Да имате гадже за първи път – очаквания срещу реалност
Любов и партньорство

Да имате гадже за първи път – очаквания срещу реалност

Първата връзка винаги е специална и уникална. Да имате гадже може да промени целия ви живот. Искате да прекарвате цялото време на света с него, да говорите за партньора си на приятелките си и си представяте остатъка от живота си с него. Разбира се, не всичко може да мине, както сте си мечтали, но тръпката да имате гадже за първи път е запомняща се и тази връзка може да ви научи на много неща, които животът ще ви поднесе. Ето някои от най-големите очаквания за първата ви връзка и суровата реалност, с която понякога трябва да се сблъскате:

1. Очакване: Той ще е перфектният партньор.

Очаквате той да ви разбира през цялото време, колкото и да ви дразни. Някой, който ще се промени вместо вас и който ще прекара останалото време, само за да бъде с вас. Имате определението за перфектен човек. Вие сте затънали в идеята за съвършенство и ви е трудно да приемете, че това е химера.

Реалност: Трябва да приемете недостатъците му.

Животът не е идеален, както и хората. Спомнете си поговорката „Никой не е съвършен“.  Всички правим грешки и никой никога не достига възраст, в която изведнъж знае всички правилни решения. По този начин трябва да се примирите с недостатъците един на друг, защото да сте във връзка означава да приемете факта, че няма такова нещо като „перфектен“ партньор в любовта.

2. Очакване: Той ще се държи като джентълмен с вас постоянно.

Кой не би искал човек, който да ви отвори вратата, да подложи стола, преди да седнете, да плати сметката на среща или да направи някакви джентълменски жестове, които биха ви накарали да се почувствате като истинска принцеса? Е, тези качества са доста редки в днешното поколение, да не кажем, че ги има само в приказките, но всъщност не и са необходимост при доказване на добрите намерения.

Реалност: Той не трябва да отваря вратата вместо вас.

Някои мъже са мили, щедри, уважителни и грижовни, но не са традиционните джентълмени. Просто някои момчета не правят тези неща, защото вярват, че вие можете да ги направите и сами.

3. Очакване: Всичко ще е като в приказките.

Представете си онези филми, които обикновено гледате по телевизията. Кой би си помислил, че те могат да окажат голямо влияние върху начина, по който възприемаме отношенията си? Повечето от нас възприемат такава изкривена представа за любовта в много ранна възраст. Вероятно живеете с идеята за очарователен принц, който ще прекоси държави и ще убие дракони, само за да докаже любовта си към вас или да чакате някой рицар в блестяща броня да се появи и да реши всичките ви проблеми.

Реалност: Не всеки път става въпрос за щастие.

В действителност обаче истинската любов не е като филмите, които сте гледали, и книгите, които сте чели. Смешно е как това подвежда младите поколения с тези нереалистични златни истории за любов и романтика. Влизането във връзка ще ви накара да осъзнаете, че любовта не всеки път е щастие. Ще изпитвате болка и борби, докато преминавате през нея. Връзката е лесно да се разруши от изпитанията на живота и ако не я подхранвате, това може да доведе до проблеми в дългосрочен план. Но винаги помнете, че сблъскването с проблемите и преодоляването им ще направят връзката между вас двамата по-силна и дълготрайна.

4. Очакване: Винаги ще получавате всичко наготово от него.

Имате някого, на когото можете да разчиташ напълно. Сякаш не можете да живеете нито един ден без него. Очаквате той да ви даде всичко, което искате и да бъде до вас, когато имате нужда от спътник.

Реалност: Трябва да бъдете независими.

В действителност да си във връзка не означава да имате някой, който да ви осигури всичко, което искате като партньор. Хубаво е, но не можете да разчитате на един човек през цялото време. Зависимостта може да дойде като знак за контролиращо поведение, за което винаги трябва да внимавате. Това не е здравословно за вас и не е здравословно за него. Да бъдете независими е много по-добре, отколкото всичко да зависи само от гаджето ви.

5. Очакване: Постоянно ще излизате на романтични срещи и вниманието му ще бъде ангажирано само с вас през цялото време.

Представяте си само вие двамата, на пикник или на вечеря в изискан ресторант, без да обръщате внимание на всички хора около вас. Прекрасно е чувството да прекарвате време с приятеля ви далеч от всички разсейвания на външния свят.

Реалност: Ще прекарвате време у дома, докато той играе любимите си видеоигри или гледа мач по телевизията, докато вие скучаете.

Тогава осъзнавате, че реалността е много по-различна от вашите фантазии. Всъщност с течение на времето ще прекарвате часове с него, докато вниманието му е заето с игра или футболна среща например, и очаквайте това да бъде част от ежедневните ви моменти. В началото може да е трудно и в същото време скучно, но ще свикнете, защото след като сте влюбени, ще се научите и да обожавате нещата, които го правят щастлив.

6. Очакване: Той ще ви подарява подаръци и цветя без причина.

Едно нещо, което всички обичат е гаджето им да полага усилия да гои накара да се почувстват щастливи. Прекрасно е чувството да имате някой, който ще ви подари подаръци и цветя без видима причина. Той ще ви изненада, дори и да няма повод.

Реалност: Той ще ви поглези с любов и храна вместо с материални неща.

В действителност обаче изброените по-горе неща нямат значение. Защо? Защото предпочитате някой, който ще ви поглези с любов, отколкото някой, който ще ви направи скъпи подаръци, като същевременно забравите да даде топлината и грижите, които искате от гадже.

Tagged , , , , , , ,
на горе