни и удобни начина да се облечете за полет снимка: pinterest

Седенето за продължителни периоди може да доведе до набръчкване на дрехите, така че не забравяйте да изберете устойчиви на набръчкване тъкани, за да поддържате тоалета си спретнат и представителен.

Най-удобните материи за носене по време на полет са тези, които позволяват на кожата ви да диша. Материали като памук, лен и коприна са страхотни опции, които позволяват адекватен въздушен поток към кожата и ще ви гарантират прохлада и комфорт по време на полет.

Избягвайте тъкани като полиестер, които могат да причинят изпотяване.

5.Носете удобни, стилни обувки

полет
5 стилни и удобни начина да се облечете за полет снимка: pinterest

Изберете удобни обувки, които лесно се обуват и събуват по време на проверки за сигурност. Избягвайте високи токчета или обувки, които трудно се събуват и обуват, като обувки с връзки.
Стилните обувки с приплъзване или маратонките с приплъзване са идеални за дълъг полет, тъй като се събуват лесно по време на проверки за сигурност и освен това осигуряват достатъчно опора и комфорт за краката ви.

Най-добрите обувки за носене в самолет са равни обувки, въпреки че ако предпочитате да носите токчета, блоковите токчета са най-стабилни.

Tagged , ,
на горе