5 начина как да изглеждаме по-млади
Здраве и красота

5 начина как да изглеждаме по-млади

Чудили ли сте се как можете да изглеждате по-млади? Остаряването е единствената гаранция в живота, която ни очаква. Това е естествен процес, през който всички ние трябва да преминем, но често пъти може да спечели доверието на много мъже и жени, които искат да изглеждат толкова млади, колкото някога. Koжaтa мoжe дa ce пoдлoжи и нa външнo cтapeeнe.

Cпopeд yчeнитe, нeпpиcъщoтo cтapeeнe ce oтнacя дo външни или eĸoлoгични фaĸтopи, ĸoитo мoгaт дa нaвpeдят нa ĸoжaтa, ĸaтo cвoбoдни paдиĸaли, ĸoитo ca oпиcaни ĸaтo opгaнични мoлeĸyли, ĸoитo пpичинявaт yвpeждaнe нa тъĸaнитe, ĸaĸтo и дpyги ĸoжни yвpeждaщи фaĸтopи, пpeдизвиĸaни oт зaмъpcявaнe, дим, cлънчeвa cвeтлинa и xpaнa.

Когато става дума за признаците на старостта, има няколко основни начина, по които започваме да ги показваме:

Лице
Тяло
Ум

Имайки предвид всички тези много важни части на тялото, когато се опитвате да изглеждате по-млади, е от съществено значение за постигане на резултатите, които търсите.

Ето няколко съвета как да изглеждате по-млади:

1.Използвайте силата на цветното колело

млади
5 начина как да изглеждаме по-млади снимка: freepik

С напредване на възрастта цветът на косата ни се променя. Някои промени са фини, като например изсветляването на цвета на косата ни с течение на времето. Докато някои промени в цвета на косата са доста драматични, в случай на побеляла коса или дори бяла коса.

Една техника, която можете да използвате, за да се борите с този признак на старост и да изглеждате по-млади, е да избягвате използването на цвят на косата, който прави косата ви да изглежда много по-тъмна. Изборът на твърде тъмен цвят на косата всъщност може да подчертае бръчките по лицето, челото и шията и също така лесно да се забележи като боядисване.

Когато правите косата си да изглежда по-млада, искате да изберете по-светъл цвят, така че да се слее естествено със сивата ви коса. Сивите коси в този контекст изглеждат като акценти, добавяйки дълбочина към вашия цвят.

Важно е да приемете, че с напредване на възрастта трябва да започнете да изсветлявате или обогатявате цвета на косата си, вместо да се опитвате да поддържате същия нюанс, който сте имали през по-голямата част от живота си. Изсветляването на косата с възрастта ви помага да компенсирате промените в пигментацията на кожата си, като добавите жизненост и блясък, съвместими с новия ви тон на кожата.

Този лесен съвет за това да изглеждате по-млади може да ви помогне да намалите годините на външния си вид и също така да се чувствате много по-уверени с външната си красота с напредване на възрастта.

2.Разменете гардероба – подчертайте и облечете възрастта си

млади
5 начина как да изглеждаме по-млади снимка: freepik

С класически, шикозен комплект дрехи можете да добавите аксесоари по такъв начин, че да отвлечете вниманието от видимите си признаци на стареене.

Един семпъл копринен шал , който приляга на вашия тоалет, може да скрие отпуснатата кожа на врата, докато стилен пуловер може да прикрие поклащащите се горни ръце.

Привличащи вниманието бижута или искрящи висулки на нагръдника могат да се използват за отвличане на вниманието. Но внимавайте колиетата, които носите, за да изглеждате по-млади, да не са прекалено стегнати; огърлиците трябва да са по-дълги с напредване на възрастта, да висят над гърдите, но толкова под лицето, колкото можете.

Освен това се уверете, че когато избирате облекло, което ще ви направи да изглеждате по-млади, носите облекло, което е подходящо за възрастта ви. Същата тази рокля за отслабване, в която бихте могли да се поберете като млада жена, може да няма същата ласкателна привлекателност, когато остареете. В някои случаи носенето на облекло, което не е подходящо за възрастта, всъщност може да добави години към външния ви вид, като разкрие части от тялото, които показват признаци на възраст.

3.Знайте тези тайни за по-млади очи

млади
5 начина как да изглеждаме по-млади снимка: freepik

Имате ли признаци на старост по лицето си, които наистина ви карат да се чувствате неудобно? Не се притеснявайте, всички го правим. Но има няколко лесни съвета, които можете да следвате, за да изглеждате по-млади, като маскирате тези признаци на стареене:

а) Гримът с вкус може да маскира пачия крак
Пачи крак са тези прословути бръчки, които се появяват до очите, когато остаряваме. За много жени това е убиец на самочувствието, който искат да скрият, за да изглеждат по-млади и да се чувстват по-уверени. Правилното използване на грим може да ви помогне да скриете следните признаци на стареене на лицето:

Пачи крак
бръчки
Оцветяване под очите
Дълбоки линии

Въпреки че не можете напълно да скриете бръчките си с грим, можете да отвлечете вниманието от тях, като нанесете коректор само там, където имате нужда от него в зоните около очите. Предупреждение: Използването на твърде много фон дьо тен или пудра върху пачия крак всъщност може да ги направи по-видими от нормалното.

б) Познайте подходящите лечения за тъмни кръгове под очите

млади
5 начина как да изглеждаме по-млади снимка: freepik

За тъмни кръгове или друго обезцветяване около очите ви, малка, плоска четка за грим може да ви помогне да нанесете коректор върху засегнатата област. Ако се опитате да масажирате коректора или да го втриете на място, за да го смесите, в крайна сметка ще разтегнете кожата около очите си, което само ще влоши някои признаци на стареене.

Причината за тази допълнителна кожа и обезцветяването под очите се дължи на загубата на колаген с течение на времето. Това е веществото, отговорно за плътната, стегната кожа. Има и някои природни средства, които можете да обмислите, за да добавите колаген към вашата диета, което може да ви помогне да изглеждате с 10 години по-млади или повече.

в) Борба с увисналите очи
Тъй като клепачите ви натежават с времето, те започват да увисват. Това може да доведе до появата на торбички около очите ви, което кара очите ви да изглеждат по-малки. С напредването на възрастта ние също губим плътността и цвета на миглите и веждите си, което намалява контраста, необходим, за да изглеждате будни. Много гъстата спирала ще стои в контраст с линията на миглите ви и ще отвори очите ви.

Някои хора също започват да изпитват увисване на горните клепачи и челото в напреднала възраст. Това всъщност може да доведе до проблеми със зрението и да изглеждате много по-стари. Ботоксът и течният лифтинг на лицето са отличен начин да помогнете за намаляване на тези признаци на старост и да ви помогнат да изглеждате години по-млади.

4.Избягвайте токсините във вашата диета и околна среда

млади
5 начина как да изглеждаме по-млади снимка: freepik

Част от вашия план за грижа за кожата трябва да бъде избягването на всякакви токсини, които можете да избегнете във вашата диета и среда. Очевидно някои неща са напълно неизбежни. Например: живеете в градска зона или работите на работа, която ви осигурява високо ниво на излагане на повишени нива на замърсители във въздуха.

Въпреки това, дори в ситуации като тази, има стъпки, които можете да предприемете, за да изглеждате по-млади, като детоксикирате кожата и тялото си от тези нежелани, вредни токсини.

Независимо от времето е наложително да избягвате прекомерното излагане на слънце. Като част от поддържането на това класическо, шикозно облекло, можете да интегрирате шапки и други аксесоари, които предпазват от излагане на слънце. Винаги трябва да слагате слънцезащитни продукти на лицето си или най-малкото да носите кремове или грим, които съдържат някаква форма на UV защита.

Токсините могат да дойдат при вас отвсякъде, не само от слънцето, поради което е важно да избягвате неща като пушенето или да сте около пасивно пушене. Цигареният дим съдържа над 4000 известни канцерогени и химикали, повечето от които се придържат към водните молекули, което прави кожата ви чудесен дом, където те могат да сеят хаос.

Шофирането в интензивен трафик със спуснати прозорци и другото ненужно излагане на токсини от околната среда може да ускори процеса на стареене. Ако работите в област или професия, които правят това неизбежно, не забравяйте редовно да ексфолирате кожата си, за да се отървете от тези вредни токсини.
В диетата ни има и токсини, които могат да повлияят на начина, по който остаряваме. За да изглеждате с десетилетие по-млади, важно е да се опитате да избягвате тези храни и напитки:

Алкохол
Сладкиши
Транс мазнини
Кофеин

Като следвате тези прости стъпки, за да изглеждате и да се чувствате по-млади, за да намалите излагането си на токсини, определено ще подобрите шансовете си за по-бавно стареене.

5.Движете се повече – упражненията са необходими за здраво тяло

млади
5 начина как да изглеждаме по-млади снимка: freepik

Доказано е, че простите разтягания и редовните упражнения намаляват признаците на стареене в тялото. Ето няколко лесни съвета, които можете да приложите , които ще ви помогнат да поддържате по-младо тяло и да възвърнете увереността си:

Упражнение по 20 минути на ден
Редовно се движи повече
Стоене, вместо да седите на бюрото си
Излизане на разходка
Уверете се, че правите поне 10 000 стъпки на ден

Всяка от тези прости техники ще направи чудеса, за да увеличи притока на кръв и циркулацията. Това осигурява повече хранителни вещества за цялото ви тяло, което помага за:

Поддържайте изчерпващата се мускулна маса, която губите с възрастта
Изсветлете кожата
Помогнете за премахване на токсините чрез потта
И още много…

Упражняването и поддържането на активност не означава само да изглеждате по-млади, но и да се чувствате по-млади. Поддържането на постоянен режим на упражнения е от съществено значение, за да имаме по-високи нива на енергия, повече увереност и да се чувстваме комфортно с телата си, докато остаряваме.

Следвайте тези съвети, ако искате да изглеждате по-млади.

Tagged , , ,
на горе