Благодаря ти че ме напусна
Любов и партньорство

Благодаря ти, че ме напусна, защото аз самата не можах

Ти разби сърцето ми, когато си тръгна. Изглеждаше, че целият свят се срутва под краката ми. Как иначе, че нали ти беше този, когото обичах повече от собствения си живот? Любовта ми към теб беше безусловна, бях убедена, че ще останем заедно завинаги, независимо от всичко.

Дори когато ме нарани, аз продължих да те обичам с цялото си сърце. Когато плачех за теб, сърцето ми все още биеше само за теб.

Игра си си с него като играчка, докато не го разби напълно.

Но дори и след това аз пак те обичах.

Благодаря ти, че ме напусна, защото аз самата нямах сили да напусна този, когото толкова обичах. Нищо, което правеше, не можеше да ме отблъсне, защото бях готова и желаех да се боря за теб и нашата любов.

За съжаление изглеждаше, че само аз го искам. И въпреки че разбрах това и усетих липсата на твоята любов, все пак те обичах … може би дори повече. Бях готова на всичко.

Дори когато знаех, че ще загубя себе си, гонейки теб, попаднах в невъобразим водовъртеж. Когато не можех повече да се застъпвам за себе си и да те оставя.

Продължавах да ти давам шансове и щях да продължа да го правя, ако накрая ти не се отказа.

Благодаря ти, че ме остави, защото не можах да си тръгна – краката ми се подчиняваха само на сърцето ми и не помръдваха.

Исках да си тръгна, но продължих да оправдавам грешките ти и се надявам, че ще се промениш.

Сега знам, че не можах да те променя с любовта си. Разбрах, че трябва да избера себе си, защото ти никога няма да ме избереш. Никога няма да бъдеш подходящият човек за мен, колкото и да се надявам.

Тъжната истина е, че прекратяването на връзката беше единственият вариант, който имахме – поне единственият логичен.

Не можахме да се зарадваме и трябваше да го приемем.

Исках да остана с теб, независимо от всичко, така че благодаря ти, че си тръгна, защото нямах достатъчно сили да те напусна сама. Продължих да живея в лъжа и да се залъгвам с илюзии.

Ти направи това, което аз не можах. Не бях готова да те оставя, но ти си тръгна много преди да ме напуснеш наистина.

Благодаря ти, че ме остави да те мразя за това – помогна ми да осъзная, че не е трябвало да те обичам.

Имах нужда от време без теб, за да осъзная, че нямам нужда от теб. Помогна ми да взема решение, което не бих могла да взема сама.

Така ти ме спаси. Спаси ме от болезнена връзка, в която не се чувствах обичана.

По материали от чуждия печат

Tagged , , ,
на горе