Да свалим картите: Наистина ли той се нуждае от вас или за него сте просто поредната „бройка“

наистина ли той се нуждае от вас
Любов и партньорство

Да свалим картите: Наистина ли той се нуждае от вас или за него сте просто поредната „бройка“

Искате ли да разберете дали любимият ви се нуждае истински от вас? Тогава е важно да го видите пред себе си просто като човек – с неговите най-обикновени човешки страхове и нужди.

Това ще ви помогне да достигнете до крайчеца на душата му и да разберете какво се крие и зад най-умело пазените в тайна кътчета.

Или казано по друг начин, ще ви помогне да установите близък контакт, респективно – да изградите хармонична връзка.

Следващата стъпка е искреността. Точно тя е тази, която разрушава стените на неразбирането и отваря широко портите за доверието.

Начини за определяне на собствената ви значимост в живота на мъжа

Влюбените биха могли да се объркат в изобилието от емоции, фините любовни игри, безбройните намеци, неяснотата на разговорите и всичко останало, характерно за този ранен етап от връзката.

Човешката психология става все по-сложна, така че е доста трудно да се различи маската от искреността. Основният съвет на психолозите към всички влюбени е никога да не забравят най-важното – че действията са по-ценни от думите, а искрената любов в големи дози може да стопли дори и най-студеното сърце.

Признаците, че той наистина се нуждае от вас

В началната фаза на връзката мъжът, който не е безразличен към жената, изпитва затруднения да контролира чувствата си. Еуфорията от любовта не му позволява да забрави нея нито за миг. Но тези изживявания са предимно вътрешни.

А ето и очевидните признаци, чрез които можете да добиете повече яснота за чувствата му:

Стреми се да общува, да ви вижда

Това гарантира, че той е силно заинтересован в началото на връзката. Дори и в най-натоварените си графици влюбени мъже намират минути за нежни думи, обаждания, срещи. Ако обаче контактът с жената не е достатъчно чест, например, ако е само веднъж седмично, това е знак, че нещата едва ли могат да се получат между тях.

Психолозите определят подобна честота на срещи като неприемлива нито за стабилни дългосрочни двойки, нито за започване на любовна връзка.

Интровертните мъже показват любовта си не чрез думи, а чрез действия

Съществува една голяма заблуда за интровертните мъже. Да, те не умеят да изразяват добре чувствата си, но пък за сметка на това могат отлично да ги демонстрират чрез действията си.

Такъв тип мъж показва чувства не чрез говорене, а чрез дела, тоест с това, че винаги е готов да окаже помощ, че се грижи за обекта на своята любов. Той живо се интересува от ежедневните й трудности, проблеми и следи зорко за нейното здраве. Можете да сте сигурни, че ако проявява тези „симптоми“, съвсем не сте му безразлични.

Демонстрация на студенина

Ако избраният признава любовта си, но демонстративно проявява студенина, като по този начин умишлено обърква жената, както и ако изчезва за дълго време – бъдете нащрек. Точно това са чертите на насилника, така нареченият „психологически изнасилвач“.

Запознаване с роднини

Ако вашият любим е традиционалист, то той още в първите месеци на сериозната връзка ще пожелае да ви представи на семейството си и да ви запознае със своите роднини. Това обаче не е характерно за повечето млади хора. Но ако връзката му с близките е топла, тогава те ще все пак ще разберат за вас. И това ще се случи от само себе си. Например на някой голям семеен празник, където не можете да се отиде без партньор.

Интересува се какво мислите за децата

Подобни разговори помагат да се разберат истинските намерения на мъжа. Тези теми рядко се повдигат с „несериозни“ приятелки. Но все пак не приемайте интереса му като планове за близко бъдеще.

Не обръща внимание на други жени

Не се разсейва от други красавици. За мъжа, който подсъзнателно подкрепя полигамията на мъжете, е важно да му се знае, че това е характеристика на вида, а не на пола. Ако не се заглежда, значи го интересувате само вие.

Изслушва внимателно

Изслушва внимателно, изяснява, запомня подробностите на разговора. За духовно сближаване е необходимо искрено, дългосрочно общуване. Представителите на двата пола разбират това, затова обръщайте внимание на интереса му по време на разговорите.

Не бърза да ви вкара в леглото

Не бърза да правите любов. Понякога подобен порив свидетелства не само за страст, но и за много силни чувства.

Случва се мъжът да бъде привлечен от едно жена за дълго време и само от интимен интерес. Продължителността на връзката не е гаранция за привързаност. Понякога представителите на силния пол просто трупат „бройки“.

За да определите дали той се нуждае от вас като човек, а не само като обект на страст, трябва да обърнете внимание на:

Способността му да общува без еротични нюанси

Способността му да общува без еротични нюанси и интимно взаимодействие, включително целувки, ласки, е показателно.

Интересът му към съвместния отдих

Ако правите любов редовно, но няма съвместно забавление, може би връзката се поддържа единствено в леглото.

Какво ви е разкрил за себе си

Броят на разговорите му за себе си също е показателен – понякога страстните мъже могат ентусиазирано да говорят с партньора, но почти винаги е само за собствените им постижения, проблеми и преживявания. В такъв случай може би той просто се нуждае от слушател.

Разгадайте мъжа от първите срещи

За да разберете още на първите срещи дали мъжът се отнася сериозно към вас, трябва да обърнете внимание на следните аспекти:

Желанието му да дава подаръци

Не става въпрос за цената, а за това, че има желание да ви зарадва и ги подбира внимателно – според интересите и нуждите ви. Подаръците отразяват желанието за удоволствие, вниманието към вътрешния свят на жената.

Държи се непринудено

Ако мъжът е твърде спонтанен и непринуден, това също е знак, че означавате много за него. Възбудените интонации са съвсем естествени на първия етап от влюбването.

Е, вече би трябвало да сте получили по-ясна представа, дали вашият любим се нуждае истински от вас. Ако отговорът е положителен – поздравления! Ако ли не – не се отчайвайте, всяка личност е отделна Вселена, а психолозите работят със средностатистически данни. Така че, все още нищо не е загубено. Сърцето ще ви подскаже най-добре.

Tagged , , , ,
на горе